IMM: Obiectul secundar de activitate afecteaza inscrierea in programul Kogalniceanu?


Intrebare:

Am o firma care are in obiect secundar de activitate si “activitati imobiliare pe baza de comision sau contract”. Asa am trecut atunci, era destul de cautat. Dar nu am utilizat niciodata. Totusi, obiectul principal este panificatia.
Acum as vrea un credit de la banca, am inteles ca pot primi subventie prin Kogalniceanu, dar din ce am studiat, sunt excluse firmele cu intermediere imobiliara. Este corect, avand in vedere ca este doar obiect secundar?

Comanescu C., Bucuresti

Exista o serie de domenii de activitate care sunt excluse din Programul Kogalniceanu. Nu sunt eligibile IMM-urile care au desfasurat sau vor desfasura activitati in domeniile sau sectoarele: intermediea financiara, tranzactiile imobiliare, activitatile de jocuri de noroc si pariuri sau productia si comercializarea de armamanet, explozibili, tutun, alcool, etc.

Astfel, chiar daca aveti si un alt obiect de activitate secundar, care se afla pe lista activitatilor excluse, dar care nu a fost si nu este utilizat, conditiile programului va permit accesul la linia de credit cu dobanda subventionata.

Prin urmare, pentru a putea primi acordul de principiu pentru utilizarea subventiei de dobanda, puteti sa va inscrieti pe site-ul A.I.P.P.I.M.M. (www.aippimm.ro) cu datele firmei si situatiile financiare solicitate, alegand totodata una din bancile partenere in program cu care doriti sa colaborati.

Dupa ce veti primi acordul de principiu pentru subventionarea dobanzii din partea A.I.P.P.I.M.M. veti putea lua legatura cu banca aleasa pentru demararea procedurilor legate de analiza dosarului si acordarea liniei de credit.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus