Vocea clientului: Recenzii servicii financiare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

12 Aprilie 2010

Pana la urma...voi ce stiti de legea care cica se aplica de la 11 iunie? Dobanzi transparente, calcul clar, comisioane de rambursare anticipata minime sau deloc...etc. Credeti ca se va aplica? E aprobata legea? Au dat si la TV si am gasit si pe diferite site-uri. Stie cineva ceva mai mult? Poate ca legea aceasta ne va mai rezolva din probleme...

Silvia Manciu (Barlad, Vaslui)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale

12 Aprilie 2010

am un credit de la piraeus bank luat in 2008 la care rata era de 350 ron iar in prezent am ajuns la 470 ron datorita modificarilor de dobanzi, modificari repetate si unilaterale din partea bancii care nici macar nu s-a deranjat sa ma anunte de aceste modificari, la intrebarile mele legate de modificari mi-au spus ca e obligatia mea sa ma informez la banca. In contract la capitolul dobanda nu e precizat nici un indicator in raport cu care sa se faca aceste modificari. Este legal acest lucru pot sa majoreze dobanda cand vor si cu cat vor fara macar sa ma anunte sau sa semnez un act aditional ? O alta problema este faptul ca sunt hartuit cu telefoane peste telefoane si sms de o firma de recuperari debite care se numeste MELLON ROMANIA Calea RAHOVEI 266-268 BUCURESTI Cod Unic de Identificare: 13657330 Nr. Registrul Comertului: J40/674/2001 si care suna cu numar ascuns si se prezinta ca fiind de la banca piraeus in conditiile in care rata scadenta nu este depasita cu mai mult de 3 zile. Este legal ca banca sa transmita date personale inclusiv cnp si detalii despre operatiunile bancare unei terte persoane? Unde as putea sa reclam aceste lucruri?

lucian sangiorzan (Cluj-Napoca, Cluj)

BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

12 Aprilie 2010

am deschis in o6.2009 un cont "banca pr locuinta", platesc regulat ratele.Recent am scos un extras de cont, si constat ca din sumele depuse s-a tras comisionul de 15 si comisionul de administrare, dar nu s-a adaugat prima de stat de 25%, desi am primit o instiintare cu valoarea sumei. Nu am inteles cine trebuie sa verifice si sa vireze banii, care minister, eu am facut contract cu banca, nu mi s-a spus ca si altii intervin in vreun fel.

edith dorca (Timisoara, Timis)

Raspunsul BCR Banca pentru Locuinte

Stimata Doamna Dorca, Prima de stat se suporta si se plateste, potrivit legii, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, si nu de catre institutiile bancare. Statul roman vine in sprijinul celor care doresc sa isi imbunatateasca confortul locativ si sprijina astfel economisire si creditarea in domeniul locativ, acordand o subventie numai clientilor bancilor pentru locuinte in functie de depunerile anuale efectuate in baza contractului de economisire-creditare. Prin semnarea Cererii pentru incheierea contractului de economisire-creditare, dumneavoastra ati imputernicit banca noastra pentru locuinte sa solicite in numele dumneavoastra si pentru dumneavoastra prima de la stat. Aceasta imputernicire este mentionata pe cerere la punctul (9 f ) Alte declaratii / mentiuni. Cu alte cuvinte, pe perioada derularii contractului sau pana la revocarea acestei imputerniciri de catre dumneavoastra, banca pentru locuinte calculeaza si solicita prima de stat in fiecare an pentru economiile dumneavoastra, iar de indata ce le primeste de la Ministerul abilitat le inregistreaza pe contul dumneavoastra. Conform calendarului stabilit de catre institutiile de stat, bancile pentru locuinte trimit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuinte solicitarile de prime pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an. Dupa aceasta data, ministerul verifica pentru fiecare client in parte, urmatoarele: (1) conditiile de eligibilitate pentru acordarea primei (CNP, cetatenie, domiciliu stabil in Romania), (2) daca pentru un client exista solicitari multiple de stat, facute de cele 2 banci pentru locuinte existente actual pe piata bancara, (3) corectitudinea calculului primei de stat. Dupa efectuarea verificarilor de care minister si aprobarea sumelor respective, prima de stat se vireaza de la bugetul de stat bancilor pentru locuinte, care le inregistreaza imediat pe conturile clientilor. Valoarea primei de stat indicate pe extrasul de cont 2009 la care dumneavoastra faceti referire este comunicata de banca noastra cu titlu informativ si neangajant si reprezinta valoarea calculata care vi se cuvine potrivit legii si pe care am solicitat-o ministerului, in numele dumneavoastra, la 31 ianuarie 2010. Acesta este motivul pentru care extrasul de cont contine mentiunea \"Prima de stat va fi virata de catre BCR BpL in contul clientului imediat dupa verificarea si virarea acesteia de catre ministrul de resort\". Prima de stat pentru economiile din anul 2009, solicitata in luna ianuarie 2010, se va inregistra pe cont dupa receptionarea ei de la minister si va fi evidentiata in extrasul de cont pentru anul 2010. Totodata, de indata ce va fi virata de la minister prima de stat aferenta economiilor din anul 2009, vom face si o comunicare oficiala in presa (ca si in anii anteriori). Oana Folcic, Expert Financiar Bancar / Directia Clienti

Bancpost - Card de debit

12 Aprilie 2010

Am trimis scrisoare bancii (cu confirmare de primire) in care reclamam comisioanele care nu erau conform cu contractul initial. Nici dupa 4 luni nu am primit niciun raspuns.

ilie ristea (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit nevoi personale

09 Aprilie 2010

Referitor la creditul de nevoi personale: Rambursarea anticipata “nu este o metoda avantajoasa pentru client” pentru faptul ca rambursarea anticipata presupune: plata calculata cu toate comisionele incluse plus comisionul de rambursare stabilit de catre banca in functie de momentul rambursarii creditului (perioada de rambursare este stabilita in functie de anumite perioade, fapt stipulat in contractul incheiat intre parti). Exemplu: Un credit de rambursat intr-o perioada de 5 ani va fi rambursat prin plata lunara a celor 60 luni. Adica: exact suma calculata plus comisionele aferente vor fi achitate lunar. In momentul rambursarii anticipate se achita exact suma celor 60 luni plus comisionul de rambursare anticipata. Mult success!!!

Mariana Nedelcu (, )

BCR - Credit ipotecar/ imobiliar

08 Aprilie 2010

Am citit ca din vara se va pune in aplicare o lege prin care bancile sunt obligate sa practice "dobanzi mai transparente" si in plus sa aiba ca reper (la euro) EURIBOR + marja bancii. Sa speram ca asta va insemna o asezare a lucrurilor si pentru noi. In plus, cred ca de data aceasta vom sti sa negociem si noi putin, nu sa stam la mila bancii. O alta idee, pentru cei care se pricep, am putea face o petitie electronica, "semnata" de toti cei care am luat "teapa" la credite (cu dobanda dublata dupa 1-2 ani) si sa o trimitem la BNR, ANPC, Asociatia Clientilor Bancilor din Romania si, de ce nu, la toate televiziunile. Iar cei care au dat banca in judecata, va rugam sa ne povestiti si sa ne indrumati si pe noi.

Silvia Manciu (Barlad, Vaslui)

Inapoi sus