Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Ghid

1.1 Cum functioneaza Programul Kogalniceanu?

PDF Printeaza
Programul Kogalniceanu este un proiect multianual de incurajare si stimulare a infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor pe perioada 2011-2013.

Programul consta in obtinerea de catre firmele solicitante a unei linii de credit de la bancile partenere, in valoare maxima de 400.000 lei/an. Creditul este acordat cu dobanda partial subventionata si, dupa caz, statul ofera si garantii financiare pentru obtinerea imprumutului.

Subventia de dobanda acordata IMM-ului reprezinta 100% din dobanda standard a bancii la creditele in lei, fara a depasi insa o reducere de 9 puncte procentuale din rata dobanzii.

Se pot intalni 2 situatii:
-    daca rata dobanzii la credit este mai mica de 9%, atunci statul finanteaza intreaga dobanda
-    daca rata dobanzii la credit depaseste 9%, atunci subventia va fi de 9 puncte procentuale.

Subventia este acordata de la bugetul de stat, de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri. Bugetul maxim al subventiei acordate in perioada 2011-2013 este de 165 milioane lei, iar cuantumul anual al acestuia se stabileste prin norme aprobate prin hotarare de guvern.

Un alt avantaj al programului Kogalniceanu este obtinerea garantiei statului pentru liniile de finantare obtinute de IMM-uri. Garantia este acordata prin intermediul Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) si ajunge pana la 80% din linia de credit obtinuta.

Programul Kogalniceanu permite obtinerea de credite doar pentru activitati curente, deoarece perioada de rambursare este de maximum 1 an de la data acordarii liniei de credit.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

270 Opinii

CEC Bank

245 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook