Care este cel mai ieftin credit de nevoi personale?


Intrebare:

As vrea sa iau un credit de nevoi personale. am salariul de 1.500 lei lunar, plus bonuri de masa. Ce suma as putea obtine si cum sa aleg banca?

Roman M., Bucuresti

Cei care doresc sa obtina un credit de nevoi personale trebuie in primul rand sa compare ofertele disponibile la banci si institutii financiare nebancare (IFN), inainte de a lua o decizie.

Acest lucru se poate face foarte usor online, prin intermediul motorului de Comparatii credite de nevoi personale, de pe Conso.ro.

Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti detaliile creditului dorit in formularul de Cautare:

-    Tipul de credit: cu sau fara ipoteca, credite de consum sau destinate refinantarii
-    Suma imprumutata, cu selectarea monedei
-    Durata de rambursare

Conso.ro afiseaza toate ofertele bancilor care se potrivesc cu cerintele introduse si le ordoneaza dupa costul total, respectiv dobanda anuala efectiva (DAE).

DAE este un indicator care masoara in procente toate costurile creditului. Astfel, ofertele cu cel mai mic DAE sunt si cele mai avantajoase din punctul de vedere al costurilor totale.

In pasul 2 de comparatii, Conso va prezinta mai multe detalii despre conditiile de acordare a creditelor si despre costurile aferente.

Motorul de comparatii Conso.ro faciliteaza o prima filtrare a bancilor catre care se pot indrepta solicitanti, pentru a afla detalii suplimentare despre clauzele contractuale si procedura de acordare.

Mai mult, pentru anumite oferte, utilizatorii pot contacta banca online, direct de pe Conso.ro, prin apasarea butonului Solicita Acum si completarea formularului personalizat.

Prospectarea pietei elimina situatii in care clientii semneaza cu prima banca iesita in cale si se regasesc mai apoi in situatia neplacuta de a plati simtitor mai mult decat ar face-o, daca ar aloca timp si pentru compararea ofertelor.

Riscurile nu sunt deloc mici deoarece in piata exista cateva zeci de oferte, iar diferentele de cost intre oferte pot fi chiar si de la simplu la dublu.  


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite nevoi personale

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite nevoi personale

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite nevoi personale

CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii
CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii

Concilierile dintre IFN-uri si clientii acestora au rezultate slabe, chiar si dupa cinci ani de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Desi cererile adresate IFN-urilor sunt cu aproape 60% mai multe decat anul trecut, acestea au acceptat spre negociere doar 22 de solicitari ale consumatorilor.

16 Noiembrie 2020 | Credite nevoi personale

Inapoi sus