Vocea clientului BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

12 Iulie 2010

Am un credit ipotecar la bcr, contractat in 2007 si de la o dobanda de 5.5% pentru primul an, am ajuns sa platesc astazi 10,8%...jaf pe fata. Am primit in luna mai 2010, o scrisoare de la ei in care ma invita sa semnez un acord pentru 5 ani, cu o dobanda fixa de 9.8% - BATAIE DE JOC !!!!!! Ne cred foarte prosti domnii austrieci de la bcr. Prin urmare, as dori sa ma alatur si eu celor care doresc sa dea bcr-ul in judecata. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa reusim si sa inlaturam acest JAF LA DRUMUL MARE!!!!!

GETA CIRCIUMARU (Constanta, Constanta)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

12 Iulie 2010

Buna ziua, Ma alatur si eu celor care au fost INSELATI de BCR. Am contractat in 2008, impreuna cu socrul si sotul meu un credit pentru achizitionarea unui apartament in Bucuresti. In primul an dobanda a fost fixa ( cca 6.2% ), apoi a crescut la 10.10% cat este si in prezent. Am primit si eu acea oferta prin care incercau sa ne pacaleasca si cand am fost la sucursala de la care am contractat creditul pentru a solicita trecerea dobanzii la EURIBOR, angajata BCR pur si simplu nu ne-a bagat in seama. Am lasat o adresa prin care solicitam acest lucru (greseala mea a fost ca adresa a fost facuta catre sucursala unde am facut creditul). Dupa aproximativ 2 zile am primit un email cu o oferta de refinantare care nici macar nu era in conformitate cu OUG 20/2010. Mai departe am facut o alta sesizare catre BIROUL DE CREDITE RETAIL, adresa care a fost inregistrata pe 01.07.2010. In maxim 30 zile trebuie sa primesc raspunsul lor. Sunt de acord sa ne unim si sa-i dam in judecata. ISI BAT JOC DE NOI. Adresa mea de email este dianastroe1980@yahoo.com

DIANA MIHAI (Caracal, Olt)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

12 Iulie 2010

Si eu am un credit ipotecar luat in anul 2007 si refinantat in anul 2008. Initial am avut pe 6 luni o dobanda fixa de 4,9% pe an, apoi 7,99% pe an pe urmatoarele 12 luni si dupa aceea am trecut la celebra "dobanda de referinta variabila a BCR + 0 p.p.". Acum o luna am primit o propunere de act aditional prin care mi se propunea o dobanda fixa pe urmatorii 5 ani de 8,9% pe an, iar apoi dobanda variabila.Rog pe cineva care a trimis catre BCR cererea prin care sa refuze "oferta" de 8,9% si sa inlocuiasca dobanda de referinta a bancii cu EURIBOR,sa imi trimita un model de cerere la adresa ady_mladin73@yahoo.com. Ma alatur si eu petitiei dumneavoastra!

ADRIAN-IONEL MLADIN (Simeria, Hunedoara)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

09 Iulie 2010

Este incredibil ce face BCR-ul. Toate bancile au scazut, mai mult sau mai putin, dobanzile la creditele in derulare numai ei nu, iar in legatura cu noile reglementari vor trage de timp cat vor putea. Asemenea magarie numai in Romania si-o puteau permite."Multumim" ANPC, GUVERN etc.

MARIN MOTROC (Slatina, Olt)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

08 Iulie 2010

Buna ziua, Revin cu cateva completari: In contractul meu semnat in 2007 la dobanda am astfel stipulat in contract: ,, pct.5 - La data incheierii prezentului contract dobanda curenta este de 5,8% pe an si este fixa in primii 1 ani si variabila ulterior. Dobanda fixa se mentine constanta pe o perioada de 1 ani incepand cu data primei trageri. Dupa aceasta data dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila care se afiseaza la sediile BCR, la care se adauga 1,20 p.p. '' Deci dupa cum se vede mai sus am 1,20 pp peste dobanda variabila care la mine acum este dobanda bancii fara a fi specificat pe contract ca acea dobanda la care face referire este dobanda bancii. Din OUG 50 eu inteleg ca dobanda de referinta de pe contract trebuie sa fie EURIBOR deoarece creditul este in Euro si nu cred ca BCR o sa schimbe aceasta dobanda a bancii in Euribor, dobanda din contract fiind foarte mica, undeva la 2% pe an. Va rog foarte mult sa postati aici un model de scrisoare pe care dumneavoastra ati trimis-o catre BCR pentru a sesiza problemele aparute dupa OUG50/2010.

Ionut Craciun (Constanta, Constanta)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

08 Iulie 2010

Mi s-a spus ca se va calcula o marja care se va adauga euriborului in functie de valoarea la care s-a finantat creditul si alte calcule interne. Exact asta. De aici am tras concluzia ca nu va fi euribor plus marja de 0.2 pentru ca nu si-ar mai acoperi ei costurile. Apoi in dialogul nostru am afirmat ca poate se va pune atunci marja afisata in holul bancii de 5.75 si mi s-a spus ... nu, aia e pentru clientii noi. Raspunsul oficial primit pe mail de la bcr atunci cand am solicitat sa fiu informat privitor la oug 50/2010 a fost unul sec ca bcr are la dispozitie 90 de zile de la data .. bla bla bla. M-am deplasat la banca unde am incercat sa am un dialog omenesc cu directorul sucursalei. Deci singura pozitie pe care o am de la banca este pe cale neoficiala.

Ionut Alexandru (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus