Care sunt pasii pentru obtinerea unui credit prin programul Kogalniceanu?


Intrebare:

Cum ma inscriu in programuk Kogalniceanu si ce documente trebuie sa am pregatite?

Manolache C., Pitesti

Pentru a aplica pentru o linie de credit cu dobanda subventionata in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii sunt eligibile doar IMM-urile (Intreprinderi Mici si Mijlocii).

Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro si/ sau detin active totale de pana la 43 de milioane de euro.

Primul pas in otinerea unei astfel de linii de credit este solicitarea „Acordului de principiu” al AIPPIMM in vederea obtinerii subventiei de dobanda, prin aplicarea pe site-ul AIPPIMM in acest scop. Abia dupa ce a primit acest acord din partea Agentiei se poate prezenta la banca in vederea obtinerii creditului.

Pentru inscrierea in programul Kogalniceanu pe site-ul AIPPIMM, un IMM are nevoie de urmatoarele documente financiare:

•    Ultimele doua bilanturi contabile anuale (inregistrate la Administratia Financiara)
•    Ultimele 12 balante de verificare lunare
•    La acestea se adauga o serie de anexe si declaratii ale clientului.

Pe langa documentele solicitate de AIPPIMM la inscrierea in program, fiecare banca reglementeaza prin procedurile proprii setul minim de acte in vederea acordarii unui credit, asadar solicitantul trebuie sa se adreseze direct bancii comerciale in vederea stabilirii numarului minim de acte necesar a fi prezentate.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus