Cum calculeaza bancile vechimea unei companii care solicita finantare?


Intrebare:

Cum se calculeaza vechimea unei companii atunci cand se solicita un credit? eu am deschis firma in 2004 dar din 2008 si pana la inceputul acestui an am intrerupt activitatea. Acum am semnat din nou cateva contracte (este vorba despre transport marfa) si as vrea un credit pentru achizitia unui nou autocamion. Sunt considerat firma noua sau cu vechime?

Caldarusanu G., Rm. Valcea

Pentru determinarea vechimii unei firme se ia in calcul perioada cea mai recenta in care firma a avut activitate fara intrerupere.

De aceea, desi firma dumneavoastra a functionat intre 2004-2008, din perspectiva analizei de credit vechimea firmei se determina incepand cu anul 2012, din luna in care inregistrati din nou venituri. Cu toate acestea, in cazul ProCredit Bank, pentru a obtine un credit, perioada minima de experienta solicitata este de numai 3 luni.

Desi aveti intrerupere de activitate, procedura ProCredit Bank prevede ca se poate lua in calcul ca vechime experienta dumneavoastra manageriala pe o alta firma cu acelasi profil.

Daca dumneavoastra desfasurati in prezent tot o activitate de transport pe o alta firma pe care nu ati avut intrerupere, vi se va considera, ca vechime, experienta manageriala acumulata astfel.

Va recomand sa va adresati celei mai apropiate sucursale de dumneavoastra pentru a purta o discutie mai detaliata cu unul dintre consilierii nostri.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus