Vocea clientului BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

05 Mai 2011

In 2008 am obtinut un credit ipotecar pentru locuinta in valoare de 56.000 euro cu dobanda fixa in primul an si variabila ulterior si cu asigurare de viata gratuita pe toata perioada (25 ani). Dupa o rata de 400 euro pe luna in primul an, am ajuns la 544 euro in al doilea an. Odata cu Ordonanta 50 am avut mai multe tentative de refinantare dar fara izbanda, mai ales ca banca a interpretat-o numai in favoarea ei. In momentul cand am obtinut aprobare de refinantare de la ING Bank, intr-o ultima discutie cu BCR-ul am aplicat noile venituri si culmea, m-am incadrat. Rata la contract deja ajunsese la 554 Euro. Dupa noile calcule ar fi trebuit sa platesc dupa refinantare 381 euro, deci o scadere destul de buna. Dupa aproape o luna de analiza a dosarului am fost sunat sa ma duc sa semnez actul aditional. In acest moment deja calculul nu mai era acelasi si de fapt rata era de 394, in fine tot era bine. In momentul cand am inceput sa citesc actul aditional, stupoare, am crezut ca-mi pocnesc venele. Prin acest act, BCR anula si asigurarea de viata care era gratuita conform contractului initial: "daca doriti asigurarea costa 43 euro/luna", fapt care trecea necunoscut pana dupa semnarea actului aditional daca nu-l citeam. Fortat de timpul pierdut am semnat totusi actul aditional si de atunci au mai trecut 3 zile si nu a intrat in vigoare. Pe toate aceste zile se calculeaza dobanda conform vechiului contract. CONSIDER CA AM FOST PACALIT SI MINTIT DE BCR, PENTRU A SE TRAGE DE TIMP SI NU A REFINANTA LA ALTA BANCA. AVETI MARE GRIJA DACA DORITI SA FACETI REFINANTARE LA BCR PENTRU CA NU CASTIGATI MARE LUCRU.

RELU CHIRIAC (Galati, Galati)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

27 Noiembrie 2010

1. Banca nu respecta prevederile OUG 50/2010: marja fixa din contract de 1,2% a fost modificata unilateral de banca la valoarea de 8,96%; 2. Contractul de refinantare propus, cu o marja de 4,5% contine multe clauze ilegale/ incorecte. La propunerea mea de corectare a contractului nici nu au vrut sa auda de asa ceva. Asa cum spunea si Ghetea aceste contracte sunt "contracte de raft" si se livreaza in forma in care sunt. Iata deci cel mai mare abuz.

constantin negrea (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

22 Octombrie 2010

Vreau sa va spun despre ceea ce am avut eu de a face cu creditul ipotecar de la BCR. Astfel, in 2005 am luat un astfel de credit, nu o suma f mare, 10.000 de euro, pe o perioada de 20 de ani. Dobanda variabila, de 9,5%, marja de risc client 0%. In cei 5 ani am platit o rata de 93,34 euro/luna, rata care nu a crescut sau scazut desi s-ar fi putut schimba, avand in vedere ca dobanda era variabila....Dar acest lucru nu m-a deranjat. Acum urmeaza surpriza: odata cu celebra ordonanta am reusit o chestie la care poate putini au reusit si anume SA LAUD BCR-ul!!! Am refinantat creditul, tot de la ei, cu restul de suma care mi-a mai ramas , tot pentru acelasi timp in urmatoarele conditii: au promotie la refinantare cu o dobanda de 4,5%+euribor 6m, DAE 5,646%!!!!! Deci de la o dobanda de 9,5% am scazut la 5,646%!!! Ce am in plus este 0,02% din suma refinantata, de plata lunar , reprezentand un comision de administrare. Cert este ca de la o rata lunara de 94,34 am scazut la 76,54 eruro/luna, iar ceea ce este cel mai important este ca marja fixa a scazut de la 8,354 la 4,5! Ofiterul de credite s-a miscat foarte repede, am platit 300 ron reevaluarea locuintei pt care am facut refinantarea, comision analiza dosar zero si mi se da "gratuit" asigurarea locuintei pe perioada derularii creditului. Asa ca trebuie discutat cu cei de la BCR si gasite variante pentru a impaca si "capra si varza". Nici lor, fiti siguri , nu le convine sa va piarda de clienti, sau sa refinantati de la alta banca! Cititi pe site-ul lor despre oferta, grabiti-va si mult succes tuturor!

Cristian Moldovan (Targu Mures, Mures)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

09 August 2010

AM CONTRACTAT UN CREDIT IPOTECAR IN DECEMBRIE 2007 CU DOBANDA FIXA IN PRIMUL AN SI VARIABILA DUPA IN FCT. DE DOB. DE REFERINTA BCR LA EURO CARE NU S-A MAI MODIFICAT DIN 2006 SI PANA IN PREZENT NEFIIND CONDITIONAT DE EURIBOR + MARJA FIXA. UN ABUZ PE CARE L-AM RECLAMAT LA OPC DAR CEI DE ACOLO MI-AU SCRIS CA NU AU CE SA FACA ATAT TIMP CAT EU MI-AM DAT ACORDUL SCRIS SI MI-AM INSUSIT CLAUZELE DIN CONTRACT. DIN AL DOILEA AN RATA MI-A CRESCUT CU 65 % SI AVAND DIN 2009 VENITUL MICSORAT LA PRIMARIA SECTORULUI 1 NU AM MAI PUTUT TINE PASUL CU PLATA RATELOR LUNARE. IN 6 LUNI MI-AU CESIONAT CREDITUL CATRE SUPORT COLECT SI IN TERMEN DE 12 LUNI TREBUIE SA RESTITUI TOTI BANII SAU VOI FI EVACUATA SILIT. ACUM SUNT IN DISCUTIE CU UN AVOCAT PENTRU A-I DA IN JUDECATA INSA AM NEVOIE SA STIU DACA EXISTA DEJA O ASOCIATIE A CREDITORILOR BCR IN TARA?! VA MULTUMESC ANTICIPAT!

LUMINITA FIRESCU (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

29 Iulie 2010

Am si eu un credit imobiliar in euro din 2004 pentru care platesc o dobanda de 9.5% variabila la care se adauga un comision de gestiune 1.5% flat.variaza doar daca inregistrez credite restante,variatia nu e raportata la vreo dobanda a bancii sau robor.marja de risc este 0.ce pot sa fac sa scada aceasta dobanda avand in vedere rata mica a dobanzilor din ultima vreme?

angela anton (Galati, Galati)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

15 Iulie 2010

Am obtinut f greu un credit in 2005 plimbat pe la mai multe sucursale si cu o mica atentie am gasit un ofiter de credit care mi-a facut favorul de a fi creditat cu cel mai dificil credit din oferta adica sa platesc intai dobanda si apoi imprumutul ca in final banca sa imi ia de doua ori mai multi bani decat mi-a dat imprumut.Acum platesc o rata cu 25 % mai mare decat acum 5 ani in conditiile in care am achitat pina acum doar 0,1 din credit dar am platit 25% din dobanda Doresc sa semnez si eu petita virtuala si sa particip la orice actiune pentru a determina BCR sa respecte legile acestei tari si sa practice camataria si jaful la drumul mare acasa la ei

ionita gheorghe (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus