Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

ProCredit Bank - Cont de economii

03 Septembrie 2009

Spre deosebire de alte banci functionarii acesteia incearca sa gaseasca cea mai buna solutie pentru client (cel putin asa a fost in cazul meu).

Robert Koal (Craiova, Dolj)

Banca Transilvania - Cont de economii

01 Septembrie 2009

De mentionat solicitabilitatea angajatilor galateni; un fapt uluitor: am fost servit cu 5 minute inainte de inchidere...

Alt aspect pozitiv: atasat contului de economii am avut un card; nefolosindu-l timp de un an, ei l-au anulat de la sine (astfel am scapat de comisionul de administrare)

Ionel Andreescu (Galati, Galati)

OTP Bank - Credit nevoi personale

01 Septembrie 2009

De mentionat faptul ca fiecare crestere a dobanzii era notificata in scris (bineinteles fara a arata motivul!). Alt aspect a fost ca, la un moment dat, EI au gresit cu 10 lei calculul unei rate (imprumutul era in franci elvetieni) si la sfarsitul achitarii imprumutului eram deja in baza de date a datornicilor - ca rau platnic de rate!!! Unde mai spuneti ca cei 10 lei au fost dati imediat ce m-au instiintat (cam 12 zile)..

Ionel Andreescu (Galati, Galati)

BRD - Prima casa

28 August 2009

Desi am contactat 2 sucursale ale BRD, am fost mintit in fata pana in momentul in care am venit cu toate documentele in dosar sa le predau la ei, pe motiv ca ei nu accepta dosare care au credite in derulare la alte banci!!! Asta in conditiile in care rata pe care o am cu acea banca este de 150 euro si venitul meu este de 2000 euro, ei nu pot primi dosare! niste nesimtiti, intrucat le-am declarat de la bun inceput ca mai am credit la o alta banca si mi-au comunicat sa stau linistit ca nu este nici o problema!!!

Vasile Vasile (Constanta, Constanta)

Bancpost - Card de credit

28 August 2009

Ma numesc Titianu Georgeta din Petrila jud. Hunedoara. In anul 2007, fiul meu Titianu Catalin a fost angajat la Acomin Deva si avand un caz an familie a facut un card taifun la Banc Post si a scos 6000 ron. A platit lunar 100 lei dobanda banilor iar de 5 luni nu a mai avut loc de munca si nu a platit nimic. Luna aceasta am bagat noi din pensie 300 si ne-am luat angajament ca platim treptat noi din pensie lunar pana fiul meu va gasi de munca. Acum cei de la Bancpost ne forteaza sa platim toti banii o data. Ar fi 6100 ron. Ne ameninta cu dosar penal si luarea bunurilor din casa. Fiul meu nu are bunuri, nici locuinta. Noi ne-am rugat daca se poate sa platim, dar nu putem tot o data sau sa ne treaca pe noi parintii sub forma de credit, sa putem plati. Dar pe ei nu-i intereseaza sa facem rost de bani si ma intreb ce putem face? Sa furam, sa dam in cap?De ce bancile duc oamenii la disperare si ajung unii sa-si puna capat zilelor? Noi suntem de acord sa platim, dar cum putem? Nu suntem noi vinovati ca nu sunt locuri de munca. Avem bunavointa sa platim. Bancile sunt mai rele decat camatarii! Vor sa lase lumea pe drumuri si sa-i duca in pragul disperarii si v-as ruga sa-mi spuneti ce pot face? Din pensie putem da 300 - 400 pe luna cu sacrificii. Suntem batrani si bolnavi si avem bunavointa sa platim, dar pur si simplu suntem pusi la zid.

georgeta titianu (Petrila, Hunedoara)

Alpha Bank - Card de credit

28 August 2009

Imi pare rau ca sunt primul care comenteaza la adresa Alpha Bank, dar consider ca si altii trebuie sa cunoasca unele experiente. Tocmai pentru a nu mai fi repetate in viitor. Mentionez ca sunt client Alpha Bank de mai multi ani si nu am avut vreo restanta sau vreo problema de vreun fel. De asemenea, trebuie mentionat ca nu am niciun credit in derulare, card de credit sau vreo restanta la vreo institutie bancara sau nebancara. De asemenea, nu sunt inscris la biroul de credit cu restante. Ei bine, am facut demersurile pentru a obtine un card de credit Mastercard la Alpha Bank - Sibiu. Mi s-a spus ca din cauza ca suant platit cu salariul minim pe economie, pot primi o limita maxima de 1.500 de ron. Am acceptat asta. Am obtninut toate documentele necesare dosarului, desi am trait experiente fantastice legat de functionarii statului. Mi-au trebui copii dupa cartea de munca, stampilate si semnate (conform cu originalul) de catre cineva de la ITM. La ITM mi s-a spus ca ei nu au xerox in cladire (desi e o cladire foarte mare si inalta) si nici n-au voie sa semneze pe copii xerox. M-am tot plimbat de la ITM la banca pentru problema asta. Pana la urma banca a spus ca poate semna administratorul firmei si sa puna stampila pe fiecare copie xerox. Dupa multe plimbari cu aceste copii xerox, factura utilitati, fisa fiscala, copie dupa contractul de munca, am crezut ca l-am luat pe Dumnezeu de picior ca am reusit sa adun toate documentele la dosar si ca \"dosarul merge direct in Grecia, unde va fi analizat\". Dupa cateva zile, primesc un telefon de la banca, in care mi se spune ca limita pe care o pot pune ei pe cradul meu de credit este de maxim 500 de ron (cinci milioane de lei vechi). Am intrebat de ce o suma asa de mica si mi s-a spus ca firma la care lucrez are datorii foarte mari (nu mi s-a spus catre cine - banci sau stat. Am acceptat limita de 500 de ron. M-am bucurat ca am trecut si de acest hop. Dupa circa doua ore, in aceeasi zi, primesc un nou telefon de la banca. Mi s-a spus ca trebuie sa fac din nou copii xerox dupa doua pagini din cartea de munca, ca nu se vede bine. Este vorba de paginile 10 si 11 unde este mentionata o perioada in care n-am lucrat. I-am intrebat ce importanta au paginile cu pricina daca in acea perioada n-am lucrat si este mentionat acolo ca n-am lucrat? Si in schimb, cand am facut dosarul, m-am dus cu cartea de munca in original la banca, cei de la ITM nedorind sa semneze si eu nestiind ce sa fac. Pana la urma le-am trimis un e-mail si le-am spus ca nu mai vreau sa merg sa fac iar copiile xerox si iar sa merg la semnat si stampilat. Au deja toate copiile si toate documentele necesare si ca astept un raspuns, imi dau sau nu card de credit. Mi-au trimis raspuns ca solicitarea mea a fost respinsa, din cauza ca n-am adus toate documentele necesare. Oh, cata bataie de joc.

Marius Ciuca (Sibiu, Sibiu)

Inapoi sus