Activele totale aferente celor 13 fonduri de pensii facultative au urcat la 264,4 milioane lei, inregistrand o crestere de 29,6% in primele 6 luni ale anului, comform datelor statistice ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
In functie de regiunile de dezvoltare ale Romaniei, cele mai bine reprezentate regiuni au fost Bucuresti-Ilfov, cu aproximativ 35% din totalul participantilor, urmata de centrul tarii, cu 11,7% si de zona de nord-vest, cu 11,6%.
Pentru peste 53% dintre participanti contributiile au fost platite de catre angajatori, 34% dintre participanti au platit singuri contributiile iar 13% au beneficiat de contributii din ambele parti.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.
27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii
Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.
10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii
Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?
17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii
Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.
24 Mai 2018 | Fonduri de pensii