Vocea clientului BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

20 Ianuarie 2012

TEAPA................BCR BANCA PENTRU LOCUINTE .Buna ziua Numele meu esta Luminita Lia si in data de 18.03.2011 m-am decis in urma unui telefon de la un agent sa optez pentru un contract de economisire creditare si eu si sotul ,urma sa ne luam o locuinta ,am semnat contractul nu ni s-a spus mare lucru,iar in luna august ne-am decis sa luam un credit pt casa am mers la aceeasi banca sa luam credit,nu se poate ,in final am gasit o alta banca ne-am luat creditul apoi am mers la BCR TEAPA sa rezilem contractul si sa ne luam banii deorece nu mai puteam sa depun banii si aveam nevoie si de acestia pt creditul pe care il luasem,precizez ca am depus pe doua contracte 1600 ron ,cand mergem la banca surpriza nu mai primim nici un ban ca acum avem comision de 1% din suma care urma s-o luam si pe care bineinteles nu am mai luat-o adica 1000 lei plus inca 112 ron de lei comision pe fiecare an plus inca 1% adica inca 1000 ron ,deja ramaneam si datori la aceasta baca de escroci ,bineinteles ca pe 3 sep 2011 cand am facut rezilierea ni s-a spus decat faptul ca daca asteptam 3 luni ne luam toti banii inapoi,si iata-ne peste 3 luni si mai bine mai exact pe 20 ian 2012 cand nu ne-a intrat nici un ban in cont ba mai mult ne va intra doar 480 din toti banii nostri.In concluzie am luat cea mai mare teapa din viata noastra si in loc sa economisim am pierdut si toti banii pe care i-am depus si bineinteles ca nu avem cui ne adresa ,daca ne puteti ajuta sau cunoaste-ti pe cineva, ne-ar fi de mare folos.ASA CA NU VA LASA-TI MINTITI SI FRAIERITI DE ACEASTA BANCA SI EVITATI-O CAT MAI MULT DACA NU VRETI SA PIERDETI BANII CUM AM PATIT NOI.SPER CA AM FOST DE FOLOS CELOR CARE INTENTIONAU SA AJUNGA LA ACEASTA BANCA.

MARIA LUMINITA LIA (Craiova, Dolj)

BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

20 Ianuarie 2012

Buna seara! Am depus la BCR Craiova impreuna cu sotia mea cate 800 de ron in speranta ca putem lua un credit Am vorbit cu Andreea Trasca si ne-a convins sa facem acest depozit in speranta de dupa un an si jumatate ne putem lua dobanda de 25% oferita de stat. Apoi ne-a spus ca trebuie sa depunem o suma de 274 timp de 12 luni si am vrut sa retragem acesti bani. Azis ca daca ii retragem imediat ne ia un comision de 1% din suma contractata (cum este posibil sa iei un comision din niste bani pe care noi nu i-am vazut), si a zis ca daca asteptam 3 luni de la semnarea contractului ii luam pe toti. Pe 3 ianuarie s-au implinit 3 luni si am sunat pentru ca nu am primit nici un ban in cont si ni s-a spus ca contractul s-a inregistrat pe 12 octombrie la o luna si 9 zile dupa ce l-am semnat. Si ca ne primim inapoi doar 247 de ron fiecare, pentru ca ia comision de administrare doi ani si comision de deschidere 500 ron. Sunt niste mari nesimtiti care te pacalesc si iti spun doar lucrurile bune partea prosata o auzi doar cand este prea tarziu. Sa va fie rusine si o sa spun la toti cunoscutii sa se fereasca de BCR!!!

Marius Lia (Corabia, Olt)

BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

19 Ianuarie 2012

Citind opiniile altor persoane,constat ca si eu ma numar printre persoanele prinse in "capcana" ofertei -economisire-creditare La BCR am deschis cont curent,cont depozit si mi s a facut aceasta oferta "senzationala "-si considerind ca de fapt incheiei un contract de depozit -asa cum m i -a fost prezentat produsul -am semnat acest contract de economisire creditare -banca de locuinte,fara am- i fi prezentate detaliat conditiile,comisioanele percepute - Este inadmisibil ca functionarii bancii sa nu prezinte clientilor foarte clar -pe intelesul tuturor categoriilor de clienti-toate aspectele acestui contract: Consider ca am fost indus in eroare -eu am cerut un cont de depozit -nici macar nu m a intrebat functionarul bancii daca am posibilitatea alimentarii lunare a contului cu suma de 400 ron-acest fapt mi se parea foarte relevant si consider ca modul in care este prezentat acest produs al BCR se face pt a atrage clientul si fara specificatii in defavoarea acestuia:depunere lunara a unei sume (pe care nu am posibilitatea sa o depun)comisioane f mari percepute;faptul ca nu ma pot folosi de banii mei timp de 5 ani;comisionul de deschidere de cont 638 ron-nerambursabi(la suma contractata de 63.800 ron s.a.m.d. Consider ca acest produs BCR trebuie prezentat tinerilor care au nevoie de achizitionarea unei locuinte si nu persoanelor in virsta . Citind postarile altor clienti ,situatia mea este similara cu cea a d-lui Ghe.Baciu din data de 31.03.2010. Va rog sa ma sfatuiti in legatura solutionarea acestei situatii,dorind rezilierea acestui contract.

OCTAVIAN IAVORSCHI (Bucuresti, Bucuresti)

BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

03 August 2010

Buna ziua, Constat cu stupoare ca traim intr-o tara fara scrupule si plina de mizerii. In decembrie 2008 am fost la BCR sa-mi depun economiile intr-un depozit. Functionara la care am avut GHINIONUL sa ajung mi-a prezentat foarte frumos un produc excelent al bancii: BCR Banca pentru locuinte, spunandu-mi ca este o oportunitate sa beneficiezi de prima de la stat, uitand insa sa-mi spuna ceea ce ma va costa: comision de deschidere, imposibilitatea de a-mi folosi BANII MEI atunci cand am nevoie samd. In luna ianuarie 2010 primesc de la banca o informare din care am vazut clar ca mi se oprise un comision si ca de fapt prima de la stat nu acoperea nici macar acest comision. Am fost imediat la banca, iar functionara (alta...) mi-a spus ca nu se poate face nimic pana nu se implinesc 18 luni de la deschiderea produsului si ca dupa cele 18 luni imi voi putea lua intreaga suma depusa, insa fara prima de la stat si fara dobanda..... Din pacate am fost prea intelegatoare si nu am mai facut nimic atunci, asteptand sa treaca cele 18 luni. Cand s-au implinit cele 18 luni am mers iar la banca... stupoare... aflu ca nu pot beneficia de banii mei, ca de fapt mi se mai percepe inca un comision de reziliere a contractului.... asadar spun ei ca din cei 3000 lei pe care i-am depus in 2008 voi mai lua doar aprox 2700 lei... fara ca cineva sa-mi poata explica ce.. cum.. de ce... A doua zi am mers la unul dintre directorii BCR Ploiesti, care dupa ce a incercat sa imi vanda un alt produs, si sa ma convinga sa raman in continuare in jocul lor, m-a asigurat ca in cel mult 5 zile voi avea intreaga suma depusa in contul meu intrucat pentru contractele semnate in 2008 nu se aplica comisionul de reziliere. Asta se intampla Luni 02 august 2010. Astazi, 03 august 2010 am fost sunata de functionara de la banca si mi-a spus ca intrucat au trecut cele 18 luni si suntem in a 19-a luna mi se va aplica un comision de ....( nici nu ma mai retinut cat intrucat am fost socata...), si ca totusi ar fi bine sa astept cele 3 luni in care se face rezilierea standard. Simt ca inebunesc de nervi. Ma poate ajuta cineva cu o solutie? Multumesc,

Diana Nae (Ploiesti, Prahova)

BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

19 Aprilie 2010

Stimata doamna Oana Folcic, Daca ati fi verificat datele oferite de mine, ati fi vazut ca eu am solicitat rezilierea imediata a contractului. In acest caz, cum se mai explica extrasul de cont? Contul a fost considerat activ la 31.12. desi am semnat rezilierea imediata inca din data de 18.11?

Badan Daniela (Bucuresti, Bucuresti)

BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

16 Aprilie 2010

Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire: cum este posibil sa primesc in luna martie anul curent, un extras de cont aferent unui contract de economisire-creditare pe care l-am reziliat inca din data de 18.11.2009? Astept cu interes raspunsul dvs. Multumesc.

Badan Daniela (Bucuresti, Bucuresti)

Raspunsul BCR Banca pentru Locuinte

Conform prevederilor Conditiilor Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare ale BCR Banca pentru Locuinte S.A., ce reglementeaza raportul contractual dintre clienti si BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), aceasta din urma se obliga, ca la sfarsitul fiecarui an calendaristic sa stabileasca situatia soldului final al conturilor clientilor si sa genereze in primele doua luni ale anului un extras de cont anual pentru anul precedent. Prin urmare, pentru toate contractele de economisire-creditare valide, respectiv nereziliate la data de 31.12. banca genereaza si trimite un extras de cont. In aceasta categorie intra si contractele care se afla in curs de reziliere (reziliere standard) la data de 31.12., avand in vedere ca pana la restituirea soldului economisit derularea contractelor continua fara nicio modificare, BCR BpL acordand dobanda pentru aceasta perioada. Timpul de asteptare pana la restituirea soldului economisit, in cazul rezilierilor standard este de 3 luni de la receptionarea de catre BCR BpL a cererii de reziliere. De exemplu, daca data de semnare a unei cereri de reziliere este de 18.11.2009 iar clientul a solicitat reziliere tip standard, soldul se va restitui clientului si contul acestuia se va inchide dupa 3 luni de la data receptionarii de catre BCR BpL a cererii/solicitarii de reziliere (reziliere standard) a clientului, respectiv in luna februarie 2010. Prin urmare, intr-un astfel de caz la 31.12. contul a fost activ, iar BCR BpL a generat extras de cont anual. Oana Folcic – Expert financiar bancar / Directia Clienti

Inapoi sus