Vocea clientului BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

15 Iulie 2010

Am un credit imobiliar cu ipoteca din decembrie 2007. In primul an, adica 2008, dobanda a fost fixa de 5.8%, iar apoi o dobanda variabila de referinta afisata la sediile BCR plus 1,2pp ajungand la o dobanda de 10.1%. Am depus o cerere de recalculare a dobanzii, iar raspunsul pe care l-am primit a fost semnarea unui act aditional prin care sa fiu obligat sa platesc o dobanda fixa de 9,5% pe o perioada de 5 ani de creditare si ulterior variabila in functie de cotatia EURIBOR 6M , la care se adauga 7pp.

ioana Ardelean (Zalau, Salaj)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

15 Iulie 2010

Sunt in aceeasi situatie cu bcr. Am primit oferta, am fost la banca si am primit foarte putine informatii, nici eu nu ma gandesc sa semnez si cand le am spus ca asta nu-i oferta si ma gandesc la o refinantare nu le-a picat deloc bine. Poate se gandesc la un nou act aditional pana in septembrie, in contractul meu nu scrie formula de calcul a dobanzii, doar dobanda de referinta variabila afisata la sediile bcr, atat. Am doua credite din anul 2008 de la aceasta banca, mi-a crescut rata de la 679 de euro la 897 dupa un an. Semnez si eu petitia virtuala.

maria popa (Turda, Cluj)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

14 Iulie 2010

Buna seara. Doresc sa ma alatur si eu petitiei virtuale. Sunt fericitul posesor al unui credit ipotecar luat in Martie 2008 cu dobanda fixa in primul an si ulterior variabila. In Martie 2009 dobanda a crescut la 10,1 % si de atunci nu a mai scazut. Am primit luna trecuta minunata scrisoare prin care scadeau dobanda de la 10,1 % la 9,6 % adica in cazul meu cu fix 12 Euro. Oamenii astia chiar isi bat joc. Am trecut saptamana trecuta pe la banca si i-am intrebat cum vor aplica Art. 37 din OUG 50/2010. Raspunsul functionarei de acolo a fost ca nu stie ce contine acea ordonanta. Chiar sunt curios cum vor aplica prevederile acestei ordonante. Cred ca vor cauta tot felul de subterfugii in favoarea lor. Singura noastra sansa e sa ne unim cu totii si sa-i dam in judecata. Daca in cazul cu dobanda de 2,5%, din Pitesti cred, se da o hotarare definitiva atunci se va crea clar un precedent. Trebuie sa facem ceva si sa luptam impotriva escrocilor astora.

Dragos George Panait (Galati, Galati)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

14 Iulie 2010

Doresc sa semnez si eu petita virtuala prin care sa putem avea dreptul la o dobanda decenta. In iulie 2007 am luat un credit de 28500 euro cu o dobanda fixa pe primul an de 5,8 % si variabila dupa primul an, dupa celebra DOBANDA DE REFERINTA VARIABILA A BANCII +1,2 P.P. =8,9+1,2=10,1. Asta in euro inseamna o crestere de la 182 euro in primul an la 265 euro in anul 2 si pana in prezent. Dupa aparitia OUG 50/2010 am depus la registratura bancii o notificare prin care doresc sa imi calculeze dobanda dupa noua ordonanta, cu aplicare din 21 iunie 2010. Asadar astept in termenul de 30 de zile (calendaristice sau lucratoare?) un raspuns...sau spre binele lor un act aditional cu o rezolvare decenta deoarece am de gand sa urmez pasii ANPC si apoi Tribunal daca nu se rezolva.....pana atunci sa reactionam cu totii ...acum ori niciodata !!!

Dragos Onisii (Harlau, Iasi)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

14 Iulie 2010

In vara anului 2008 am luat un credit imobiliar de la bcr pentru 30 de ani cu dobanda fixa pentru un an si sase luni si dupa variabila.La sfarsitul lunii mai 2010 mi-a venit o scrisoare cu o oferta, care era in felul urmator: dobanda fixa de 8,9% in urmatorii 5 ani si asigurarea imobilului gratuita pe toata perioada creditului, avand in vedere ca la momentul de fata dobanda este de 8,9% variabila. La momentul de fata ma gandesc la o refinantare. Am sunat astazi la bcr sa intreb de comisionul de rambursare anticipata, din fericire nu trebuie sa-l platesc dar am altceva care trebuie sa platesc: doua cereri sau ceva de genul care in total costa aproximativ 100 de euro.

Ruslan Popov (Oradea, Bihor)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

12 Iulie 2010

Am si eu "faimosul" credit ipotecar bcr contractat in septembrie 2007 de 60k€ pe 30de ani. Primul an rata a fost fixa 396€ dupa care a crescut la 570 (crestere de peste 40% in euro) fara a mai avea de gand sa scada. La insistentele mele ofiterul de credit mi-a replicat sa stau linistit ca banca va actualiza de la sine dobanda in momentul cand se va schimba. Am facut reclamatie pe situl bcr si nu am primit nici un raspuns in afara de cunoscuta ofeta de dobanda fixa 9% pt 5 ani si eliminarea asigurarii de imobil. Mentionez ca aceasta este deja a doua lupta cu banca dupa ce initial am reclamat la OPC (si am castigat) gratuitatea asigurarii de viata. Desi in reclama acestui tip de credit imabiliar asigurare de viata era gratuita, ofiterul de creditare a considerat ca sunt supraponderal si ca exista riscul crescut de imbolnavire si a fortat eliberarea sumei imprumutate de acceptarea acestie conditii. Ulterior in urma reclamatiei la OPC toata suma platita pe acesta asigurare mi-a fost rambursata integral. Am de gand sa renunt la oferta lor si sa incerc o refinantare la o banca mai mica. Avand in vedere toata acesta HOTIE ma alatur demersului dumneavoastra. Toate cele bune!

Dan Niculescu (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus