Credite IMM: Cum pot obtine imprumut fara garantii materiale?


Intrebare:

Cum pot obtine un credit pentru IMM daca am un an de la infiintare iar firma merge pe profit dar nu am cu ce sa garantez?

Popa D., Alba Iulia

Garantiile acceptate de banca la acordarea unui credit nu se limiteaza la ipoteca pe imobile sau gaj pe echipamente.

Foarte multe banci accepta sub forma de garantie si o serie de instrumente financiare, cum ar fi garantii personale de la actionarii majoritari, depozite colaterale, bilete la ordin semnate in alb.

De asemenea, majoritatea bancilor accepta si garantii financiare oferite de institutii specializate, precum Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, EximBank sau Fondul de Garantare a Creditului Rural.
 
Garantiile financiare se obtin pe baza analizei separate a firmei, iar in schimbul acestor servicii beneficiarii platesc un comision procentual, aplicat la valoarea garantiei.

Garantaiile financiare nu acopera insa 100% din credit, diferenta fiind obligatoriu acoperita de garantii standard.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus