Credite IMM: Cum pot obtine imprumut fara garantii materiale?


Intrebare:

Cum pot obtine un credit pentru IMM daca am un an de la infiintare iar firma merge pe profit dar nu am cu ce sa garantez?

Popa D., Alba Iulia

Garantiile acceptate de banca la acordarea unui credit nu se limiteaza la ipoteca pe imobile sau gaj pe echipamente.

Foarte multe banci accepta sub forma de garantie si o serie de instrumente financiare, cum ar fi garantii personale de la actionarii majoritari, depozite colaterale, bilete la ordin semnate in alb.

De asemenea, majoritatea bancilor accepta si garantii financiare oferite de institutii specializate, precum Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, EximBank sau Fondul de Garantare a Creditului Rural.
 
Garantiile financiare se obtin pe baza analizei separate a firmei, iar in schimbul acestor servicii beneficiarii platesc un comision procentual, aplicat la valoarea garantiei.

Garantaiile financiare nu acopera insa 100% din credit, diferenta fiind obligatoriu acoperita de garantii standard.


Distribuie articolul




ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus