Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

RSS

Aboneaza-te prin RSS


Conso.ro iti ofera urmatoarele informatii in format RSS


Nu ai folosit niciodata RSS ?Te-ai intrebat vreodata ce inseamna RSS? RSS sau “Really Simple Syndication (RSS 2.0)” - reprezinta o metoda alternativa de accesare a informatiei disponibile pe internet.

Astfel, în loc sa accesezi tu informatia de fiecare data când ai nevoie, prin intermediul unei subscrieri aceasta este trimisa direct catre tine chiar in momentul publicarii ei. E ca si cum ai primi un email fara sa fie necesara o adresa speciala.

Exista doua metode prin care informatia poate fi accesata pe internet:

1. Metoda Clasica - prin care utilizatorul intra pe o pagina de internet pentru a citi informatia dorita. Este metoda prin care sunt accesate toate site-urile cu specific de presa pentru a fi la curent cu ultimele noutati.

2. Metoda Noua - prin RSS, consta in crearea unui cont pe unul din siteurile specializate pentru a citi acest tip de informatie sau prin instalarea unui soft destinat acestei sarcini. Prima metoda este mult mai utilizata, putînd fi accesata în orice moment de pe orice calculator cu acces la internet. Unul dintre cele mai accesibile servicii online poarta denumirea de Google Reader.

Materialul video de mai jos iti ofera un tutorial pas cu pas la cum sa te abonezi prin RSS la orice site de pe internet care ofera aceasta posibilitate.Tutorial abonare RSS