Opinii clienti BCR

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Probleme diverse

08 Decembrie 2009

Prin septembrie 2009 am fost la banca unde am completat/semnat formularul pentru TCGA = Termeni si conditii generale de afaceri pentru persoane fizice(mentionez ca nu mi s-a inminat exemplarul TCGA, am semnat doar ca am primit). In decembrie 2009 constat ca iar trebuie sa semnez formularul pentru ca au modificat TCGA-ul. N-am vrut sa semnez si mi-au spus ca-mi restrictioneaza accesul la cont. Cind le-am spus de OPC, mi-au invocat sistemul informatic care nu merge mai departe pina cu semnez eu respectivul document. Pina la urma, directorul bancii tot mi-a facut transferul cerut chiar daca nu am semnat documentul. Pe linga toate astea, as dori sa mentionez si ca agentul de paza al bancii statea rezemat de ghiseul operatoarei si asista la toate operatiunile clientilor. Clientii stateau aliniati dupa linia de discretie, agentul de paza statea rezemat in cot la ghiseu si asista la toate operatiunile. A fost cireasa de pe tort si impulsul perfect pentru a ma muta la alta banca care are 0% comisioane la ATM-uri, internet banking etc.

Petro Thekla (Brasov, Brasov)

BCR - Credit nevoi personale

13 Noiembrie 2009

Dobanda a fost si este in continuare in continua crestere. In 2005 era 9% acum e 185%. Nu exista niciun organism/agentie/agentura sau ce-o fi care sa reglementeze dobanda. Parerea mea? Bancile sunt mai rele decat camatarii!!!!!!!!!!!!!!

Gina Decianu (Galati, Galati)

BCR - Probleme diverse

05 Noiembrie 2009

Buna ziua, Ne miram de ce se poarta astia asa cu noi la ghiseu.Am impresia ca unii dintre ei sunt traumatizati. Am fost de curand la BCR Unirea Center,o agentie destul de micuta sa imi platesc o rata si am ramas surprins cand am auzit pe cineva(o doamna sau o scorpie?) ca tipa de mama focului la celelalte fete din agentie pentru ca i se daduse ceva sa semnzeze ca sa aflu mai tarziu ca era directoarea si ca reactia asta o are mereu.Ba mai mult,mi-au zis ca acum a fost nimic pe langa ce le face in general. Nu tinea cont ca este banca plina si ca noi toti asistam la un circ.Cred ca ar trebui sa se intereseze cineva de soarta acestor oameni pentru ca si eu am un post asemanator doar ca nu tot in banca dar sincer nu m-as duce intr-o astfel de agentie nici daca mi-ar da salariul dublu. Scuze ca v-am retinut dar am ramas fara cuvinte cand am vazut ce \"puscarie\" este acolo. Cu respect, Marius

Marius Borcea (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit nevoi personale

30 Octombrie 2009

Am contractat acum doi ani un credit de nevoi personale, iar anul acesta datorita contextului economic actual am fost nevoita sa intarzii cu rata max 18 zile, acceptand eventualele penalitati, care am avut surpriza sa fie calculate diferit de catre casierele de la ghiseu. Spe ex daca platesc rata la Sucursala nu se calculeaza decat max 10 lei pe cand la o filiala de cartier penalitatile calculate sunt duble ca valoare. Sincer mi se pare aberant avand in vedere ca in fiecare luna in cadrul ratei platesc un comision de risc de 60 lei care in mod normal ar trebui sa acopere eventualele intarzieri la plata, pentru ca de aceea se numeste de risc nu? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca anul trecut la fiecare majorare a dobanzii de referinta a Bancii Nationale s-a marit si dobanda creditului cu aprox 25% fata de nivelul initial , iar anul acesta cu toate ca dobanda de referinta a scazut pana la nivelul de 8% la BCR nu s-a micsorat nici macar cu 0.5%.

Ecaterina Serbanescu (Galati, Galati)

BCR - Credit nevoi personale cu ipoteca

26 Octombrie 2009

In data de 2 septembrie 2009 am constatat ca mi s-a luat dobanda la creditul pentru nevoi personale garantat cu ipoteca in EURO cu 42 EUR mai mult. Am sunat la banca si am cerut lamuriri. Din pacate acestea au fost neclare si fara sa arate exact de unde provine diferenta. Nemultumit de raspuns, am analizat eu toate extrasele precedente si am avut cateva nelamuriri pe care le-am trecut intr-un e-mail si le-am trimis in data de 3 septembrie 2009 la domnul director al BCR Romana, domnul Mihai Antonescu si la BCR Centrala - sectiunea Reclamatii. Tinand cont ca este vorba despre un credit care are o rata foarte mare, ca nu am intarziat nicio data cu plata ratelor si ca sunt clientul bancii si cu alte conturi curente/carduri consider ca nu meritam acest tratament. Desi au trecut 53 de zile, nu am primit niciun raspuns. De bani nici nu poate fi vorba sa ii am in cont! Intre timp eu mi-am respectat obligatiile si am platit ratele conform graficului. In rest numai de bine!

Ionel Costea (Voluntari, Ilfov)

BCR - Prima casa

19 Octombrie 2009

Am reusit sa contractez un credit Prima Casa la sucursala BCR din Tg-Mures, dosarul meu fiind primul finalizat la aceasta sucursala. Am finalizat depunerea documentelor la sfarsitl lunii august, moment in care s-a efectuat si evaluarea imobilului care face obiectul creditului. Mentionez ca, in ciuda reticentei mele initiale, a fost acceptata atat de banca, cat de de Fondul de Garantare, o tranzactie intre rude de gradul I! Mai mult a fost vorba si despre o casa finisata in proportie de doar 75%. Deci se poate, atata timp cat accepta banca. din cate stiu eu, doar BCR-ul accepta astfel de tranzactii. Desi a existat o intirziere a procesarii actelor la Fondul de Garantare de cca. 10 zile, in total, am reusit sa intru in posesia creditului la sfarsitul lunii septembrie, aadar dupa o luna de la depunerea documentatiei complete! secretul consta intr-o buna colaborare cu agentii bancii, pe care i-am asistat insa, in cele mai mici detalii la constituirea dosarului. recunosc ca asta a necesitat foarte mult timp, dar investitia a dat roade.

Calin Muntean (Targu Mures, Mures)

Inapoi sus