Pot lua credit Kogalniceanu daca am beneficiat de ajutor de minimis?


Intrebare:

Programul Kogalniceanu se incadreaza la ajutor de minimis? Daca in anii trecuti am beneficiat de alt program de stat incadrat la ajutor de minimis, mai pot lua credit prin Kogalniceanu? Mentionez ca am obtinut un ajutor de aproximativ 50.000 euro in urma cu 1 an si jumatate.

C. Dumitrescu, Calarasi

Subventia de dobanda acordata in cadrul programului Mihail Kogalniceanu reprezinta un ajutor de minimis.

Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) va da acordul de principiu pentru inscrierea in program dupa ce va verifica, pe baza declaratiei pe proprie raspundere depusa de firma, ca este respectata regula de cumul.

Regula de cumul prevede ca ajutorul acordat in baza programului Kogalniceanu, impreuna cu suma totala a ajutoarelor de minimis primite pe parcursul ultimilor doi ani fiscali si  in anul fiscal in curs, sa nu depaseasca echivalentul in lei al sumei de 200.000 euro, respectiv 100.000 euro in sectorul transportului rutier.

In consecinta, dumneavoastra trebuie sa declarati in momentul solicitarii pe care o veti face pe site-ul AIPPIMM toate ajutoarele de minimis de care ati beneficiat. Daca ele nu depasesc marjele mentionate mai sus, puteti beneficia de programul Kogalniceanu.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

Inapoi sus