Cum se garanteaza un credit Kogalniceanu?


Intrebare:

As vrea sa iau o linie de credit prin Kogalniceanu dar nu inteleg exact cum se garanteaza. Am citit legislatia si pe de o parte se precizeaza ca se prezinta bancii garantii de minimum 40% din valoarea creditului, pe de alta parte FNG ofera garantii de pana la 80%. In consecinta, sa inteleg ca trebuie sa existe garantii de 120% din credit?

Comanescu D., Suceava

Programul Mihail Kogalniceanu este un proiect guvernamental care se desfasoara in concordanta cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 60 /2011.

Ordonanta solicita beneficiarilor liniei de credit cu dobanda subventionata o co-participare cu garantii intr-un procent de 40% din valoarea creditului acordat. De asemenea, ordonanta prevede faptul ca garantia oferita de FNGCIMM poate fi de maximum 80% din valoarea creditului (si nu strict 80%).

Procentul total de acoperire cu garantii a creditului, la care face referire si intrebarea dumneavoastra, depinde de conditiile oferite de banca de la care contractati creditul, acesta fiind stabilit prin reglementarile interne ale fiecarei banci.

Prin urmare, beneficiarul liniei de credit cu dobanda subventionata va trebui sa respecte procentul de acoperire cu garantii stipulat de banca pentru care a optat, cu mentiunea ca FNGCIMM va participa la garantare cu maxim 80% din valoarea liniei de credit, iar firma solicitanta – cu minim 40%.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus