Ce venituri pot fi poprite unui administrator de firma?


Intrebare:

Buna ziua, Sunt administrator la o societate care are un credit garantat cu ipoteca. Intrucat nu a putut achita ratele la timp, imobilul a fost scos la vanzare de executorul judecatoresc. Are dreptul executorul judecatoresc sa-mi puna poprire pe salariu? Si mai ales pe indemnizatia de crestere a copilului si alocatie? Multumesc! Mentionez ca imobilul nu s-a vandut inca sa ramana prejudiciu neacoperit.

Irimescu Rodica, Suceava

In calitatea dumneavoastra de administrator al societatii, ati putea fi executat silit in doua situatii:

i) daca ati garantat in nume personal restituirea creditului - sunteti fidejusor.
ii) in cazul in care societatea respectiva intra in insolventa si instanta hotaraste atragerea raspunderii dumneavoastra in calitate de administrator al societatii.

In aceste cazuri, executorul judecatoresc va poate popri salariul si alte venituri periodice in limita a 1/3 din venitul lunar net (sau 1/2 daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume).

Indemnizatia de crestere a copilului si alocatia de stat nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus