Se poate transfera creditul pe numele unei alte persoane?


Intrebare:

Mama mea a facut un credit de nevoi personale, de 30.000 lei pe 10 ani la Raiffeisen Bank,iar dupa 2 luni a ramas fara servici. A platit la zi toate ratele pana acum. Acum parintii mei vor sa treaca creditul pe numele tatalui, deoarece el este pensionar, si sa faca si o asigurare de viata atasata creditulu. Se poate face asa ceva? Intreb asta deoarece personalul din banca a spus ca nu este posibil. Va multumesc.

Popa I., Bacau

Titularul creditului este principalul raspunzator pentru achitarea datoriei, chiar si in cazul in care exista unul sau doi giranti. Mai mult, banca acorda creditul in anumite conditii de cost si garantii, in functie de riscul pe care fiecare client il prezinta.

Astfel, transferul automat al unui credit nu este posibil deoarece ar presupune mentinerea acelorasi conditii, in timp ce noul titular are alte venituri, alta varsta si poate avea si alte obligatii de plata.

Transferul creditului este posibil prin obtinerea unui imprumut nou si rambursarea anticipata a celui vechi. Mai exact, in cazul de fata, tatal poate obtine un imprumut de nevoi personale, de la aceeasi banca sau o alta, cu care sa acopere anticipat creditul actual.

De mentionat este faptul ca in prezent creditele de nevoi personale se pot acorda pe cel mult 5 ani, conform noilor reglementari ale BNR.

In plus, noul credit va fi acordat in conditiile de cost actuale ale bancii.

La obtinerea unui credit se poate achizitiona si o asigurare de viata atasata, care presupune de cele mai multe ori un cost separat si este cesionata bancii.

O alta solutie este incheierea unei asigurari de viata separate, al carei beneficiar poate fi orice persoana indicata de client.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso
Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso

First Bank s-a alaturat retelei de parteneri Conso, in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita credit la banca, completand online un simplu formular.

27 Iulie 2020 | Credite nevoi personale

Cum verific scorul FICO prin Conso?
Cum verific scorul FICO prin Conso?

Prin parcurgerea unor pasi simpli, Conso va ajuta sa obtineti odata cu ofertele de credit cele mai convenabile si un raport de credit din care aflati, pe langa istoricul de plata si interactiunile cu creditorii, la ce punctaj va vor evalua bancile (scorul FICO).

25 Mai 2020 | Credite nevoi personale

Cum obtii o dobanda mai buna la creditele de nevoi personale?
Cum obtii o dobanda mai buna la creditele de nevoi personale?

Unele banci pun dobanzile la creditele de nevoi personale la pachet cu alte servicii, precum asigurarile de viata si somaj, refinantarile, virarea salariului in cont, carduri de credit, etc astfel incat cine bifeaza cat mai multe poate obtine reduceri importante de costuri.

7 Mai 2020 | Credite nevoi personale

Creditele Telekom Banking sunt disponibile pe Conso
Creditele Telekom Banking sunt disponibile pe Conso

Conso extinde reteaua de parteneri prin adaugarea ofertei Telekom Banking in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita rapid un credit, completand un formular online.

30 Septembrie 2019 | Credite nevoi personale

Inapoi sus