Opinii clienti Alpha Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Alpha Bank - Credit nevoi personale

22 Noiembrie 2009

Incepand cu 2 noiembrie Alpha Bank si-a schimbat programul in care sunt introduse operatiunile. Am avut ghinionul sa vreu sa imi platesc rata la un credit de nevoi personale chiar in data de 2 noiembrie. Am fost la sucursala de pe Pallady, in naivitatea mea crezand ca in 5 minute rezolv si pot sa ajung la timp la munca. Socoteala nu s-a potrivit pentru ca cei de la banca habar nu aveau sa opereze in noul soft. Fata de la ghiseu a stat jumatate de ora la telefon cu colegii de la tehnic sa afle ce trebuie sa introduca intr-un camp. La remarcele mele managerul sucursalei mi-a cerut sa am intelegere ca este prima lor zi cu noul soft. Imi pare rau ca nu mi se pare normal sa inteleg ca ei sa isi invete programul de operare cat stau eu la coada. Am plecat si am revenit a 2-a zi la sucursala de pe Maniu, de data acecasta inarmata cu alte asteptari, stiam ca o sa dureze si a ajutat si atitudinea managerului de sucursala, o doammna foarte activa care isi ajuta colegii si intretinea clientii de la coada. Ma rog, am asteptat, am ajuns in sfarsit la ghiseu, si pentru faptul ca nu eram titularul creditului si aveam si bani in alta moneda decat creditul, ca sa platesc rata, a trebuit sa ma plimb la 2 ghisee, sa completez un formular si sa dau 6!!! semnaturi. Nu stiu ce au urmarit prin schimbarea soft-ului insa mi se pare inadmisibil ca o operatiune atat de simpla sa necesite 15 minute de stat in fata ghiseului ca operatorul sa completeze in nu stiu cate ferestre sa scoata 6 foi pe care clientul sa le semneze! Dupa aceasta experienta m-am decis sa fac totul prin Internet Baking, va trebui sa imi rezolv asta, si sa termin cu drumurile la banci pentru ca dauneaza grav psihicului :)

Valentina Postelnicu (Bucuresti, Bucuresti)

Alpha Bank - Card de debit

16 Septembrie 2009

Am fost astazi la Alpha Bank (Slobozia) sa alimentez un card de debit. Una din doamne, statea la barfa. M-am dus la cealalta, i-am explicat ca vreau sa alimentez un card, m-a trimis la ghiseu unde am aflat ca trebuia sa ma intorc la \"doamnele\" ca sa imi completeze un formular... Mi-am dat seama ca a doua doamna, mai in varsta, e dusa cu pluta...am zis sa astept la prima...cum era ocupata...m-am intors peste 20 de minute. Cand in final am avut onoarea sa ajung pe scaun, in fata ei, suna telefonul...Am stat 20 de minute pentru ca \"doamna\" isi rezolva probleme de contabilitate. Am plecat. Pana astazi nu am mai vazut atata nesimitire si nepasare fata de clienti.

Rina Daniela (Slobozia, Ialomita)

Alpha Bank - Depozit la termen

07 Septembrie 2009

Am depus bani pentru o luna , la o alta sucursala fata de cea la care aveam contul curent. Pur si simplu vroiam sa-i testez, sa vad cum decurge lichidarea depozitului si intreaga colaborare cu ei, caci la depunere toti sunt binevoitori. Cu o zi inainte am mers sa-i anunt in SCRIS ca inchid depozitul, la cererea lor desigur. A doua zi am avut parte de cea mai oribila experienta posibila, penibila si jenanta. A durat o ora pana sa-mi vad banii inapoi. Initial, m-am inarmat cu multa rabdare, cu toate ca eram singurul client si am asteptat. Poate va intrebati, ce. Se tot foiau, cica asteptau acceptul de la sucursala unde aveam contul (cu toate ca depozitul era constituit la ei), puneau cifre, sume aiurea pe foile pe care vroiau sa le semnez. Dupa un timp, cand rabdarea mea se terminase, le intreb pe cele trei domnisoare, cat mai trebuie sa astept. Nu erau in stare sa-mi raspunda la intrebari, au devenit impertinente, atmosfera tensionata, ambigua. Cert e ca tot nu reuseam sa-mi iau banii. O ORA, SINGURUL CLIENT la acea ora, operatie anuntata din timp! E greu de descris senzatia.O alta chestie, dobanda la ei, apare dupa vreo doua zile.

Ada Ionescu (Constanta, Constanta)

Alpha Bank - Card de credit

28 August 2009

Imi pare rau ca sunt primul care comenteaza la adresa Alpha Bank, dar consider ca si altii trebuie sa cunoasca unele experiente. Tocmai pentru a nu mai fi repetate in viitor. Mentionez ca sunt client Alpha Bank de mai multi ani si nu am avut vreo restanta sau vreo problema de vreun fel. De asemenea, trebuie mentionat ca nu am niciun credit in derulare, card de credit sau vreo restanta la vreo institutie bancara sau nebancara. De asemenea, nu sunt inscris la biroul de credit cu restante. Ei bine, am facut demersurile pentru a obtine un card de credit Mastercard la Alpha Bank - Sibiu. Mi s-a spus ca din cauza ca suant platit cu salariul minim pe economie, pot primi o limita maxima de 1.500 de ron. Am acceptat asta. Am obtninut toate documentele necesare dosarului, desi am trait experiente fantastice legat de functionarii statului. Mi-au trebui copii dupa cartea de munca, stampilate si semnate (conform cu originalul) de catre cineva de la ITM. La ITM mi s-a spus ca ei nu au xerox in cladire (desi e o cladire foarte mare si inalta) si nici n-au voie sa semneze pe copii xerox. M-am tot plimbat de la ITM la banca pentru problema asta. Pana la urma banca a spus ca poate semna administratorul firmei si sa puna stampila pe fiecare copie xerox. Dupa multe plimbari cu aceste copii xerox, factura utilitati, fisa fiscala, copie dupa contractul de munca, am crezut ca l-am luat pe Dumnezeu de picior ca am reusit sa adun toate documentele la dosar si ca \"dosarul merge direct in Grecia, unde va fi analizat\". Dupa cateva zile, primesc un telefon de la banca, in care mi se spune ca limita pe care o pot pune ei pe cradul meu de credit este de maxim 500 de ron (cinci milioane de lei vechi). Am intrebat de ce o suma asa de mica si mi s-a spus ca firma la care lucrez are datorii foarte mari (nu mi s-a spus catre cine - banci sau stat. Am acceptat limita de 500 de ron. M-am bucurat ca am trecut si de acest hop. Dupa circa doua ore, in aceeasi zi, primesc un nou telefon de la banca. Mi s-a spus ca trebuie sa fac din nou copii xerox dupa doua pagini din cartea de munca, ca nu se vede bine. Este vorba de paginile 10 si 11 unde este mentionata o perioada in care n-am lucrat. I-am intrebat ce importanta au paginile cu pricina daca in acea perioada n-am lucrat si este mentionat acolo ca n-am lucrat? Si in schimb, cand am facut dosarul, m-am dus cu cartea de munca in original la banca, cei de la ITM nedorind sa semneze si eu nestiind ce sa fac. Pana la urma le-am trimis un e-mail si le-am spus ca nu mai vreau sa merg sa fac iar copiile xerox si iar sa merg la semnat si stampilat. Au deja toate copiile si toate documentele necesare si ca astept un raspuns, imi dau sau nu card de credit. Mi-au trimis raspuns ca solicitarea mea a fost respinsa, din cauza ca n-am adus toate documentele necesare. Oh, cata bataie de joc.

Marius Ciuca (Sibiu, Sibiu)

Inapoi sus