Se solicita garantii personale la creditele acordate catre PFA?


Intrebare:

Care este regimul unui credit obtinut de o PFA? Este obligatorie garantia personala, respectiv in cazul in care nu mai pot achita ratele se poate executa orice bun detin? Sau acest lucru difera de la o banca la alta?

D. Catalin, Bucuresti

Persoanele fizice autorizate (PFA) pot accesa credite de la institutiile bancare, fiind incadrate si analizate pe baza  procedurilor pentru intreprinzatori, aceeasi procedura care este aplicabila si celorlalte entitati cu alte forme de organizare juridica (SRL, SA etc.).

Aceste proceduri difera de la o banca la alta, atat in ceea ce priveste garantiile solicitate, cat si modalitatile de acordare a creditului. Consultand site-ul bancii pe care o alegeti sau discutand direct cu un functionar bancar, puteti afla conditiile pe care trebuie sa le indepliniti ca sa primiti un credit ca persoana fizica autorizata.

Este important sa stiti ca banca va poate da un raspuns definitiv referitor la conditiile de creditare si la garantia solicitata numai dupa efectuarea unei analize de credit, luandu-se in calcul toate particularitatile afacerii dumneavoastra, ca de exemplu: veniturile si cheltuielile; gradul de indatorare; modul in care s-au platit creditele anterioare.

Garantiile care vor fi efectiv solicitate, precum si alte aspecte privind creditul care se acorda, se stabilesc intr-un comitet de credit.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus