Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

08 Iulie 2010

Buna ziua din nou Sunt avocat Bogdan Tuglui. Am observat ca sunt mai multe persoane care nu mai gasesc mesajul meu. De aceea revin, punctual, cu cateva idei: 1.Toti ati avut, probabil, la momentul incheierii contractului, imaginea ca, dupa expirarea perioadei fixe, rata variabila se va calcula ca fiind EURIBOR plus acea marja procentuala (de regula am observat ca este 1,2pp sau 1,5pp). 2.Aceasta este ideea de baza a tuturor demersurilor pe care le puteti face: respectarea conventiei initiale, de a se aplica EURIBOR plus marja fixa stabilita initial, pe INTREAGA DURATA A CONTRACTULUI, de la momentul aplicarii ratei curente variabile pana la achitarea ultimei rate. 3.Ca orice contract, el se poate modifica prin acordul partilor. Daca veti fi de acord (expres sau chiar tacit) cu o alta dobanda, este vointa dvs. si nu mai puteti cere respectarea intelegerii initiale. 4.Deci, aceptarea unei oferte (gen EURIBOR plus 8%, de ex.) nu va mai da dreptul de a cere aplicarea unei dobanzi de genul 2,5% (EURIBOR plus 1,5%). 5.Cei care m-au contactat au inceput deja demersurile pentru contracararea unei astfel de oferte si, probabil, in lipsa unui raspuns afirmativ al bancii, va fi promovat un proces (sau mai multe) in instanta. 6.Daca au fost cazuri in care ati primit, din partea salariatilor bancii, la momentul incheierii contractului, informatii potrivit carora acea "dobanda variabila de referinta" este EURIBOR, ii rog sa ma contacteze. Informatia aceasta are o greutate semnificativa, pentru demersurile ce vor urma. 7.Atentie, deci, la ofertele bancilor, din perioada urmatoare. :) Succes tuturor.

Bogdan Tuglui (Ramnicu Valcea, Valcea)

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

08 Iulie 2010

Buna ziua, Revin cu cateva completari: In contractul meu semnat in 2007 la dobanda am astfel stipulat in contract: ,, pct.5 - La data incheierii prezentului contract dobanda curenta este de 5,8% pe an si este fixa in primii 1 ani si variabila ulterior. Dobanda fixa se mentine constanta pe o perioada de 1 ani incepand cu data primei trageri. Dupa aceasta data dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila care se afiseaza la sediile BCR, la care se adauga 1,20 p.p. '' Deci dupa cum se vede mai sus am 1,20 pp peste dobanda variabila care la mine acum este dobanda bancii fara a fi specificat pe contract ca acea dobanda la care face referire este dobanda bancii. Din OUG 50 eu inteleg ca dobanda de referinta de pe contract trebuie sa fie EURIBOR deoarece creditul este in Euro si nu cred ca BCR o sa schimbe aceasta dobanda a bancii in Euribor, dobanda din contract fiind foarte mica, undeva la 2% pe an. Va rog foarte mult sa postati aici un model de scrisoare pe care dumneavoastra ati trimis-o catre BCR pentru a sesiza problemele aparute dupa OUG50/2010.

Ionut Craciun (Constanta, Constanta)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

08 Iulie 2010

Toti cei care vreti sa actionati banca in instanta sa imi trimita un email pe nuzzzu@yahoo.co.uk O zi buna

Nutu Radu (Brasov, Brasov)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

08 Iulie 2010

Eu in zilele urmatoare doresc sa ma consult cu un avocat si voi urma aceeasi metoda ca altii...voi trimite o solicitare catre bcr pentru a solicita inlocuirea dobanzii de referinta bcr cu euribor si de asemenea eliminarea comisionelor care nu sunt legale conform ordonantei. Sper ca totul sa fie bine

Georgiana Ciobota (Buzau, Buzau)

BCR - Prima casa

08 Iulie 2010

Experienta neplacuta am avut doar cu evaluatorul agreat de bcr, in sensul ca o locuinta noua cu o reducere de 40 % din pret, cu suprafata utila 45 m, nu a fost evaluata la o valoare de 30000 euro? In rest sunt foarte foarte multumita de serviciile bancii, am avut o relatie foarte buna cu angajatii bancii. Nota 11, daca ar exista, ar primi bcr din partea mea.

Ildiko Abrudan (Salonta, Bihor)

ING - Credit ipotecar/ imobiliar

08 Iulie 2010

Buna ziua! Experienta relatata de Florin Florescu (Bucuresti) este identica cu a mea. Diferenta consta doar in faptul ca eu am contractat creditul in anul 2007. Contractul de credit pe care l-am semnat mentioneaza ca dobanda pe care trebuie sa o platesc este formata din o parte fixa (marja de 3.75 care va ramane NEMODIFICATA pe toata durata contractului) si rata de referinta (actualizata si calculata de ING in modul cel mai netransparent posibil). In ceea ce priveste instiintarea trimisa de ing, o voi contesta, pentru inceput la ING, si in functie de raspunsul lor, voi merge catre ANPC si eventual mai departe. ING incearca acum sa majoreze marja fixa din contract care este si in cazul meu 3.75 la 6%, profitand poate de faptul ca euribor a scazut foarte mult in ultima perioada. Dar avand in vedere faptul ca Europa iese din recesiune, valoarea indicelui va urca din nou la valori ca cea din anul in care am incheiat contracul de credit (adica 4.205!!!!). Asta ar insemna ca dobanda pe care o voi plati sa ajunga in cel mai bun caz pe la 10%.

Lavinia Amarandei (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus