Opinii clienti CEC Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

04 Mai 2010

Referitor la sesizarea domnului Balinth Denes Istvan, va comunicam faptul ca, potrivit prevederilor OUG 174/2008, art.9 lit.g, bancile au posibilitatea de a practica o dobanda care sa varieze in functie de un indice de referinta public sau in functie de dobanda de referinta a bancii. Dobanda de baza a bancii este Prime Rate (PR). PR-ul practicat de CEC Bank este in scadere, avand urmatoarea evolutie: - lei: 11.50%, incepand cu 22.04.2009; 11.25% incepand cu 26.10.2009; 9.90% incepand cu 1.04.2010; - EUR: 7.75%, incepand cu 20.08.2008; 7.25% incepand cu 3.08.2009; 6.90% incepand cu 1.04.2010. Conform prevederilor OUG 174/2008, in noul model de contract de credit se regaseste modul de calcul al PR, precum si perioada de revizuire. Ii multumim domnului Balinth Denes Istvan pentru interesul acordat produselor si serviciilor CEC Bank si ii adresam invitatia de a ne contacta, pentru orice informatii suplimentare, la adresa de e-mail: office@cec.ro.

Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank (Bucuresti, Bucuresti)

CEC Bank - Probleme diverse

03 Mai 2010

Buna ziua, sunt o clienta destul de fidela cec bank, in sensul ca am si un credit, imi platesc facturile avon si de curand achit si rata la cetelem...nemultumirea mea este de mai mult timp asupra bancii cec, intrucat mai ales in agentia sectorului 5(Rahova) mereu am avut neplaceri, toate functionarele inclusiv directoarea acestei agentii sunt nesuferite, nu stiu sa vorbeasca frumos,needucate si rigide....tot timpul trebuie sa te trateze ca si cum esti lipsit de inteligenta, ultimul incident l-am avut astazi(03.05.2010), am ajuns la 17:00 fara 5 minute, usa inca mai era deschisa, iar functionara de la casierie imi spune k altadata sa vin mai devreme ca s-a inchis si tre sa il serveasca pe alt domn care era inaintea mea, i-am explicat ca nu stiam ca s-a schimbat programul si mai ales ca usa era deschisa...eu aveam de achitat o rata la cetelem, mai devreme fusesem la posta sa o achit dar nu le functiona programul si m-au trimis la cec...ma respinge functionara ca nu pot achita rata ca nu este pe numele meu, dar de vreo 4-5 luni tot o achit asa,pentru ca persoana respectiva este plecata din tara...si vine si directoare ca nu se mai poate,culmea coincidentei" de astazi le-am zis fetelor sa nu mai accepte daca nu este titularul"...nici nu m-a lasat sa ii explic ca am cnp-ul persoanei, ca are aceeasi adresa de corespondenta ca si a mea...ca nu este prima oara cand ii achit un credit, si la alte banci ma duc si este totul in regula....ideea este ca as vrea sa se ia masuri asupra comportamentului acestor angajate, intrucat aceasta institutie s-a transformat in banca trebuie sa poarte ca atare, se pare ca tot ce tine de stat ( posta, cec, administratie publica, electricitate)personalul lasa de dorit.Si nu mai zic, ca m-au scos aproape cu forta din banca pentru ca eram revoltata si nu au vrut sa se calmeze, si eu lucrez cu publicul dar niciodata nu m-am comportat asa urat si mai ales ca orice client are dreptate.Va multumesc si sper sa se faca ceva in privinta asta.

Daria Pruteanu (Bucuresti, Bucuresti)

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

29 Aprilie 2010

Acum un an am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca...pe vremea aceea CEC Bank era pe pozitie fruntasa in privinta costurilor. Am optat pentru acest credit cu dobanda variabila in speranta ca daca dobanzile interbancare vor scadea, vor scadea si in cazul meu. Insa nu este tot asa. Banca calculeaza dobanda variabil dupa "pr", pe care il defineste cum ii place. Normal ar fi fost ca odata cu scaderea celorlalti indici interbancari ca ROBOR, si acest "pr" sa scada. Si chiar a scazut....ROBOR cu 50%, "pr" 5%. Dupa parerea mea ar trebui interzisa bancilor folosirea indicilor de referinta de tipul "pr", "dobanda interna a bancii" etc. Dupa parerea mea dobanda variabila ar trebui sa insemne ca solicitantul de credit sa poata obtine nivelul dobanzii proprii din valoarea indicilor interbancari. Adica ar trebui sa stim si noi, cei care platim ratele, cum calculeaza banca CEC Bank acest "pr"(prime rate) si sa fixeze perioada dupa care il revizuieste..lunar, bilunar etc.

Denes Balinth (Arcus, )

Raspunsul CEC Bank

Va comunicam faptul ca, potrivit prevederilor OUG 174/2008, art.9 lit.g, bancile au posibilitatea de a practica o dobanda care sa varieze in functie de un indice de referinta public sau in functie de dobanda de referinta a bancii. Dobanda de baza a bancii este Prime Rate (PR). PR-ul practicat de CEC Bank este in scadere, avand urmatoarea evolutie: - lei: 11.50%, incepand cu 22.04.2009; 11.25% incepand cu 26.10.2009; 9.90% incepand cu 1.04.2010; - EUR: 7.75%, incepand cu 20.08.2008; 7.25% incepand cu 3.08.2009; 6.90% incepand cu 1.04.2010. Conform prevederilor OUG 174/2008, in noul model de contract de credit se regaseste modul de calcul al PR, precum si perioada de revizuire. Ii multumim domnului Balinth Denes Istvan pentru interesul acordat produselor si serviciilor CEC Bank si ii adresam invitatia de a ne contacta, pentru orice informatii suplimentare, la adresa de e-mail: office@cec.ro. Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

27 Aprilie 2010

La CEC Bank Lipscani am fost consiliat \"transparent\" in privinta costurilor si a pasilor de urmat pentru obtinerea finantarii. Discutia nu a durat mult si am obtinut toate informatiile de care aveam nevoie. Din pacate dobanzile prea mari la lei nu m-au convins dar mi-ar fi placut sa lucrez cu aceasta banca.

alexandru marinescu (Bucuresti, Bucuresti)

CEC Bank - Internet banking

27 Aprilie 2010

sunt clienta a bancii din 2008 si utilizator al produsului de internet banking din aceeasi perioada. sunt foarte multumita de acest produs si prin comparatie cu cele similare oferite de alpha bank si unicredit tiriac.

magdalena petre (Bucuresti, Bucuresti)

CEC Bank - Credit nevoi personale

02 Aprilie 2010

Referitor la sesizarea doamnei Georgia Radu, va comunicam faptul ca la creditele de nevoi personale in lei, contractate anterior intrarii in vigoare a OUG nr. 174/19.11.2008, dobanda este precizata a fi variabila, fara a se mentiona un indice de variatie, in functie de care sa se determine nivelul acesteia. Din acest motiv si avand in vedere cerintele impuse bancilor privind protectia consumatorilor, la creditele la care in componenta dobanzii nu s-a prevazut un indice variabil, iar modificarile de dobanzi de pe piata nu au fost majore, nici in sens crescator, nici in sens descrescator, dobanda s-a pastrat nemodificata. Incepand cu data intrarii in vigoare a OUG nr. 174/19.11.2008, respectiv 27.12.2008, la toate creditele cu dobanda variabila, aceasta se exprima in functie de dobanda de referinta a Bancii - Prime Rate (PR) sau indicele de referinta ROBOR/EURIBOR la care se adauga o marja de risc fixa (M), formula de calcul a dobanzii fiind mentionata in modelele contractelor de credit standard, conform prevederilor OUG mentionata. La solicitarea doamnei Georgia Radu, Banca ii poate face trecerea la noul model de contract de credit, in care dobanda va fi exprimata dupa formula PR+M. In acest sens, o invitam pe doamna Radu la unitatea CEC Bank unde a contractat creditul.

Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus