Moody's: Bancile grecesti din Romania nu prezinta o problema pentru sistem

In ciuda crizei din Grecia, analistii Moody’s nu vad un risc real pe care subsidiarele bancare elene din Romania l-ar putea prezenta pentru sistem, in conditiile unei capitalizari satisfacatoare.

“Chiar daca exista o concentrare mare pe piata, atata vreme cat bancile sunt capitalizate suficient, nu sunt probleme”, a precizat Petr Vins, manager general Moody’s pentru Europa Centrala.


Conform rapoartelor Moody’s, zona Europei Centrale se mentine stabila din punct de vedere al sistemului financiar. Ponderea creditelor neperformante in bilanturile bancilor este in crestere dar capitalizarea suficienta asigura o zona tampon care ar impiedica anumite socuri sau probleme majore in regiune.

In plus, chiar daca o banca straina si-ar vinde subsidiarele romanesti, schimbarea actionariatului nu ar avea efecte asupra clientului final.

“Noi nu acordam rating subsidiarelor grecesti din Romania dar, din informatiile noastre, nicio banca greceasca nu necesita capital suplimentar in prezent”, a adaugat Vins.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus