Ce venituri pot fi poprite unui administrator de firma?


Intrebare:

Buna ziua, Sunt administrator la o societate care are un credit garantat cu ipoteca. Intrucat nu a putut achita ratele la timp, imobilul a fost scos la vanzare de executorul judecatoresc. Are dreptul executorul judecatoresc sa-mi puna poprire pe salariu? Si mai ales pe indemnizatia de crestere a copilului si alocatie? Multumesc! Mentionez ca imobilul nu s-a vandut inca sa ramana prejudiciu neacoperit.

Irimescu Rodica, Suceava

In calitatea dumneavoastra de administrator al societatii, ati putea fi executat silit in doua situatii:

i) daca ati garantat in nume personal restituirea creditului - sunteti fidejusor.
ii) in cazul in care societatea respectiva intra in insolventa si instanta hotaraste atragerea raspunderii dumneavoastra in calitate de administrator al societatii.

In aceste cazuri, executorul judecatoresc va poate popri salariul si alte venituri periodice in limita a 1/3 din venitul lunar net (sau 1/2 daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume).

Indemnizatia de crestere a copilului si alocatia de stat nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus