Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Banca Transilvania - Cont curent

06 Septembrie 2009

Lumea de la sucursala Doamnei e foarte draguþã ºi rãbdãtoare, doar ca asta duce la timpi de aºteptare mari câteodatã. Îmi place cã rãspund chiar la solicitãri mai ciudate fãrã comentarii. Nu acelaºi lucru e valabil peste tot, dar una peste alta pot spune cã sunt mulþumit. Comisioanele sunt printre cele mai mici din sistem, iar dobânzile la majoritatea serviciilor sunt în prima jumãtate. Un alt lucru care ar trebui sã fie normal, dar meritã menþionat în România, este cã poþi face orice operaþiune la orice sucursalã, nu ca la alte bãnci unde te trimit la sucursala de origine. Un punct negativ este cã serviciul de Internet Banking funcþioneazã doar pe Internet Explorer. Acest lucru este neplãcut pentru persoanele tehnice, care folosesc Linux sau Firefox. Le-am dat doar 4 pentru \"transparenþa costurilor\" pentru cã a trebuit sã mã duc la bancã pentru a obþine lista comisioanelor pentru Internet Banking.

Andrei Ionescu (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Card de debit

06 Septembrie 2009

Sunt posesor de card de debit BCR,in luna februarie 2009 am primit un contract intocmit in 29 ianuarie 2009 in care banca unilateral mi-a modificat contractul in ,,pachet esential``care avea alte taxe mai mari. Plicul cu contractul a venit la locul de munca fara nici un element de securizare si urmarire . CE M-A SUPARAT? 1)faptul ca daca plicul se fura sau deschidea nimeni nu stia. 2)faptul ca banca a hotarat unilateral si a dus la indeplinire chiar crezand in sloganul lor publicitar,,gandim la fel!``schimbarea de contract. 3)in plic erau toate numerele conturilor mele cu sume si agentii la care au fost deschise 4)plicul continea un token cu STATUS ,,ACTIV`` cu parole si tot ce trebuie astfel daca cadea in mana altuia ramaneam fara un banut. Am reclamat la sucursala Unirea si am primit raspuns mult peste termen ca persoana va fi sanctionata. Am revenit cu scrisoare recomandata prin care ceream, sa nu numeasca bancherul, persoana, sa-mi comunice numele si sanctiunea vinovatului. Am dat un telefon saptamana trecuta sa ma mai interesez si am fost sunat peste cateva zile de un consilier care a spus ca la data indicata de mine nu exista nici o intrare. Eu am recipisa de primire cu semnatura si stampila bancii dar intradevar nu are numar de intrare. Personal cred ca a fost distrusa acea scrisoare desi doamna Crina Ilias cand am fost personal la sucursala ma stia pe nume(am ramas cu gura cascata de cat de vip eram eu in Bucurestiul asta) si stia si despre scrisoare. Daca spun ca am avut o problema si cu echipa ultra pro - la ANPC deja cred ca mi-am tras artificial statut de reclamagiu ...doar atat spun cei de la anpc cand au auzit de Banca nici nu au vrut sa auda !La BNR...domnu` ! Cu ANPC am alt basm ca nu e asa? ...tara asta e o tara de basm ! Pentru cele relatate am documente care se afla la institutiile respective sau le pot furniza celor interesati la cerere. De la cei ce citesc si sunt in masura sa se pronunte vreau sa stiu daca in tara asta secretul bancar se respecta iar daca nu se respecta ce pateste cel care incalca regula? De ce peste tot se baga ,,gunoiul`` sub pres si prin raspunsuri in doi peri oamenii o iau razna la spitale de nebuni sau in mormant?nu sunt un bun orator asa ca va multumesc pentru rabdare!

Costel Grigore (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

05 Septembrie 2009

Mare atentie la BCR! Datorita lipsei de transparenta a bancii,legat de modul de calcul al garantiei imobiliare am ajuns in situatia de a pierde avansul platit- este vorba de zeci de mii de €! Am aplicat pentru un credit imobiliar prin intermediul firmei de consiliere CREDIT ZONE care s-a ocupat ireprosabil de toate demersurile insa nu au analizat singurul aspect care conteaza dupa eligibilitate si anume modul de constituire al garantiei imobiliare. Frapant este faptul ca nici consilierii bancii si nici cei de la partenerul acesteia, CREDITZONE, nu au stiut sa-mi explice cum se face acest calcul si in baza caror normative. Conform normativelor bancii, evaluarea se face numai dupa plata avansului. Mi s-a comunicat cu mare seninatate ca evaluarea imobilului nu acopera suma ceruta si ca pot sa aduc garantii suplimentare, adica sa ipotechez alte proprietati, dar neavand a trebuit sa caut o alta banca sub riscul de a pierde avansul caci scadenta antecontractului nu acoperea intervalul de timp necesar contractarii unui nou credit! Culmea este ca mi s-a cerut sa platesc comisionul de analiza si evaluarea! Cine are urechi de auzit sa auda! Dar cine plateste

RAUDETOT PARLITA (Bucuresti, Bucuresti)

BRD - Prima casa

05 Septembrie 2009

Lucrez in Spania, si BRD era printre putinele banci care luau in considerare veniturile de afara si pentru programul Prima asa. Toate bune si frumoase. Am depus toate actele de care aveam nevoie , dupa vreo 2 saptamani isi da acordul juristul bancii, se face evaluarea imobilului, dupa care trebuia sa astept acordul bancii. Vreau sa spun ca am fost de 2,3 ori pe saptamana la banca, si vorbeam cu persoana care se ocupa de credite. Banuiam ca toate-s in regula, avand in vedere ca s-au inceput procedurile. Intr-o zi, primesc un telefon de la banca si mi se spune ca nu pot sa imi acorde creditul, pentru ca nu am 2 ani de vechime in campul muncii. Asta la aproximativ o luna de la depunerea dosarului. Mi se pare ca au fost total iresponsabili si lipsiti de interes. Asa ca am pierdut banii cheltuiti pe acte, jumate din comisionul acordat agentiei imobiliare, mult timp, nervi si asa mai departe. Nu imi dau seama ce s-a intamplat, dar sunt niste incompetenti fara clasa.

Ovidiu Florin Junc (Arad, Arad)

ProCredit Bank - Credit nevoi personale

04 Septembrie 2009

Eu incerc din februarie sa obtin un imprumut mic de circa 3000 euro, am fost la absolut toate bancile, dar cele mai tari au fost Credite Europe Bank si ProcrediteBank. Am alergat dupa semnaturi si acte si carte de munca...nu mai eu stiu cat, ambele mi-au spus ca se poate sa iau circa 12000 ron, la Credite am platit chiar si o taxa de ~25 ron, aduceti toate actele ca o sa vi se aprobe. Dar la proba finala, pai stiti ca vi s-a respins dosarul iar cei de la Procredite mi-au dat ca varianta doar un imprumut de 3000 ron...niste incompetenti, habar nu au ce cauta ei in biroul acela...asa ca mai bine asteptati sa treaca criza asta economica si poate le mai vine si lor mintea la cap.....

DANIEL NEAGOE (Targoviste, Dambovita)

ING - Cont curent

04 Septembrie 2009

Am o parere buna despre aceasta banca. Si la depuneri si la retagere numerar (inclusiv sumemari si valuta) Ce ma nemultumeste este numarul destul de mic de bancomate si multimate din oras si timpul lung din momentul in care ridici receptorul din self-bank si pana reusesti sa dai de cineva la celalat capat al firului. Am si homebanking de la aceasta institutie si merge perfect, usor si comod. Recomand cu caldura celor descurcareti in ale tehnicii si aflati in criza de timp.

Aurel Constantin Ghirasim (Satu Mare, Satu Mare)

Inapoi sus