Se poate transfera creditul pe numele unei alte persoane?


Intrebare:

Mama mea a facut un credit de nevoi personale, de 30.000 lei pe 10 ani la Raiffeisen Bank,iar dupa 2 luni a ramas fara servici. A platit la zi toate ratele pana acum. Acum parintii mei vor sa treaca creditul pe numele tatalui, deoarece el este pensionar, si sa faca si o asigurare de viata atasata creditulu. Se poate face asa ceva? Intreb asta deoarece personalul din banca a spus ca nu este posibil. Va multumesc.

Popa I., Bacau

Titularul creditului este principalul raspunzator pentru achitarea datoriei, chiar si in cazul in care exista unul sau doi giranti. Mai mult, banca acorda creditul in anumite conditii de cost si garantii, in functie de riscul pe care fiecare client il prezinta.

Astfel, transferul automat al unui credit nu este posibil deoarece ar presupune mentinerea acelorasi conditii, in timp ce noul titular are alte venituri, alta varsta si poate avea si alte obligatii de plata.

Transferul creditului este posibil prin obtinerea unui imprumut nou si rambursarea anticipata a celui vechi. Mai exact, in cazul de fata, tatal poate obtine un imprumut de nevoi personale, de la aceeasi banca sau o alta, cu care sa acopere anticipat creditul actual.

De mentionat este faptul ca in prezent creditele de nevoi personale se pot acorda pe cel mult 5 ani, conform noilor reglementari ale BNR.

In plus, noul credit va fi acordat in conditiile de cost actuale ale bancii.

La obtinerea unui credit se poate achizitiona si o asigurare de viata atasata, care presupune de cele mai multe ori un cost separat si este cesionata bancii.

O alta solutie este incheierea unei asigurari de viata separate, al carei beneficiar poate fi orice persoana indicata de client.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite nevoi personale

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite nevoi personale

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite nevoi personale

CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii
CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii

Concilierile dintre IFN-uri si clientii acestora au rezultate slabe, chiar si dupa cinci ani de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Desi cererile adresate IFN-urilor sunt cu aproape 60% mai multe decat anul trecut, acestea au acceptat spre negociere doar 22 de solicitari ale consumatorilor.

16 Noiembrie 2020 | Credite nevoi personale

Inapoi sus