Ce tip de card este mai potrivit?


Atunci cand plecam intr-o calatorie in strainatate este recomandat sa folosim cu prioritate cardul de credit, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare.

In primul rand este vorba despre perioada de gratie, care la unele carduri de credit poate ajunge si pana la 55 de zile. Astfel, putem sa ne bucuram de vacanta si de cumparaturi, iar daca achitam produsele in perioada de gratie, beneficiem de un imprumut gratuit.

De asemenea, tot mai multe carduri de credit includ diferite tipuri de asigurari, printre care se numara cele de calatorie, de viata, dar si asigurare impotriva pierderii sau a furtului bagajelor. In plus, exista carduri de credit care ofera si servicii de asistenta personala. De asemenea, in situatia in care ne pierdem cardul sau acesta este furat, beneficiem de numerar in avans sau de inlocuirea de urgenta a cardului, in 48 de ore. Tot ce trebuie sa facem este sa ne interesam inainte de a pleca la banca emitenta care dintre serviciile de asigurari si de asistenta sunt incluse pe cardul nostru.

Un alt avantaj al cardurilor de credit este ca acestea sunt singurele care permit, de multe ori, persoanelor sa beneficize de serviciile rent-a-car sau de rezervari la hoteluri in strainatate.

Si cardurile de debit pot fi utile, mai ales atunci cand dorim sa obtinem cash de la un bancomat din afara tarii. Comisionul de retragere va fi intotdeauna mult mai mic la un card de debit decat la unul de credit.

O alta recomandare este sa plecam nu cu un card, ci doua carduri emise de banci diferite (eventual persoanele cu care calatorim sa aiba carduri emise de o alta banca). In acest fel, daca banca emitenta efectueaza lucrari de intretinere sau de imbunatatire a sistemului de carduri, ceea ce poate conduce la situatia in care un card devine nefunctional pentru o perioada de timp, nu vom fi in imposibilitatea de a achita masa la un restaurant sau pretul unui produs sau serviciu.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri premium

Cardurile premium reprezinta o categorie privilegiata de instrumente de plata, care sunt acordate clientilor cu venituri ridicate. Limita de credit este mult mai mare si poate ajunge pana la 100.000 euro, fata de numai 5.000 euro, cat ofera in general cardurile de credit standard. Cui se adreseaza cardurile premium, care sunt tipurile de carduri, c

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Despre dileme fericite si cumparaturi mai relaxate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank
Despre dileme fericite si cumparaturi mai relaxate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank

Cati oameni, atatea dileme fericite. Vestea buna e ca nu trebuie sa mai alegi! Le poti avea pe toate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank.

13 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale
Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

La aproape doua luni de la lansarea cardurilor virtuale in portofoliul ING Bank Romania, peste 16.000 de persoane le-au emis in Homeā€™Bank si au inceput sa le utilizeze, un sfert chiar inainte ca acestea sa fie anuntate in mod oficial.

8 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

De ce depasesc cardurile de credit depozitele in  preferintele romanilor?
De ce depasesc cardurile de credit depozitele in preferintele romanilor?

Scaderea dobanzilor bancare la termen a avut si efecte mai putin anticipate, precum reevaluarea economisirii cash, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Unlock Market Research la cererea BCR.

30 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus