IMM: Obiectul secundar de activitate afecteaza inscrierea in programul Kogalniceanu?


Intrebare:

Am o firma care are in obiect secundar de activitate si “activitati imobiliare pe baza de comision sau contract”. Asa am trecut atunci, era destul de cautat. Dar nu am utilizat niciodata. Totusi, obiectul principal este panificatia.
Acum as vrea un credit de la banca, am inteles ca pot primi subventie prin Kogalniceanu, dar din ce am studiat, sunt excluse firmele cu intermediere imobiliara. Este corect, avand in vedere ca este doar obiect secundar?

Comanescu C., Bucuresti

Exista o serie de domenii de activitate care sunt excluse din Programul Kogalniceanu. Nu sunt eligibile IMM-urile care au desfasurat sau vor desfasura activitati in domeniile sau sectoarele: intermediea financiara, tranzactiile imobiliare, activitatile de jocuri de noroc si pariuri sau productia si comercializarea de armamanet, explozibili, tutun, alcool, etc.

Astfel, chiar daca aveti si un alt obiect de activitate secundar, care se afla pe lista activitatilor excluse, dar care nu a fost si nu este utilizat, conditiile programului va permit accesul la linia de credit cu dobanda subventionata.

Prin urmare, pentru a putea primi acordul de principiu pentru utilizarea subventiei de dobanda, puteti sa va inscrieti pe site-ul A.I.P.P.I.M.M. (www.aippimm.ro) cu datele firmei si situatiile financiare solicitate, alegand totodata una din bancile partenere in program cu care doriti sa colaborati.

Dupa ce veti primi acordul de principiu pentru subventionarea dobanzii din partea A.I.P.P.I.M.M. veti putea lua legatura cu banca aleasa pentru demararea procedurilor legate de analiza dosarului si acordarea liniei de credit.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus