Se poate transfera creditul pe numele unei alte persoane?


Intrebare:

Mama mea a facut un credit de nevoi personale, de 30.000 lei pe 10 ani la Raiffeisen Bank,iar dupa 2 luni a ramas fara servici. A platit la zi toate ratele pana acum. Acum parintii mei vor sa treaca creditul pe numele tatalui, deoarece el este pensionar, si sa faca si o asigurare de viata atasata creditulu. Se poate face asa ceva? Intreb asta deoarece personalul din banca a spus ca nu este posibil. Va multumesc.

Popa I., Bacau

Titularul creditului este principalul raspunzator pentru achitarea datoriei, chiar si in cazul in care exista unul sau doi giranti. Mai mult, banca acorda creditul in anumite conditii de cost si garantii, in functie de riscul pe care fiecare client il prezinta.

Astfel, transferul automat al unui credit nu este posibil deoarece ar presupune mentinerea acelorasi conditii, in timp ce noul titular are alte venituri, alta varsta si poate avea si alte obligatii de plata.

Transferul creditului este posibil prin obtinerea unui imprumut nou si rambursarea anticipata a celui vechi. Mai exact, in cazul de fata, tatal poate obtine un imprumut de nevoi personale, de la aceeasi banca sau o alta, cu care sa acopere anticipat creditul actual.

De mentionat este faptul ca in prezent creditele de nevoi personale se pot acorda pe cel mult 5 ani, conform noilor reglementari ale BNR.

In plus, noul credit va fi acordat in conditiile de cost actuale ale bancii.

La obtinerea unui credit se poate achizitiona si o asigurare de viata atasata, care presupune de cele mai multe ori un cost separat si este cesionata bancii.

O alta solutie este incheierea unei asigurari de viata separate, al carei beneficiar poate fi orice persoana indicata de client.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura
O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura

Apropierea reluarii platii ratelor pentru creditele a caror rambursare a fost suspendata readuce in discutie oportunitatea prelungirii masurii si riscurile aferente pentru debitori si banci.

19 Octombrie 2020 | Credite nevoi personale

Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?
Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?

Poti face rapid o simulare pentru un credit de nevoi personale pe Conso. Verifici pe loc care este rata lunara, suma totala de rambursat si DAE pentru creditele de nevoi personale oferite de banci si IFN-uri.

7 Octombrie 2020 | Credite nevoi personale

Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari
Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari

Daca bancile sunt preferate cand vine vorba de sistemul rate fara dobanda de catre retaileri, pentru variantele de e-credit sau credit direct in magazin s-a ales oferta IFN-urilor, care pot oferi banii mai repede decat bancile dar la costuri semnificativ mai mari decat in cazul unui credit de nevoi personale.

8 Septembrie 2020 | Credite nevoi personale

Credite de nevoi personale, oferta estivala
Credite de nevoi personale, oferta estivala

Cateva banci au lansat oferte pentru creditele de nevoi personale intr-o perioada in care multi aleg sa isi petreaca vacantele, tentandu-si potentialii debitori cu certificate digitale oferite gratuit sau cu dobanzi mai mici decat cele standard.

20 August 2020 | Credite nevoi personale

Inapoi sus