Cum calculeaza bancile vechimea unei companii care solicita finantare?


Intrebare:

Cum se calculeaza vechimea unei companii atunci cand se solicita un credit? eu am deschis firma in 2004 dar din 2008 si pana la inceputul acestui an am intrerupt activitatea. Acum am semnat din nou cateva contracte (este vorba despre transport marfa) si as vrea un credit pentru achizitia unui nou autocamion. Sunt considerat firma noua sau cu vechime?

Caldarusanu G., Rm. Valcea

Pentru determinarea vechimii unei firme se ia in calcul perioada cea mai recenta in care firma a avut activitate fara intrerupere.

De aceea, desi firma dumneavoastra a functionat intre 2004-2008, din perspectiva analizei de credit vechimea firmei se determina incepand cu anul 2012, din luna in care inregistrati din nou venituri. Cu toate acestea, in cazul ProCredit Bank, pentru a obtine un credit, perioada minima de experienta solicitata este de numai 3 luni.

Desi aveti intrerupere de activitate, procedura ProCredit Bank prevede ca se poate lua in calcul ca vechime experienta dumneavoastra manageriala pe o alta firma cu acelasi profil.

Daca dumneavoastra desfasurati in prezent tot o activitate de transport pe o alta firma pe care nu ati avut intrerupere, vi se va considera, ca vechime, experienta manageriala acumulata astfel.

Va recomand sa va adresati celei mai apropiate sucursale de dumneavoastra pentru a purta o discutie mai detaliata cu unul dintre consilierii nostri.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus