Imprumut pe 15 zile fara dobanda croit pentru Black Friday

Spre deosebire de optiunea platii in rate lunare, o noua campanie lansata de eMag se adreseaza celor care au descoperit un pret atractiv, dar n-au momentan 2000 lei in cont.

Noua schema de creditare gandita de eMag reprezinta practic o achizitie “intr-o singura rata”, presupunand o achizitie de pana la 2.000 lei platita in 15 zile de la momentul livrarii produsului, spre deosebire de plata in mai multe rate egale care aduce costuri suplimentare deseori. 

Cum functioneaza imprumutul?

Clientul salveaza in cont produsele vizate, inroleaza un card in aplicatia eMag, da comanda pentru produsele vizate alegand optiunea “Plateste peste 15 zile” iar acestea curg din momentul estimat al livrarii (cu 2 zile inainte de debitarea cardului comerciantul va trimite o notificare clientului ca urmeaza sa fie retrasa suma creditata).

Se pot selecta produse din mai multe categorii cu conditia ca suma totala de plata sa nu depaseasca 2.000 lei. Nu fac parte din categoria produselor eligibile electrocasnicele de mari dimensiuni, servicii de montaj, asigurari, licente, ceasuri, bijuterii. 

Daca cumparatorul nu este multumit de produs, il poate returna in 15 zile si va primi banii inapoi pe card (daca cererea de retur vine in mai putin de 15 zile cardul nu va fi debitat)

Pare o oferta tintita pentru campania de Black Friday (eMag va derula respectiva campanie pe 12 noiembrie), cand multa lumea poate descoperi preturi mai mici decat in restul anului pentru anumite produse (mare atentie aici, ar trebui sa cunoasteti foarte bine modul in care au oscilat preturile pentru a nu identifica false oportunitati) si nu toti au bani in cont imediat pentru astfel de achizitii, dar ar putea sa dispunsa de acestia la primul salariu. 

Cum arata ofertele alternative ale eMag?

Pentru cei care nu pot cumpara produsele dorite instant sau cu plata in 15 zile retailerul are si oferte de achiziti prin eCredit prin parteriate cu Ideea Bank, TBI Pay, Cetelem, BT Direct sau BRD Finance. Dar aici vorbim de costuri adiacente, dobanzile nefiind prietenoase in toate cazurile. 

Prin Idea Bank, o achizitie in valoare de 5.000 lei, cu rate egale timp de 12 luni presupune o dobanda de 9,9%, o rata lunara de 440 lei si o valoare totala rambursata de 5.308 lei, conform exemplului de pe site-ul comerciantului. 

Prin TBI Pay, exista o oferta promotionala cu 18% dobanda si 95 lei comision de analiza, care duce un credit de 3.000 lei pe 12 luni la o suma totala rambursata de 3.886 lei. Exista insa si o optiune de plata in 4 rate fara costuri pentru produsele eligibile. 

Un credit de 3.000 lei prin Cetelem va avea o dobanda de 24,8% iar in final clientul ramburseaza 3.835 lei. 

Un credit de 5.000 lei prin BT Direct pe 24 luni (disponibil doar in showroom) va presupune o dobanda de 31,9% iar in final se ramburseaza 6.827 lei (DAE 39%).

Acelasi imprumut prin BRD Finance va avea o dobanda anuala de 33% (DAE de 43%) iar suma achitata in final va fi de 7.130 lei. 

Cum se vede, pentru cei care pot rambursa rapid sume de pana la 2.000 lei, debitarea automata a cardului la 15 zile de la livrarea produsului suna cel mai bine. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Dupa case si masini, bancile finanteaza si electrocasnicele verzi
Dupa case si masini, bancile finanteaza si electrocasnicele verzi

Bancile au solutii pentru cei ce doresc sa isi finanteze achizitia electrocasnicelor, aparaturii, materialelor eco-friendly la costuri mai bune decat in cazul imprumuturilor standard.

9 Noiembrie 2021 | Credite de consum

IRCC e la minim istoric, dar in viitor urmeaza cresteri consistente
IRCC e la minim istoric, dar in viitor urmeaza cresteri consistente

Ascensiunea dobanzilor e tot mai evidenta, de la ultimele valori Robor la randamentele din piata titlurilor de stat, astfel incat e doar o chestiune de timp pana cand debitorii de data recenta vor incepe sa simta efectele asupra ratelor lunare.

5 Octombrie 2021 | Credite de consum

Creditele de vacanta, solutii si costuri
Creditele de vacanta, solutii si costuri

Daca aveti in plan un sejur cu bani imprumutati, aveti de ales intre un credit de nevoi personale, o refinantare, un descoperit de cont sau utilizarea unui card de credit, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

5 August 2021 | Credite de consum

Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum
Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum

Comisia Europeana a lansat recent un set de propuneri care sa modifice Directiva 48 din 2008 in beneficiul consumatorilor. Principalele noutati vizeaza includerea in sfera reglementarii a imprumuturilor de valoare mica, eliminarea practicilor inselatoare si plafonarea costurilor pentru consumatori.

7 Iulie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite de consum

Finantatorii acorda mai multe tipuri de credit de consum, cele mai des intalnite fiind creditele pentru nevoi personale (cu si fara ipoteca). Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR la 5 ani. Informatii despre suma imprumutata, costul creditului, alegerea tipului de credit si garantia imprumut

Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Inapoi sus