Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

30 Aprilie 2010

act aditional nr 3. Mai jos va trimit ce contine acest act. pentru cei care nu l-ati primit inca: Art. 1 Lit. (a) a punctului 3 Dobanda din Conditiile Speciale ale Conventiei are urmatorul continut: 1) Dobanda: (a) Rata dobanzii curente: X %p.a. dobanda fixa Incepand de la prima data de scadenta ulterioara zilei de 01.04.2010, de la care rata dobanzii curente se diminueaza, revenind la nivelul precizat in cuprinsul Conventiei la data semnarii acesteia (i) Graficul de Rambursare se modifica in mod corespunzator si (ii) DAE, atunci cand este aplicabila, se modifica, de asemenea, in mod corespunzator. Art. 2 Lit. (d) a punctului 3 Dobanda din Conditiile Speciale ale Conventiei se abroga, fiind astfel eliminata din Conventie prevederea ce reglementeaza posibilitatea revizuirii ratei dobanzii. Art. 3 Punctul 11 Alte mentiuni din Conditiile Speciale ale Conventiei se completeaza, cu urmatorul paragraf: 11) Alte mentiuni Imprumutatul/Codebitorul/Garantul declara in mod expres ca a fost atentionat si a luat la cunostinta despre faptul ca in situatia in care oricare dintre sumele datorate de acesta in baza Conventiei nu va fi achitata la timp si in cuantumul specificat in cuprinsul acesteia, Banca va raporta conform obligatiilor ce-i revin, catre Biroul de Credit, Centrala Riscurilor Bancare si/ sau catre oricare alte structuri asemanatoare, informatia privitoare la neexecutarea/ executarea necorespunzatoare de catre Imprumutat/ Codebitor/ Garant a angajamentului sau de plata. Art. 4 Lit. c) a punctului 3.1.2. din Sectiunea 3 Costuri din Conditiile Generale ale Conventiei se modifica si va avea urmatorul continut: c) Rata dobanzii curente este exprimata in forma procentuala (ex. x%), valoarea sa fiind mentionata in Conditiile Speciale. Art. 5 De la data semnarii prezentului act aditional, se abroga, fiind astfel eliminate din Conventie, oricare si toate prevederile din cuprinsul Conditiilor Speciale si/sau din cuprinsul Conditiilor Generale ale Conventiei ce fac referire, in orice mod, la revizuirea/ajustarea ratei dobanzii. Toate celelalte prevederi ale Conventiei raman neschimbate si se vor aplica in consecinta. Multumim ca recunoasteti ce a fost..dar nu ne obligati si pe noi la asta: Incepand de la prima data de scadenta ulterioara zilei de 01.04.2010, de la care rata dobanzii curente se diminueaza, revenind la nivelul precizat in cuprinsul Conventiei la data semnarii acesteia (i) Graficul de Rambursare se modifica in mod corespunzator si (ii) DAE, atunci cand este aplicabila, se modifica, de asemenea, in mod corespunzator Daca dobanda mea ramane la fel de ce trebuie sa semnez iar, doar in 2007 nu am semnat nimic de marire a dobanzii.

pop marilena (Bucuresti, Bucuresti)

Bancpost - Cont de economii

30 Aprilie 2010

Buna ziua, am solicitat contractul pentru a deschide un cont de economii sau/si un depozit. mi s-a refuzat inamnarea lui inainte pentru a-l citi. d-ra de la ghiseu a insistat ca mi-l da DOAR in momentul cand deschid contul/depozitul. nu mi se pare corect..eu vreau sa-l citesc inainte, mai ales ca am insistat, Plus ca nu mi s-a prezentat transparenta costurilor de administrare si altele care ar mai fi posibile! Va atentionez si pe ceilalti utilizatori cu cont curent la acesta banca..ca se percepe un comision de 10 Ron/luna pentru conturile Inactive..adica daca nu ai niciun fel de activitate in acea luna. Eu nu am fost anuntat in niciun fel de introducerea acestui comision. ANPC?

pop marilena (Bucuresti, Bucuresti)

Volksbank - Credit ipotecar/ imobiliar

30 Aprilie 2010

Deja miroase a Hartuire..inca un motiv sa dam in judecata VBR... Ciudat ca Banca Nationala nu ia nicio masura fata de aceste nenumarate abuzuri ale VBR-acum in special referitor la actele aditionale in numar de 3 acum, plus ca am fost HARTUITI cu telefoane pentru niste acte aditionale care culmea expirau in 3 zile.. Va multumim (VB) ca recunosteti ca ati marit abuziv dobanda si ca recunosteti ca de fapt este fixa conform conventiei semnate initial..dar dati-ne si banii inapoi nu ne mai fraieriti..ca nu suntem toti retardati..chiar daca aveti criteriile vostre de doi lei in a ne alege ca si clienti vip sau clip..etc.. VBR:VA UREZ cu caldura sa dati faliment! Cu prima ocazie noi o sa ne facem refinantare la alta banca! INCREDEREA nu ne mai uneste DEMULT! Schimbati-va macar sloganul...rusine!

pop marilena (Bucuresti, Bucuresti)

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

29 Aprilie 2010

Acum un an am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca...pe vremea aceea CEC Bank era pe pozitie fruntasa in privinta costurilor. Am optat pentru acest credit cu dobanda variabila in speranta ca daca dobanzile interbancare vor scadea, vor scadea si in cazul meu. Insa nu este tot asa. Banca calculeaza dobanda variabil dupa "pr", pe care il defineste cum ii place. Normal ar fi fost ca odata cu scaderea celorlalti indici interbancari ca ROBOR, si acest "pr" sa scada. Si chiar a scazut....ROBOR cu 50%, "pr" 5%. Dupa parerea mea ar trebui interzisa bancilor folosirea indicilor de referinta de tipul "pr", "dobanda interna a bancii" etc. Dupa parerea mea dobanda variabila ar trebui sa insemne ca solicitantul de credit sa poata obtine nivelul dobanzii proprii din valoarea indicilor interbancari. Adica ar trebui sa stim si noi, cei care platim ratele, cum calculeaza banca CEC Bank acest "pr"(prime rate) si sa fixeze perioada dupa care il revizuieste..lunar, bilunar etc.

Denes Balinth (Arcus, )

Raspunsul CEC Bank

Va comunicam faptul ca, potrivit prevederilor OUG 174/2008, art.9 lit.g, bancile au posibilitatea de a practica o dobanda care sa varieze in functie de un indice de referinta public sau in functie de dobanda de referinta a bancii. Dobanda de baza a bancii este Prime Rate (PR). PR-ul practicat de CEC Bank este in scadere, avand urmatoarea evolutie: - lei: 11.50%, incepand cu 22.04.2009; 11.25% incepand cu 26.10.2009; 9.90% incepand cu 1.04.2010; - EUR: 7.75%, incepand cu 20.08.2008; 7.25% incepand cu 3.08.2009; 6.90% incepand cu 1.04.2010. Conform prevederilor OUG 174/2008, in noul model de contract de credit se regaseste modul de calcul al PR, precum si perioada de revizuire. Ii multumim domnului Balinth Denes Istvan pentru interesul acordat produselor si serviciilor CEC Bank si ii adresam invitatia de a ne contacta, pentru orice informatii suplimentare, la adresa de e-mail: office@cec.ro. Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank

Emporiki Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

29 Aprilie 2010

Am postat acum cateva zile experienta mea cu un credit de REFINANTARE la aceasta banca. Din fericire problema mea s-a rezolvat, in sensul ca beneficiez de promotie (cea cu dobanda scazuta)si fara a mai plati o alta taxa de evaluare (este valabil raportul initial). Ce pot spune?...cu perseverenta, nervi, multe mailuri si ajutorul doamnei de la sucursala s-a rezolvat.

Emilia Paun (Bucuresti, Bucuresti)

Millennium Bank - Cont curent

28 Aprilie 2010

Am si eu o problema. mi-am facut cont din 2009 la millennium bank si nu pot sa primesc bani pe el. nici euro si nici ron.nu inteleg de ce. este adevarat ca am depasit limita cu 15,5 ron,din cauza ca nu am platit 3 ron pe luna pentru cont, insa nu stiu daca are vreo importanta. nu stiu ce se intampla de nu primesc nimic si care ar putea fi cauza .va rog sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc anticipat

marioara susnea (Galati, )

Inapoi sus