Ce beneficii aduce scrisoarea de garantie bancara?


Intrebare:

Ce inseamna si la ce foloseste scrisoarea de garantie bancara?

Marinescu Angel, Bucuresti

Scrisoarea de garantie bancara reprezinta o obligatie ferma, irevocabila si neconditionata a bancii de a plati o suma beneficiarului in cazul neindeplinirii de catre clientul bancii a obligatiilor contractuale. Cele mai uzuale scrisori de garantie sunt cele de participare la licitatie, de buna executie, de restituire a avansului, de garantare a platii chiriei, de garantare a platii taxelor vamale.

Emiterea scrisorilor de garantie se face pe o perioada certa, functie de conditiile contractuale. Acestea se garanteaza cu cash colateral sau ipoteci/gajuri. Acest lucru inseamna ca beneficiati de un instrument de garantare a obligatiilor din contractele incheiate cu partenerii dumneavoastra de afaceri.

In cazul in care clientul bancii are nevoie de mai multe scrisori de garantie atunci se poate aproba un plafon de emitere scrisori de garantie In acest caz clientul bancii va prezenta documentele necesare emiterii scrisorii de garantie la fiecare solicitare, iar depozitul colateral va fi constituit individual, la valoarea fiecarei scrisori de garantie, inainte de emiterea acesteia.

Termenul de valabilitate a plafonului si suma acestuia sunt stabilite in functie de valoarea, valabilitatea si frecventa scrisorilor de garantie emise.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus