Cum se obtine credit?

Etapa de creditare este perioada ulterioara etapei de economisire. Atunci cand contractul indeplineste conditiile de repartizare, clientii pot decide daca accepta sau nu oferta bancii.

Creditul pentru domeniul locativ este o optiune si ramane la latitudinea clientului daca dupa perioada de economisire acceseaza sau nu creditul Bauspar.

Clientii pot refuza oferta de credit a bancii si continua procesul de economisire, mai cu seama ca produsul are un randament bun pe perioada de economisire datorita primei de la stat.

Pentru a putea solicita creditul trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

-    fondul acumulat va fi de 40% sau 50% din valoarea contractului (suma contractata);

-    sa fi trecut cel putin 18 luni de la data incheierii contractului;

-    valoarea cifrei de evaluare ce stabileste ordinea de repartizare va fi de minimum 80.

Creditul pe care il puteti solicita este in lei cu o dobânda fixa  - de doar 5% sau 6% pe an, in functie de tipul contractului de economisire-creditare pe care l-ati ales.

Contractele de economisire-creditare sunt oferite doar de banci specializate, care au devenit recunoscute prin sintagma «banci pentru locuinte». Pentru a-si vinde produsele acestea folosesc mai multe canale de distributie, care pot fi atat banci comerciale, cat si agenti de vanzari sau societati specializate de intermediere.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus