Se solicita garantii personale la creditele acordate catre PFA?


Intrebare:

Care este regimul unui credit obtinut de o PFA? Este obligatorie garantia personala, respectiv in cazul in care nu mai pot achita ratele se poate executa orice bun detin? Sau acest lucru difera de la o banca la alta?

D. Catalin, Bucuresti

Persoanele fizice autorizate (PFA) pot accesa credite de la institutiile bancare, fiind incadrate si analizate pe baza  procedurilor pentru intreprinzatori, aceeasi procedura care este aplicabila si celorlalte entitati cu alte forme de organizare juridica (SRL, SA etc.).

Aceste proceduri difera de la o banca la alta, atat in ceea ce priveste garantiile solicitate, cat si modalitatile de acordare a creditului. Consultand site-ul bancii pe care o alegeti sau discutand direct cu un functionar bancar, puteti afla conditiile pe care trebuie sa le indepliniti ca sa primiti un credit ca persoana fizica autorizata.

Este important sa stiti ca banca va poate da un raspuns definitiv referitor la conditiile de creditare si la garantia solicitata numai dupa efectuarea unei analize de credit, luandu-se in calcul toate particularitatile afacerii dumneavoastra, ca de exemplu: veniturile si cheltuielile; gradul de indatorare; modul in care s-au platit creditele anterioare.

Garantiile care vor fi efectiv solicitate, precum si alte aspecte privind creditul care se acorda, se stabilesc intr-un comitet de credit.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus