Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

05 Iulie 2010

Stimati parteneri sau mai bine-zis colegi de suferinta pricinuita de BCR, Se pare ca proiectul nostru se misca mult mai repede decat am putut spera atunci cand ma gandeam sa-l initiez cu ajutorul dvs. Deja sunt 19 persoane care au subscris la aceasta petitie. Eu cred ca deja suntem extrem extrem de multi dupa numai 24h de la inceperea acestui proiect. Nu va faceti griji prea mari cum ne-am putea strange ca semnatari fizici ai unei hartii, este destul de simplu sa realizam o pagina web sau sa trimitem cu totii un email la o adresa de email sau sa dam un sms cu nume prenume la un numar de telefon. Nu asta este problema noastra. Problema noastra este BCR-ul, iar acum cel mai bun lucru care il putem face este sa ne strangem in numar cat mai mare aici. REPET IN 24h NE-AM STRANS 19PERSOANE GATA SA DEA IN JUDECATA BCR-UL! Inca o data apelez la unul dintre moderatorii sau redactorii site-ului CONSO.RO sa ne ajute sa scrie un articor despre aceasta petitie, sunt convins ca in maxim 1h este data ca si link pe cel putin 10 site-uri de livenews, gen HOTNEWS.RO, BANCHERUL.RO, STIRIZIAR.RO, INFOPORTAL.RO, ZF.RO, BLOOMBIZ.RO, STIRILEONLINE.RO. etc Atunci printre miile de oameni care apeleaza newsletterele de la site-urile mai sus mentionate, o sa intalnim alte sute de clienti BCR nemultumiti. Oricum foarte multi redactori de ziar se semneaza cu adresa lor de email, putem da un scurt rezumat al proiectului nostru la peste 100 de redactori de ziar. Este suficient sa aparem undeva. Ganditi-va ca probabil 50% dintre clientii BCR nu au acces zilnic sau saptamanal la calculator, poate inca 20% nu au Internet etc. Ideea este sa ajungem rand pe rand : - 1 – in toate site-urile de stiri live de pe Internet (cred ca daca ajungem aici o sa fim peste 500 de semnatari ai petitiei in sub 10 zile) ; - 2 – in presa, eventual presa economica si presa obisnuita ( aici cred ca sarim lejer de 1000) ; - 3 – de ce nu la TV (aici cred ca o sa fim deja fff multi). Este intr-adevar greu ca de la 0 sa ajungem la 19 semnatari. Este greu de asemenea sa ajungem de la 19 la 100 semnatari. Dar deja daca ajungem la 100 semnatari lucrurile vor lua amploare foarte foarte mare. FRATILOR NU ESTE IMPOSIBIL !!! Ideea cu procesul este foarte buna, dar va rog sa o facem impreuna, pentru a crea o adevarata miscare impotriva abuzurilor BCR-ului. Eu daca dau in judecata BCR primesc ca termen pentru prima infatisare Septembrie 2010. Dar altfel suntem tratati de CEO-ul ERSTE AUSTRIA daca o sa ii spunem de noi cei 1000 de clienti nemultumiti de tratamentul angajatilor lor din Romania !!! Sau poate de Presedintele ANPC sau chiar de Ministrul Romaniei ! TOTUSI ESTE UN ABUZ CEEA CE NI SE INTAMPLA ! Vreau sa creem o miscare colectiva. Cred ca banii pe care BCR ii va investi in marketing ca sa spele aceasta PUBLICITATE NEGATIVA sunt mult mai multi decat daca ne va da noua dobanda mai mica dupa un an de procese. BCR-ul trebuie sa vina la noi sa ne explice de ce se comporta cu noi asa ! Cu stima

GHEORGHE PETRE (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

05 Iulie 2010

Astazi am fost la sucursala de unde am luat creditul ipotecar. Mai nou orice sesizare trebuie aprobata de un consilier, nu te mai duci tu si depui direct la registratura. A citit o fata care era dusa rau sesizarea in care solicit ca incepand cu 21 Iunie, cand a intrat ordonanta in legalitate, modificarea formulei inlocuind indicele variabil "dobanda de referinta" cu Euribor 6M. I-au sarit ochelarii, i s-au bulbucat ochii. Mi-a spus ca nu pot solicita asa ceva, ca este ilegal. Ca nu o sa castig nimic, este posibil ca bosii sa se supere pe mine. Oare o sa ma si pedepseasca? M-a amenintat indirect ca daca nu semnez actul aditional, contractul se anuleaza si trebuie sa dau banii inapoi. Au ei acest drept sa ma puna sa semnez o hartie pe care nu am negociat-o, iar daca nu semnez sa anuleze contractul? Mi-a spus sa fiu multumit cu o marja de 7%. Nu le-ar fi rusine, ca din banii mei si ai vostri iau salarii, ca iau cu japca din dobanzi nesimtite. Camatarie cu acte pana te jupoaie si te arunca in sant. Lucrurile nu vor ramane asa, pentru BCR razboiul abia acum incepe.

Constantinescu Mihai (Bacau, Bacau)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

05 Iulie 2010

Pentru domnul Gheorghe Petre La obiectivul nr. 1 pe care doriti sa il obtineti cereti ca dobanda aplicata pentru "clientii cu istoric'" ai BCR-ului sa fie calculata astfel: EURIBOR 6M+5,75%. Avand in vedere ca Europa incepe incet, incet sa aiba crestere economica (statele puternice), EURIBOR in urmatorii ani va creste sigur, astfel ca peste doi, trei ani vom ajunge la o dobanda similara cu cea pe care o platim astazi. Credeti ca e corect ? Daca se aplica OUG 50/2010 care spune ca marja ramane neschimbata, adica in cazul meu 1,5 pp, mai ramane de stabilit ce dobanda de referinta vor aplica ca sa nu iasa in pierdere.

Dora Violeta Bocea (Zalau, Salaj)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

05 Iulie 2010

Buna seara. Am constatat, cum de altfel era de asteptat, ca situatia domnului de la Pitesti este, din pacate, aplicabila multor persoane din tara. Sunt cel care l-a sustinut, in instanta, in calitate de avocat, astfel ca va pot spune ca, daca doriti sa semnati vreun act aditional la contractele deja incheiate, este bine sa o faceti in deplina cunostinta de cauza. Daca semnati pentru o noua dobanda, EURIBOR plus o marja contractuala (1,2,3 puncte procentuale, etc) aceasta nu va mai putea fi amendata de instanta. Este intelegerea partilor si, deci, legea partilor. Deci, daca veti semna nu se mai poate modifica. In marea majoritate a situatiilor, in contract aveti stabilita o dobanda variabila plus un procent fix suplimentar. Acesta dobanda variabila dvs. ati considerat-o in mod evident ca fiind EURIBOR, de la inceputul contractului. Cu alte cuvinte, puteti sustine in fata BCR ca doriti sa vi se aplice conventia initiala (care trebuie interpretata in sensul aplicarii EURIBOR plus marja contractuala fixa convenita atunci) Sau putetii conveni o modificare de contract, prin semnarea acelui act aditional, care inseamna o noua dobanda, convenita de parti (dar nu vi se poate impune semnarea acestui act aditional) care, in mod evident, BCR va dori sa fie mai mare decat EURIBOR plus marja fixa. Cei care doresc sa ma contacteze o pot face la numarul de telefon 0723 351 851sau la adresa de email bogdan_tuglui@yahoo.com. Pentru cei care nu doresc contactarea unui avocat le recomand sa trimita catre banca cu care au incheiat contractul o notificare (scrisoare) in care sa arate ca nu sunt de acord cu dobanda inscrisa in actul aditional trimis de banca si ca doresc pastrarea dobanzii convenite initial, apreciata ca fiind EURIBOR plus marja procentuala stabilita initial. Un dosar de acest gen in instanta va dura cel putin cateva luni, astfel ca orice organizare poate fi utila, dar nu va putea rezolva situatia pana in toamna, cum am vazut cateva opinii. Este bine sa va hotarati daca alegeti varianta propusa de banca (sau puteti sa faceti dvs. o contrapropunere, aveti acum la dispozitie cateva argumente destul de solide :) ) sau sa mergeti pe varianta initiala, cu echivalarea sintagmei "dobanda variabila de referinta" cu sintagma "EURIBOR" Succes tuturor. Bogdan Tuglui (Avocat)

Bogdan Tuglui (Ramnicu Valcea, Valcea)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

05 Iulie 2010

Sunt de accord cu d-l PETRE. Trebuie sa demonstram bancii ca nu suntem retardati sau fara cultura financiara. Propun (am vazut ca d-l PETRE se pricepe) sa se realizeze un site pe aceasta tema a nemultumirilor fata de BCR. Am vazut ca la postarile mai vechi pe CONSO sesizarile sunt editate si nu se publica eventualele propuneri de popularizare a adreselor de mail si a numerelor de telefoane. Deci: 1.realizarea site-ului in care nemultumitii pot posta experientele negative cu BCR 2.utilizati facilitatea oferita de CONSO de a trimite postarile anterioare catre prieteni pe care ii cunoasteti cu aceleasi probleme cu ajutorul optiunii “trimite unui prieten” 3.trebuie sa actionam repede pentru ca o actiune in instanta dureaza mult iar apropiata vacanta a magistratilor ii avantajeaza.In plus se folosesc de tertipul celor 90 de zile dat de OG. 4.Crearea unui comitet director din oameni apropiati (din aceeasi localitate )care sa stranga toate sesizarile si sa actioneze in mod unitar in baza legilor existente si sa faca propuneri (sa sesizeze oameni politici , din presa, din guvern) pentru imbunatatirea legilor existente .Nu va fi usor.Dati cautare pe Google dupa “comisionul de rezerva minima obligatorie” si veti gasi sesizari si reclamatii facute de persoane competente care se lupta prin tribunalele romanesti de ani de zile cu o alta banca. Se pot invata multe de acolo.

Mihai Moraru (Brasov, Brasov)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

05 Iulie 2010

Datele de contact pentru domnul Burcea Eugen din Otopeni in cazul strangeri persoanelor care doresc sa incepem actiunile de judecata cu BCR-ul, burceagarondyahoopunctcom, zerosaptedoiunuunudoitreisapteunuopt, multumesc astept telefonul sau emailul dumneavoastra cat mai curand ca incepe vacanta in sistemul judiciar si termenele de judecata vor fi prin octombrie probabil.

Eugen Burcea (Otopeni, Ilfov)

Inapoi sus