Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BRD - Credit nevoi personale

17 Mai 2010

Buna ziua, Am contractat un credit de nevoi personale la BRD in iulie 2008 pe o durata de 7 ani, iar conform Art.7 "Rata dobanzii" din Conditii Particulare, "creditul se acorda cu o dobanda variabila de 11.75% pe an." La inceputul anului 2009 eram sunata de catre reprezentantii BRD, care-mi transmiteau ca de 2 luni soldul contului meu este in minus si ca trebuie sa virez o suma mai mare, datorita faptului ca rata dobanzii crescuse. In urma acestor telefoane, am solicitat in luna aprilie 2009 un nou grafic de plati din care rezulta ca rata dobanzii crescuse din februarie 2009 si am continuat sa platesc sumele aferente pana in ziua de astazi. In martie 2010 am contactat telefonic un reprezentant BRD pentru a verifica daca rata dobanzii a mai scazut, avand in vedere nivelul actual al Euribor fata de 2008. Raspunsul primit a nu facut decat sa-mi ridice si mai multe semne de intrebare si anume,"rata dobanzii se modifica in urma unei circulare primite de la BNR, prin care BNR obliga banca la scaderea ratei dobanzii, si ca aceasta circulara nu s-a mai primit de vreo 2 ani" ?!).Mi s-a trimis deasemenea pe adresa de e-mail un grafic identic cu cel primit in aprilie 2009. Dupa acest raspuns am apelat si la seviciul vocalis in data de 12.05.2010 si prin convorbirea respectiva mi s-a transmis ca "rata dobanzii se poate modifica in functie de nivelul pietei si de costurile bancii", ca "nu trebuie sa depinda intocmai de Euribor". Mi-a transmis deasemenea ca nu ma poate ajuta cu alte informatii si daca doresc exista un formular de reclamatii pe site-ul bancii si totodata o adresa de e-mail la care pot apela. In data de 13.05.2010, am transmis un e-mail catre serviciul vocalis, pentru lamuriri, iar raspunsul primit a fost la fel de ambiguu, ca si cel primit la telefon.Il relatez mai departe..."Referitor la solicitarea dumneavoastra transmisa in data de 13.05.2010, dorim sa va comunicam faptul ca la creditele de nevoi personale in valuta si cu dobanda variabila, rata dobanzii anuale poate fi modificata in functie de mai multi factori, cum ar fi: costurile generate de prevederi legale/administrative (derivate din nivelul si remunerarea rezervelor minime obligatorii); cresterea costurilor de refinantare pe pietele monetare si de capital internationale (marirea spreadului de risc de tara); costurile surselor atrase de la clienti (cresterea dobanzii platite de Banca la produsele de economisire)". Ultima incercare am transmis un nou e-mail de lamuriri in data de 16.05.2010 catre BRD(si unul catre reclamatii.bucuresti@opc.ro, macar in speranta unei amenzi)solicitand o scadere a ratei dobanzii si restituirea sumelor platite in plus+dobanda aferenta, mai ales ca in prezent banca promoveaza un credit Expesso de Primavara in lei,cu o dobanda fixa de 7%/an, din care trag concluzia ca banca isi permite dobanzi mai mici. In ideea de a cauta si alte solutii, am gasit pe forum relatarile altor persoane aflate in aceeasi situatie. Multumesc anticipat! Astept sfatul dvs.

Alina Alina (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit nevoi personale cu ipoteca

17 Mai 2010

Sunt din Braila si am contractat si eu un credit de nevoi personale cu ipoteca in 2006, cu dobanda initiala de 7,54%, apoi cu \"onesta\" dobanda de referinta afisata la sediile BCR+1.5%. rata initiala 300 euro, rata actuala 430 euro. Am pus cresterea ratei pe faptul ca a crescut dobanda datorita lipsei de masa monetara, dar constat cu stupoare ca un coleg care are aceeasi suma ca si mine, dar luata de la BRD, tot pe 25 de ani, plateste doar 1250lei, adica in jur de 300euro.Din cate am inteles pe alte forumuri cativa au dat in judecata si au castigat returnarea ratei dobanzii, deoarece s-a marit abuziv, pentru ca in perioada 2006-2009, nu era specificata nici o formula de calcul pentru dobanda de referinta a BCR-ului. Pe un forum cineva din Braila, Marius, spunea ca are hotarare definitiva. Eu nu as vrea decat numele avocatului si as fi dispus sa-i dau acestuia dublul sumei pe care poate sa o recupereze, numai pentru a le da o lectie acestor camatari. Vreau sa va spun ca sunt din 2003 clientul BCR si pana la aceasta criza prezentau incredere, dar acum vor sa-si ascunda incompetentele in spatele costurilor mari. Apartamentul meu a fost supraevaluat, ca asta era interesul tuturor atunci, ce parere ar avea BCR daca i l-as da pe tava, caci cu 43000 acum imi iau oriunde in Braila. In 2007 cand ajung la BCR, dupa vreo trei luni in care am avut treburi prin alte parti, imi comunica inspectorul de credit ca am sume restante, penalitati si ca sunt in baza CIP, desi eu aveam in conttul de lei echivalentul la 15000 de euro, dar pe care banca nu a binevoit sa-i transforme desi in contractul de credit se specifica acest lucru, dar am tacut, dar pentru nesimtirea afisata acum cu aceasta dobanda de referinta sunt dispus sa scot bani din buzunar pentru a-mi cere ei scuze. BNR ar trebui sa se sesizeze si sa lase interesele deoparte!

dorin bianu (Braila, Braila)

Raiffeisen Bank - Credit nevoi personale

17 Mai 2010

Am contractat in aug 2008 un credit de nevoi personale de 5150 eur pe 8 ani. Luna trecuta am facut o rambursare anticipata de 1900 eur, dar comisionul de administrare a ramas la 0.39% din valoarea initiala a creditului, mai exact daca inainte de rambursare plateam total rata 107 eur, din care 20 era comisionul de administrare, dupa rambursare platesc 69 euro, din care 20 comision admin.... deci costurile nu s-au redus decat in ceea ce priveste dobanda, nu si valoarea comisionului de admin... Am citit pe forum ca a mai existat un caz rezolvat cu ajutorul dvs. Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri ar trebui sa fac in acest sens. Multumesc!

Mariana Velea (Bucuresti, Bucuresti)

BRD - Credit auto

17 Mai 2010

Am un credit auto din 2006 ! Am inceput cu 380 ron acum platesc 490 ron fara nicio perspectiva de a scadea ! Cand cresc dobanzile pe piata imediat luna urmatoare se vede si la rata ! Cand scad nici dupa 3-4 luni nu se micsoreaza rata pe motiv ca aceasta scade numai la creditele noi !Pe scurt o banca de s*****i ! Nu recomand !!

MARIUS CIOCARLAN (Braila, Braila)

BRD - Probleme diverse

17 Mai 2010

Pana acum BRD ramane cred cea mai solida banca

Mugur Paun (Bucuresti, Bucuresti)

UniCredit Leasing - Leasing auto

15 Mai 2010

Am avut in derulare un contract de leasing auto cu UniCredit, luna trecuta pe m-am hotarat sa achit integral acest contract drept pentru care le-am inaintat un mail prin care sa-mi spuna exact cat mai am de platit ca sa încheiem contractul. dinsii mi-au trimis un mail cu o factura proforma pe care am achitato a doua zi. le-am trimis imediat copie dupa O.P dar dupa o saptaman primesc de veste de la cei de la asigurari si anume Aliantz, ca de fapt trebuie sa platesc valoarea politei casco pana la sfarsitul anului de asigurare si anume luna august pentru ca am avut o dauna in noimbrie anul trecut. Din punctul meu de vedere atunci cand le-am cerut factura proforma celor de la leasing i-am intrebat destul de clar cat mai am de paltit, si le-am platit cat au vrut ei, dar acum nu vor sa-mi emita actele de proprietate pe motiv ca trebuie sa-i platesc asiguratorului integral polita pana in august. Eu nu am semnat nici un contract de asigurare si cu atat mai mult cand i-am rugat sa-mi trimita pe mail o copie dupa contract sa vad si eu unde era stipulata clauza aceasta nu mi-au trimis nimic. Eu oricum instrainez masina imediat ce am actele asa ca mi se pare absurd sa platesc casco pana in august pe un bun pe care nu il mai am. Oameni buni nici macar nu stii cum sa te mai comporti in tara asta cu o parte din institutiilw financiare, daca nu le dai banutii nu e bine daca vrei sa le platesti tot si sa termini cu ei iarasi mai gasesc ei ceva ............e JALE. VA MULTUMESC

bogdan timofte (Piatra Neamt, Neamt)

Inapoi sus