Vocea clientului BRD - Prima casa

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BRD - Prima casa

22 Ianuarie 2010

am cerut functionarilor de la BRD sucursala Timis informatii despre prima casa - constructii de locuinte. Evident ca nu stiau ca programul prevede si construirea de locuinte, asa ca m-au expediat repede. Am avut niste discutii telefonice cu Bucurestiul, iar cei de acolo m-au asigurat ca pot accesa creditul, lucru care nu s-a inamplat datorita INCOMPETENTEI directorului din Timisoara si a functionarilor de acolo. Pana la urma am accesat creditul prin BCR Timisoara, care s-au miscat super repede. Si la fond lucrurile au mers repede, in 3 saptamani am primit aviz favorabil. RUSINE BRD BRAVO BCR.

Rosana Martin (Timisoara, Timis)

BRD - Prima casa

05 Octombrie 2009

Sunt foarte nemultumit de modalitatea de lucru a bancii. In data de 7 August 2009 am depus dosarul de creditare pentru prima casa si nici pana in momentul de fata nu a fost solutionat. A trebuit sa prelungesc de 3 ori antecontractul cu vanzatorul in fata notarului fapt ce a dus la costuri suplimentare din partea mea. La momentul de fata banca refuza sa imi dea lamuriri privind stadiul in care se afla actul aditional la contractul de garantare cu nr. 2042/14.09.2009 desi am cerut in repetate randuri acest lucru atat verbal la sediul bancii BRD sucursala Cocorului Brasov, cat si in scris, pe e-mail.

Ioan Marius Garcea (Brasov, Brasov)

BRD - Prima casa

05 Octombrie 2009

Am de 2 luni dosarul pentru prima casa la BRD. Opinia juridica a durat aproape 1 luna!!! tot timpul mai trebuia un act, ce era evaluat o saptamana intreaga. In momentul in care am dus actele apartamentului pentru opinia juridica am vrut sa las si actele mele si ale sotiei, dar functionara a spus ca nu are rost sa le las pana nu primim OK juridic la actele ap. Cand in cele din urma ne-a venit OK juridic si dupa ce o trebuit sa schimbam declaratia notariala de 3 ori pe buzunarul nostru am dus si actele noastre... la o zi, doua ma suna de la banca sa-mi spuna ca e o problema cu venitul sotiei deoarece are doar jumatate trecut pe cartea de munca, restul fiind sporuri variabile, nu se iau in considerare pentru prima casa, dar sporurile astea apar pe fisa fiscala, nu-s bani negri... asa ca nu ne mai dau credit la suma initiala pentru ne calificam, ci cu 7.000 de euro mai putin. La 2 zile distanta ma suna iarasi de la banca sa-mi spuna ca din nou e o problema, ca s-a schimbat gradul de indatorare si a crescut euro cu cativa banuti... si suma ce ne poate fi acordata mai scade cu 3.000 E, deci de la 50.000 ajungem la 40.000 si avand toate sansele ca creditul final sa scada si mai mult. La nici o sucursala la care am fost, la 5 cate am fost nu a coincis suma creditului la un calcul succint... si in plus nimeni nu zice nimic legat de venitul net, din cate stiu eu inseamna venitul care il ei in mana, nu cat e pe cartea de munca... asta-i publicitate inselatoare!!! saptamana asta imi expira si actul aditional la antecontract, in care e trecut ca daca banca nu ne acorda creditul vanzatorul ne returneaza avansul, dar banca nu da nici un semn de viata sa dea un raspuns dupa aproape 2 luni in care ne-au dus de nas si in care am cheltuit circa 600 ROn, din care 400 evaluarea ap. Daca ma duc la vanzator sa-mi mai prelungeasca antecontractul si nu am un raspuns scris si el refuza sa-l prelungeasca eu am pierdut avansul!!! Imi da banca avansul inapoi pentru ca sunt niste incompetenti si nu sunt in stare sa-mi dea un raspuns in 2 LUNI !!!

inonescu marius (Cluj-Napoca, Cluj)

BRD - Prima casa

28 Septembrie 2009

cei de la BRD ne-au cerut bilantul la firma unde lucram. Si pe motiv ca firma e pe pierdere, imi resping dosarul. Este normal asa ceva? Nu mi-au spus de la inceput ca acesta ar fii un criteriu de acordare a creditului. M-au pus sa fac si evaluare si declaratiile notariale de 3 ori. E normal?

camelia ilie (Bucuresti, Bucuresti)

BRD - Prima casa

22 Septembrie 2009

Din cate stiu, prin programul Prima casa se pot achizitiona si locuinte in faza de proiect sau constructie. Blocul in care eu am platit avans pt.un apartament este finalizat, dat in folosinta si la sfarsitul lunii octombrie primesc CF individual. Cu toate acestea de la banca am primit raspuns nefavorabil, adica dosarul este respins pt.ca imobilul nu are CF si nu poate fi luat drept garantie. Mai am o intrebare: de ce un angajat al BRD primeste raspuns favorabil la dosar fara a avea CF, iar eu ca simplu client nu? Chiar ramanem la latitudinea bancii, la chefurile juristilor din banca? Daca mie juristii imi dau raspuns nefavorabil nu am nici o sansa ca dosarul sa ajunga la FNGCIMM .... ce fac atunci? pierd cateva mii de euro date drept avans + alte cateva sute de lei date pe la notari? Bineinteles ca toate problemele au aparut in momentul in care am depus dosarul la banca. Inainte, cand intrebam doar si ne informam (asta ca sa nu ne aruncam cu capul inainte) totul era foarte roz, adica se primeste dosarul fara CF cu conditia sa-l depui la banca in termen de 18 luni, dureaza 2 luni sa ti se acorde creditul, bla bla .... In momentul in care am depus dosarul situatia s-a schimbat total ... deja dureaza 3 luni analiza dosarului + alte 3 luni reanalizarea lui dupa ce ducem CF-ul si dupa 3 saptamani suntem informati ca de fapt nu primim creditul pt.ca nu avem CF. Adica mi se pare inadmisibil ca cineva sa isi bata joc in halul asta de noi. Si apoi sa ti se si spuna ca de fapt se accepta dosare fara CF, dar la noi este un caz particular, dar fara sa iti explice in ce consta particularitatea acestui caz. Alta chestie: daca mergi la sucursala trebuie programare, desi stau in birouri toate angajatele fara sa aiba vreun client ... daca mergi la 3 consilieri, primesti tot atatea raspunsuri, iar daca ai tupeul sa mergi de 3 ori la fiecare, vei primi de trei*trei ori raspunsuri diferite. As mai avea muuuuuuuuulte de spus, dar deja imi pierd coerenta si nu vreau sa aberez.

Anca Anca (Cluj-Napoca, Cluj)

BRD - Prima casa

13 Septembrie 2009

Depunandu-mi dosarul, cu toate actele solicitate de catre banca, am avut neplacuta surpriza de a-mi fi solicitate, nu o data sau de doua ori ci chiar de 6 ori - documente suplimentare. Cand credeam ca nu mai au ce sa-mi ceara au trecut la modificarea unor formulare si am luat-o de la capat: drumuri la si de la banca, costuri suplimentare, stres...si de fiecare data imi spuneau ca sunt la un pas de a finaliza analiza dar... minunea tinea doar cateva zile. Si uite asa mi-au trimis dosarul la fondul de garantare mult mai tarziu decat mi-au comunicat, iar acum de 3 saptamani astept un raspuns...dar nimeni nu-mi spune nimic.Vezi doamne doar cei ce la fond sunt responsabili acum...praf in ochi

paul paul (Cluj-Napoca, Cluj)

Inapoi sus