Cum se garanteaza un credit Kogalniceanu?


Intrebare:

As vrea sa iau o linie de credit prin Kogalniceanu dar nu inteleg exact cum se garanteaza. Am citit legislatia si pe de o parte se precizeaza ca se prezinta bancii garantii de minimum 40% din valoarea creditului, pe de alta parte FNG ofera garantii de pana la 80%. In consecinta, sa inteleg ca trebuie sa existe garantii de 120% din credit?

Comanescu D., Suceava

Programul Mihail Kogalniceanu este un proiect guvernamental care se desfasoara in concordanta cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 60 /2011.

Ordonanta solicita beneficiarilor liniei de credit cu dobanda subventionata o co-participare cu garantii intr-un procent de 40% din valoarea creditului acordat. De asemenea, ordonanta prevede faptul ca garantia oferita de FNGCIMM poate fi de maximum 80% din valoarea creditului (si nu strict 80%).

Procentul total de acoperire cu garantii a creditului, la care face referire si intrebarea dumneavoastra, depinde de conditiile oferite de banca de la care contractati creditul, acesta fiind stabilit prin reglementarile interne ale fiecarei banci.

Prin urmare, beneficiarul liniei de credit cu dobanda subventionata va trebui sa respecte procentul de acoperire cu garantii stipulat de banca pentru care a optat, cu mentiunea ca FNGCIMM va participa la garantare cu maxim 80% din valoarea liniei de credit, iar firma solicitanta – cu minim 40%.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus