Cum se poate obtine un credit pe baza subventiei SAPS?


Intrebare:

Se tot vorbeste de creditele APIA in ultima vreme. Ce inseamna si cum se obtine un astfel de imprumut. Mentionez ca sunt beneficiar SAPS.

C. Marius, Rm. Vilcea

Creditul APIA SAPS este un produs de creditare care are ca destinatie finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS).

Schema de plata unica pe suprafata (SAPS) consta în acordarea unei sume uniforme pe hectar, platibila o data pe an, decuplata total de produc?ie, respectiv  de 100 eur/ha, denominati in lei la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din 30 septembrie 2012.

Beneficiarii subventiilor APIA SAPS Campania 2012 – persoane juridice si asimilate acestora,  care au nevoie de lichiditati, pot obtine finantare bancara de pana la 90% din sumele ce urmeaza a fi incasate in lei in cadrul SAPS, urmand ca rambursarea creditelor sa se faca automat din ajutoarele de stat pentru suprafata, in momentul primirii acestora pana la data de 30.06.2013 inclusiv.

Garantiile solicitate de bancile inscrise in program constau in cesiunea sumelor cuvenite in cadrul SAPS si pot fi completate cu garantii emise de Fondul de Garantare (Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM - FNGCIMM sau de catre Fondul de Garantare a Creditului Rural – FGCR) in procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat de Banca.

Pentru a obtine un credit, primul pas pe care trebuie sa il faca agricultorii este de a solicita la centrul judetean sau local APIA o Adeverinta de Inregistrare Fermier care sa ateste depunerea cererii de plata in cadrul SAPS 2012 si faptul ca au fost efectuate controalele si verificarile administrative asupra acestei cereri.

In adeverinta se mentioneaza suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si faptul ca beneficiarul indeplineste conditiile generale pentru acordare sumelor cuvenite, conform legii.

Adeverinta va fi depusa in original la bancile inscrise in program, impreuna cu documentele financiare solicitate de fiecare institutie de credit in parte in vederea stabilirii eligibilitatii si a finantarii ce poate fi acordata in cadrul SAPS Campania 2012.

Termenul de acordare a finantarii este de doar cateva zile, iar dobanda este diferentiata in functie de indicatorii financiari ai clientului si porneste de la 8,9%/an.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus