Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Raiffeisen Bank - Credit nevoi personale

04 August 2009

Sunt client la ei de 2 ani,au marit dobanda si rata fara sa ma anunte, dupa cateva zile m-au sunat ca sunt dator la ei, pe masura ce euro a crescut ei au marit rata si dobanda in loc sa o micsoreze sau macar sa o lase la fel cu toate ca pe plan international au scazut toate dobanzile la euro. Dupa 6 luni au mai adaugat anumite taxe care in prezent sunt dublate. In rest ce sa mai zic....sunt foarte dezamagit de aceasta banca. Nu sfatuiesc pe nimeni sa isi faca credit la ei mai ales in euro cu dobanda variabila.

Pompiliu Margarita (Timisoara, Timis)

Banca Transilvania - Cont curent

31 Iulie 2009

1. Au incercat sa imi dea un card cu comision mare la retragere numerar. 2. Cand mi-am ales in final tipul de card, am bifat optiunea \"leaga cardul de contul curent\", cei de la banca au vazut asta, dar nu m-au avertizat ca nu se poate lega de contul curent. M-au sunat insa peste cateva ore si mi-au comunicat acest lucru. 3. Atentie! Nu stiu cum se procedeaza la alte banci, insa mi s-a parut nelalocul lui faptul ca exista un formular special pentru plafonul de garantare - cred ca garantarea unei anumite sume din cea depusa (pana la 10.000 de euro, sau cat s-o mai fi facut) ar trebui sa se aplice implicit, si nu doar daca optezi tu pentru asta. Ce te faci daca nu ai habar de asta si nu bifezi optiunea? Ei vin si iti spun \"Desi legea prevede garantarea bla bla, dvs. nu ati ales aceasta optiune, deci nu beneficiati de garantare\". Per ansamblu, intreaga experienta mi s-a parut aiurea. Ca si cum stai la discutii, civilizat, cu cineva care vrea sa iti fure din geanta cu prima ocazie. Dubios rau.

ionescu cineva (Bucuresti, Bucuresti)

Bancpost - Card de debit

30 Iulie 2009

Am fost in Germania cu card Maestro, a trebuit sa fac plati cu cardul si nu am reusit decat a 5-a oara, pentru celelalte incercari a trebuit sa scot banii din bancomat ca sa platesc apoi cu bani lichizi. Cand m-am intors in tzara am verificat imediat contul de card (pe 1 a lunii)si am gasit ca-mi lipseau bani, apoi dupa alte 10 zile (in care nu s-a mai facut nici o tranzactie cu cardul), deci in data de 10 am verificat din nou contul si spre stupefactie am gasit ca imi lipseau alti bani. Am mers a intreb ce sa intampla si sa alfu ca acei bani care-mi lipseau erau pentru tranzactiile efectuate in strainate, bun pana aici, dar culmea ca tranzactia efectuata era pe data de 9, deci teoretic pana atunci ar fi trebuit sa am banii pe cont ceea ce nu era adevarat. Culmea e ca pe data respectiva (9) era cel mai prost curs pentru mine, asa ca au vazut ocazia sa-mi mai retina din bani. O alta pacalela e ca desi eu am ridicat ero, cursul de schimb a fost calculat in dolari vreo 700 si ceva de dolari ca aceia sa fie apoi 500 euro, la un curs de schimb intre monede la care nu aveam acces. Mi s-a spus ca banca nu lucreza decat in dolari, culmea e ca acel card (maesto) este card european , deci referinta se face in euro, nu in dolari. Asa ca ma decis pe viitor sa nu mai fac nici o tranzactie in valuta cu banca. La momentul respectiv cursul era de 3,6 lei, dar eu am cumparat euro cu peste 4 lei. O astfel de tzeapa nu mai primesc de la Bancpost.

Lucian Matei (Oradea, Bihor)

BCR - Credit nevoi personale

23 Iulie 2009

Am contractat un credit de nevoi personale in valoare de cca 9000 ron pe o perioada de 8 ani,cu o rata lunara de 150 lei. Rata a ajuns deja la 188 lei in doar citiva ani de la incheierea contractului.

Nicolae Hollosi (Braila, Braila)

BRD - Cont curent

20 Iulie 2009

Am credit de nevoi personale la BRD cu dobanda fixa. Am primit desfasurator de returnare a creditului si mi s-a spus foarte dragut: \"La fiecare plata, mai adaugati valoarea a 50 de euro centi ca si comision lunar de gestiune a contului.\" Pai si comisionul asta, chiar daca mic, de ce nu intra in DAE? Sa nu mai spun ca prin BRD Net am vazut ca e de vreo 3 lei, deci peste 50 de euro centi. Alta problema este ca mai primesc in contul de la ei banii pentru o colaborare. Si pentru fiecare suma de cateva milioane maxim, comisioane surpriza de 7 lei, 10 lei, adica destul de mult, zic eu. Si mai sunt si angajatii pe care ii intrebi si dau din umeri, dar pe banii tai. De curand am primit banii aia prin Unicredit si surpriza, am primit toata suma, fara sa-mi opreasca nici un comision. Mai sunt si alte surprize de genul, nu poti face fara comision un transfer de bani dintr-un cont al tau in alt cont al tau(amandoua la BRD). In concluzie, niste japcari!

Gabriel Teodor (Bucuresti, Bucuresti)

BCR Leasing - Leasing auto

16 Iulie 2009

Am obtinut un credit auto intr-un timp record, dar problemele au inceput dupa 2 ani dupa ce am platit ratele rananand valoarea reziduala de plata .Am luat legatura cu cei de la leasing si mi sa stabilit esalonarea valori in rate egale.Dupa un an si citeva luni am avut surpriza de a constata ca am platit doar dobinda dar nu stie nimeni pt ce,am sunat labcr leasing si mi sa cerut sa fac o cerere pt reesalonarea val. rez.contra sumei de 150eplus tva.subliniez ca daca nu observam acest lucru plateam dobinda pina in 2011 urmand la sfirsit a achita val rez. in intregime .

carol knall (Medias, Sibiu)

Inapoi sus