Politica de Confidentialitate


Actualizat la 20 mai 2020

In conformitate cu Regulamentul general al Uniunii Europene privind protectia datelor (Regulamentul UE 2016/679, “GDPR”), prezenta sectiune prezinta modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci când interactionati cu website-ul www.conso.ro.


1.    Ce contine Politica de confidentialitate

Aceasta este Politica de Confidentialitate a website-ului Conso.ro (denumit website).
Obiectivul nostru este sa punem interesele consumatorilor pe primul plan si sa fim transparenti cu privire colectarea, utilizarea si protejarea datelor personale.

Politica de confidentialitate explica:
•    Informatiile personale pe care le colectam
•    Cum colectam si cum folosim datele tale personale
•    De ce colectam datele tale personale
•    Cand si cum sunt transmise datele tale personale catre alte organizatii
•    De ce utilizam cookies
•    Masurile pe care le luam pentru a tine informatiile tale in siguranta
•    Cat stocam datele tale personale
•    Cum ne poti contacta

Website-ul contine linkuri catre website-urile altor terte parti, care nu sunt acoperite de politica noastra de confidentialitate. Iti recomandam sa verifici termenii si conditiile si politica de confidentialitate a acestor site-uri inainte de a le furniza datele tale personale. Conso Media Group nu isi asuma nicio responsabilitate pentru terte website-uri.

2.    Datele personale pe care le colectam

Atunci cand te inregistrezi la newsletterul Conso, trebuie sa ne furnizezi adresa de email
Atunci cand soliciti un sfat financiar in cadrul rubricii Sfatul Expertului, trebuie sa ne furnizezi numele, prenumele, adresa de email si numarul de telefon
Atunci cand postezi o opinie la rubrica Vocea Clientului, trebuie sa ne furnizezi numele, prenumele, adresa de email, telefonul, judetul si localitatea de resedinta, adresa IP
Atunci cand soliciti un produs financiar, trebuie sa ne furnizezi informatii personale, precum nume, prenume, telefon, email, adresa, CNP, venit, adresa IP. Daca esti logat in contul de utilizator, salvam istoricul cererilor in contul tau.
Atunci cand deschizi un cont online pe website, trebuie sa ne furnizezi adresa de email, nume, prenume, telefon, judet si localitate, adresa IP
Atunci cand te inregistrezi la o alerta financiara, trebuie sa ne furnizezi adresa de email
Atunci cand vizitezi website-ul, noi putem colecta informatii despre comportamentul tau din browser sau despre alt dispozitiv utilizat pentru accesarea website-ului (incluzand adresa IP, tipul de browser si identificatorii de dispozitive mobile)
Atunci cand accesezi Raportul de la Biroul de Credit prin Conso, trebuie sa ne furnizezi CNP si salvam in contul tau, informatiile primite cu privire la Situatia inscrierii la Biroul de Credit
Atunci cand compari creditele cu serviciul Eligibilitate Credite, iti solicitam informatii pentru verificarea conditiilor impuse de finantatori (cum ar fi, dar fara sa fie o lista completa, data nasterii, venit, vechime in munca, existenta unor restante, rate la alte credite)
Atunci cand compari creditele si esti logat in contul de utilizator, salvam pe profilul tau istoricul cautarilor pentru a-ti permite reluarea mai rapida a comparatiilor la o noua vizita pe website
In vederea  obtinerii ofertelor RCA, salvam informatiile despre autovehicul si proprietarul/utilizatorul  acestuia, precum si ofertele generate
Atunci cand cumperi o asigurare RCA, salvam date identificare si de contact (nume si prenume, CNP, domiciliu, telefon, adresa de e-mail, date ale bunului asigurat) si date financiare (ex. tranzactii, conturi bancare) asociate asigurari achizitionate


3.    Cum colectam si folosim datele tale personale

3.1. Newsletterul Conso

Colectam adresa ta email atunci cand te inregistrezi la newsletterul Conso. Folosim adresa de email pentru a-ti trimite newsletterul. Frecventa newsletterului este saptamanala, insa ocazional putem sa-l trimitem mai des, atunci cand avem ceva important de comunicat.

3.2 Sfatul Expertului

Atunci cand ne trimiti o intrebare la rubrica Sfatul Expertului, colectam numele, prenumele, adresa (judet, localitate), adresa de email si numarul de telefon. 
Poti opta ca datele personale sa fie transmise si catre furnizorul de servicii financiare. In acest caz, trasmitem datele tale catre furnizor pentru a incerca sa gasim o solutie de mediere la problema semnalata de tine.
Folosim datele personale ca parte a procesului de identificare a solicitantilor si pentru a te contacta in cazul in care avem nevoie de mai multe informatii despre situatia semnalata.
Numele, prenumele, judetul si localitatea sunt afisate pe website, atunci cand publicam un sfat financiar pentru intrebarea trimisa de tine, acest lucru fiind parte a politicii editoriale.

3.3 Vocea clientului

Atunci cand postezi o opinie la Vocea clientului, trebuie sa ne furnizezi numele, prenumele, adresa (judet si localitate), adresa de email si numarul de telefon.

Poti opta ca datele personale sa fie transmise si catre furnizorul de servicii financiare. In acest caz, transmitem datele tale catre furnizor pentru a incerca sa gasim o solutie de mediere la problema semnalata de tine.

Folosim datele personale ca parte a procesului de identificare a solicitantilor, pentru a ne asigura ca opiniile postate sunt reale.

Numele, prenumele, judetul si localitatea sunt afisate pe website, atunci cand publicam o opinie, acest lucru fiind parte a politicii editoriale.

3.4 Cerere produs financiar

Atunci cand aplici la un produs financiar, trebuie sa ne furnizezi o serie de date personale, precum nume, prenume, email, telefon, adresa, CNP, venit sau rate in derulare la alte banci. Aceste date sunt necesare ca sa putem transmite solicitarea ta catre partenerii financiari, iar acestia sa te contacteze si sa verifice daca esti eligibil pentru a obtine produsul solicitat.

In functie de partenerul financiar, datele colectate pot fi diferite. De asemenea, in vederea asigurarii unui parteneriat echitabil, informatia privind acordarea creditului catre dvs., ne va fi furnizata de catre partenerul nostru.

Daca nu esti de acord ca datele tale sa fie transmise catre partenerii nostri, atunci cererea ta nu va putea fi preluata de catre Conso.ro.

In cazul in care esti autentificat in contul de utilizator:
- datele personale din formularul de cerere vor fi salvate in profilul tau, cu scopul de a facilita completarea formularelor pe viitor (campurile urmand sa fie precompletate cu informatiile din profilul tau).
- cererile de credite vor fi salvate in contul tau, pentru consultari ulterioare

3.5 Contul de utilizator

Atunci cand deschizi un cont pe Conso, completezi adresa de email. Folosim adresa de email ca metoda de autentificare si ca mijloc de comunicare.

Suplimentar, putem salva datele personale suplimentare in profilul contului tau online, cum ar fi nume, prenume, telefon, judet, localitate, CNP. 

Aceste date te ajuta sa beneficiezi mai usor de serviciile oferite de Conso.ro si sa completezi mai rapid formularele, datele personale fiind precompletate cu informatiile din profilul tau, atunci cand esti logat.

3.6 Alerte Financiare

Atunci cand activezi o alerta financiara, trebuie sa completezi adresa de email. Folosim adresa pentru a-ti trimite alertele la care te-ai abonat.

3.7 Analize si rapoarte

Folosim datele personale despre comportamentul tau online pentru a genera date agregate si anonimizate, cu scopul de a genera rapoarte si analize, care ne ajuta sa imbunatatim produsele pe care le oferim.

3.8 Raportul de la Biroul de Credit

Cand accesezi Raportul de la Biroul de Credit trebuie sa ne furnizezi CNP, pentru a cauta profilul tau in baza de date de la Biroul de Credit. 

Informatiile din raport sunt utilizate in urmatoarele scopuri:
- Iti punem la dispozitie raportul pentru propria informare in contul de utilizator
- Verificam  daca indeplinesti conditiile de eligibilitate impuse de banci la credite si iti prezentam ofertele pe care le consideram eligibile
- Realizam profile de risc pentru a estima sansa de obtinere a unui credit
 
3.9  Eligibilitate Credite

Serviciul Eligibiltate Credite permite verificarea conditiilor minime impuse de banci la acordarea de credite. 

Acest serviciu este disponibil prin contul de utilizator si iti solicitam o serie de date personale, cum ar fi venit, data nasterii, vechimea in munca si la actualul angajator, daca figurezi cu restante la Biroul de Credit, cu scopul de a verifica daca indeplinesti conditiile minime impuse de finantatori.

Aceste date personale vor fi salvate automat pe profilul tau pentru o navigare mai usoara in sectiunile de Comparatii Credite.

Atunci cand utilizezi serviciul Eligibilitate Credite in sectiunile de Comparatii Credite, iti vom afisa doar ofertele pentru care indeplinesti conditiile minime de eligibilitate. Suplimentar, estimam si sansa de obtinere a creditului, tinand cont de datele personale comunicate.

3.10  Comparatii Credite

Atunci cand esti logat in contul de utilizator si folosesti sectiunile de comparatii credite, salvam pe profilul tau istoricul cautarilor. Optiunea este conceputa cu scopul de a-ti permite ulterior la o noua vizita sa poti relua rapid cautarea anterioara, fara sa mai completezi formularele aferente.

Istoricul comparatiilor poate fi gestionat din contul de utilizator, unde ai optiunea de a sterge comparatiile care nu mai sunt de interes pentru tine.

3.11 Asigurari RCA

Atunci cand soliciti ofertele RCA, iti afisam oferte de asigurare, care sunt valabile, conform normelor ASF, minim 10 zile lucratoare. In aceasta perioada, stocam informatiile colectate in formular pentru a putea garanta acest termen.

Atunci cand cumperi o asigurare RCA, salvam date identificare si de contact (nume si prenume, CNP, domiciliu, telefon, adresa de e-mail, date ale bunului asigurat) si date financiare (ex. tranzactii, conturi bancare) asociate asigurari achizitionate.

Informatiile sunt stocate atat pentru a-ti oferi acces la politele de asigurare cumparate prin contul Conso, pentru a simplifica procesul de reinnoire a politei, cat si in scopuri de arhivare, conform normelor ASF.


4.    De ce colectam datele tale personale?

Colectam datele personale prezentate in sectiunile 2 si 3 in conformitate cu legislatia privind prelucrarea datelor personale.

Temeiurile juridice in baza carora prelucram datele personale sunt:

-    Consimtamantul - Datele colectate au la baza consimtamantul prealabil al utilizatorilor website-ului. De exemplu, atunci cand completezi formularul cu date personale, esti notificat sa iti dai acordul pentru prelucrarea datelor personale.

-    Interesul legitim – Datele personale pot fi colectate si transmise catre partenerii nostri in scopul furnizarii serviciilor solicitate. 

De exemplu, in cazul cererilor de produse financiare, este nevoie sa transmitem datele tale catre partenerii nostri, astfel incat sa iti prezinte o oferta pentru produsul solicitat. De asemenea, in vederea asigurarii unui parteneriat echitabil, informatia privind acordarea creditului  catre dvs., ne va fi furnizata de catre partenerul nostru.

In domeniul asigurarilor, utilizam datele pentru ofertarea produselor de asigurare, intermedierea incheierii contractelor de asigurare,efectuarea raportarilor catre autoritatile competente, combaterea spalarii banilor, marketing direct – in situatiile in care ne-ati furnizat consimtamantul pentru acesta si in baza unui temei legal (ex. consimtamantul, executarea contractului, indeplinirea unei obligatii legale etc.).

5.    De ce utilizam cookies?

Utilizam cookies (fisiere pe care le trimitem catre dispozitivele de pe care ne accesezi) cu scopul de a imbunatati functionalitatea si performanta website-ului.

Informatiile obtinute din cookies sunt agregate pentru a furniza datele statistice cu privire la utilizarea website-ului. Nu utilizam informatiile din cookies sau adresele IP pe care le colectam pentru a identifica o persoana pe website.

Anumite tehnologii utilizate pe website – furnizate de terte parti (Google, Facebook, LinkedIn) – creeaza de asemenea cookies pentru a imbunatati experienta pe propriile website-uri.

Pentru detalii despre cookie-urile folosite si modul in care le poti controla, citeste Politica de cookies.

6.    Cand si cum sunt transmise datele tale personale catre alte organizatii

Datele personale pe care le colectam pe website sunt confidentiale. Putem transmite datele tale catre terte parti in urmatoarele situatii, numai dupa obtinerea acordului tau prealabil:

-    Cereri de produse financiare – datele personale sunt transmise catre partenerii nostri, pentru a te contacta si a-ti prezenta o oferta financiara;

-    Opinii Vocea clientului – datele de contact pot fi transmise catre institutia financiara care face obiectul recenziei, cu scopul de a oferi o rezolutie la reclamatie

-    Sfatul Expertului – datele de contact pot fi transmise catre institutia financiara de la care ai achizitionat un produs, cu scopul de a oferi o solutie la reclamatia sau sesizarea trimisa.

-    Asigurari RCA -  Pentru a va oferi serviciile noastre, datele dvs vor fi transmise :
 • societatilor de asigurare partenere si intermediarului principal
 • autoritatilor publice in vederea indeplinirii unor obligatii legale,
 • furnizorilor de servicii IT, de curierat, etc.
-    In cazul in care procedurile legale sau judiciare, impun acest lucru;

-    In cazul in care dreptul de proprietate al website-ului este transferat catre o terta parte.

7.    Drepturile tale

Incepand cu data de 25.05.2018,a  devenit aplicabil Regulamentul 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (GDPR).

Drepturile conferite de acest Regulament sunt:
 • Dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre Conso.ro
 • Dreptul de acces la datele personale, respectiv dreptul de a primi o copie cu datele personale pe care le detinem despre tine
 • Dreptul de a cere corectarea datelor personale daca sunt eronate sau incomplete
 • Dreptul de a cere stergerea datelor personale din sistemele noastre IT
 • Dreptul de a cere restrictionarea utilizarii datelor personale
 • Dreptul de a cere mutarea, copierea sau transferul datelor personale
 • Dreptul de opozitie:  dreptul de a te opune utilizarii datelor personale, inclusiv in cazurile in care exista un interes ligitim. Daca utilizezi acest drept, vom stopa prelucrarea datelor personale, cu exceptia situatiilor exceptionale, caz in care te vom notifica in acest sens.
 • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate. In astfel de situatii, ai dreptul sa iti retragi consimtamantul pentru prelucrarea datelor personale;
 • Dreptul de a va adresa justitiei sau Autoritatii de Supraveghere Nationala a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

8.    Pastrarea informatiilor in siguranta

Pastrarea informatiilor tale in siguranta este importanta pentru noi. In acest scop, utilizam masuri de precautie rezonabile pentru a proteja datele tale personale. Cu toate acestea, nu putem garanta securitatea informatiilor stocate.

Prin utilizarea website-ului esti de acord cu riscurile inerente in cazul transmiterii online de informatii. Website-ul nu poate fi tinut raspunzator pentru nicio pierdere de confidentialitate sau de date, care ar putea interveni.

9.    Cat timp stocam datele tale personale?

Datele tale sunt salvate in sistemele noastre atat timp cat este necesar pentru a indeplini scopurile pentru care aceste date sunt utilizate sau pana cand soliciti stergerea acestora.

In cazul datelor asociate asigurarilor RCA, perioada stocarii datelor, nu va depasi perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele, acestea urmand a fi pastrate pentru perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale specifice in materie de asigurari si respectand durata legala de arhivare. In situatia in care contractul de asigurare  face obiectul unui litigiu, datele vor fi stocate pana la solutionarea definitiva a acestuia.


10.    Cum ne poti contacta?

Pentru a-ti exercita drepturi legale privind prelucrarea datelor personale, te rugam sa ne contactezi la adresa customercare@conso.ro sau ne poti scrie la adresa Str. Dr. Nicolae Tomescu nr. 11, Ap. 1, Sector 5, cod postal: 050595, Bucuresti.

Daca nu esti multumit de raspunsul primit la solicitarea ta, te poti adresa Autoritatii Nationale privind Protectia Datelor Personale.

Inapoi sus