Cum se poate prelungi un credit Kogalniceanu dupa 1 an?


Intrebare:

Vreau sa iau un credit Kogalniceanu anul acesta dar am vazut ca se acorda pe 1 an cu posibilitatea de prelungire. In ce conditii se poate prelungi creditul? Eventual, dupa 1 an pot sa schimb banca si sa iau un nou credit Kogalniceanu?

Predescu M., Braila

Asa cum este stipulat in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 60/2011, o linie de credit cu dobanda subventionata se poate acorda pe o perioada de maxim un an, cu posibilitatea de prelungire la scadenta, fara a se depasi termenul pana la care programul Kogalniceanu este in vigoare (31 decembrie 2013).

In acest sens trebuie efectuata o noua solicitare pe site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), depunand intreaga documentatie, similar ca la prima inscriere in program.  AIPPIMM este institutia in masura sa acorde o noua aprobare de includere in program (daca firma indeplineste in continuare criteriile de eligibilitate).

In momentul in care solicitati pe site-ul AIPPIMM obtinerea unui nou acord de includere in program puteti de asemenea, cere sa colaborati cu o alta banca decat cea de la care ati primit prima linie de credit.

Dupa obtinerea noului acord de includere in program din partea AIPPIMM, este necesar sa va adresati bancii cu care ati decis sa colaborati in vederea obtinerii unei noi linii de credit cu dobanda subventionata.

Este foarte important sa luati in calcul din timp, faptul ca firma dumneavoastra trebuie sa inchida, la scadenta, prima linie de credit acordata in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu, asa incat sa vi se poata acorda cea de-a doua linie.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus