Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

07 Iulie 2010

Numele d-lui avocat este Bogdan Tuglui . Gasiti mesajul dumnealui mai jos. Este foarte util si clarifica multe aspecte. Ii multumesc pe aceasta cale. BCR are o problema foarte mare din cauza acestei ordonante. Cand s-au facut contractele si au stabilit acea marja nu se gandeau ca intr-o buna zi se va da o lege si le va da planurile peste cap. Daca pana acum era problema cu dobanda de referinta acum problema este cu marja, care este fixa si conform ordonantei nu au voie s-o modifice decat in sensul scaderii. Conform pct 5 din contract marja este deja stabilita, nu mai au ce sa fixeze. Sa vedem cum interpreteaza BCR aceasta situatie.

constantin radulescu (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

07 Iulie 2010

Pentru domnul Constantinescu Mihai. Chiar asa am trecut in contract: "Dupa aceasta data, dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila, care se afiseaza la sediile BCR, la care se adauga 0 puncte procentuale". Si asa si este pt ca dobanda mea este de 8,9% (adica dobanda lor de referinta) + 0,2 puncte (pentru ca nu am avut avans mai mare de 10% din valoarea creditului). Ceea ce inseamna ca platesc o dobanda de 9.1%, la care nu se mai adauga nici o marja, asa cum e trecut si in contract. De aceea nu cred ca voi avea o dobanda de 1% acum. Mi se pare imposibil. V-as atasa si contractul dar nu stiu cum. O zi buna.

Amelia Maria Gheorghe (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

07 Iulie 2010

In cazul in care bcr modifica dobanda actuala de referinta interna intr-o dobanda (euribor plus o marja noua) plus marja din contract de 0.2%, 0.5%,1.5% sau cat avem fiecare in contract despre care ordonanta spune sa ramane nemodificata? Ei pot sustine ca au aliniat contractul vechi la cerintele ordonantei astfel incat sa iasa la aceeasi dobanda pe care o avea contractul la momentul aparitiei ordonantei. Problema cea mai mare este ca in felul acesta putem ajunge in 2-3 ani cu o dobanda de 14-15%. Sa nu uitam ca la inceputul anului trecut euribor era 5-6%. Putem face ceva in cazul in care BCR va alcatui asa noua dobanda?

Ionut Alexandru (Bucuresti, Bucuresti)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

07 Iulie 2010

Referitor la ce a scris Roxana Pan: Nu au voie sa iti transforme comisionul de risc in comision de administrare. Conform OG 50, bancile nu au voie sa creasca comisioanele existente, iar cele care nu sunt acceptate de OG 50 trebuie eliminate. Privitor la dobanda, din noua modalitate de calcul nu trebuie sa reiasa o dobanda mai mare decat cea dinainte de 21 iunie. Problema cea mai mare cred ca ramane acea marja fixa din contractele de creditare existente inainte de 21 iunie, daca se poate sau nu sa fie modificata la acele contracte unde dobanda este variabila si va trebui exprimata in functie de EURIBOR. Si cred ca cei de la BCR chiar au o problema, ar trebui intr-un fel sa dea lamuriri. Foarte multi clienti BCR au in contracte dobanda exprimata in functie de dobanda de referinta a BCR care se afiseaza la sediile BCR plus o marja fixa de 1.2 / 1.4 sau cat o mai fi. Dupa 21 iunie este clar ca dobanda va trebui exprimata in functie de EURIBOR, dar problema se pune daca au voie sa creasca acea marja sau sa mai adauge una!?

DIMITRIE - MARIUS MACSIM (Iasi, Iasi)

Discutii intre utilizatori - Mesaje pentru alti utilizatori

07 Iulie 2010

Buna ziua Tocmai ce imi reciteam contractul de credit de nevoi personale semnat cu bcr in 2007. Scrie exact asa: " Dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila, care se afiseaza la sediile bcr, la care se adauga 3.50pp" Deci din acte inteleg eu nu scrie ca este o dobanda de referinta interna BCR, ci doar dobanda de referinta care poate fi considerata, in mod normal, euribor, aceasta fiind singura dobanda de referinta la creditele in euro. Sunteti de acord cu mine?

Georgiana Ciobota (Buzau, Buzau)

Volksbank - Credit auto

07 Iulie 2010

Avand un credit auto la Volksbank am fost sa intreb despre aplicarea ordonantei 50 si mi s-a raspuns ca au 90 de zile pentru a o aplica. Creditul contractat are dobanda variabila de 5,95% (dupa conditiile bancii) precum si un comision de risc lunar de 0,39% la sold. Teoretic, conform acestei ordonante ar trebui sa elimine comisionul de risc precum si sa modifice dobanda. Pot sa imi transforme comisionul de risc in comision de administrare? Pot sa imi mareasca dobanda aplicand o marja mai mare decat dobanda mea actuala? Ce pot face in aceasta situatie? Sunt ei oare obligati sa imi pastreze o rata egala cu ce platesc in momentul actual?

Roxana Pan (Craiova, Dolj)

Inapoi sus