Pot sa obtin 10.000 euro de la stat pentru infiintarea unui bar?


Intrebare:

Infiintarea unei sali de biliard/ tenis de masa si a unui "pub", este eligibila pentru programul "10000 euro"...si pana cnad poate fi accesat acest program?

Manoiu Liviu Nicolae, Topoloveni

In cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre antreprenori tineri, orice persoana cu varsta sub 35 ani, care nu a mai detinut calitatea de actionar in cadrul unei societati, poate infiinta o firma debutanta si poate solicita pana la 10.000 euro de la stat pentru derularea activitatii.

Totusi, prin legislatia specifica au fost stabilite cateva domenii de activitate care sunt excluse de la obtinerea ajutorului din partea statului.

Astfel, intreprinderile nou infiintate nu pot derula activitati de:

•    intermedieri financiare si asigurari
•    tranzactii imobiliare
•    activitati de jocuri de noroc si pariuri
•    productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope

In aceasta ultima categorie se include si comertul cu amanuntul al bauturilor si al produselor de tutun, in magazine specializate (cod CAEN 4725 si 4726).

Nu este insa exlusa de la finantare din partea statului activitatea incadrata cu codul CAEN 5630, respectiv “Baruri si alte activitati de servire a bauturilor”.

Tot din categoria domeniilor de activitate pentru care nu se pot obtine cei 10.000 euro de la stat fac parte si activitatile excluse prin norme europene, respectiv activitati de pescuit si acvacultura, activitati legate de productia primara, de procesare si marketing a produselor agricole, activitati de export.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus