Care sunt costurile?

Costurile standard pentru contractele de economisire-creditare sunt compuse din:

•    Comisionul de deschidere  a carui valoare, care de regula este 1% din suma contractata

•    Comisionul de administrare a contului, al carui nivel este similar cu cel perceput de banci la conturile curente.

Fata de aceste costuri se pot percep comisioane pentru servicii suplimentare, ce depasesc procedurile normale de derulare ale contractului si se efectueaza doar la solicitarea clientului. Comisioane suplimentare se percep pentru modificarile aduse unui contract precum: divizare contract, cesiune contract sau schimbare varianta de contract.

In etapa de creditare, cel mai important cost este cel cu dobanda aferenta creditului. Aceasta este fixa pe toata durata imprumutului, astfel se poate estima inca de la semnarea contractului care va fi costul total cu dobanda pana la final. Prin urmare, nu exista riscul ca dobanda atractiva de la inceput se fie apoi majorata, asa cum se intampla uneori la creditele ipotecare si imobiliare.

In plus, mai apare un comision la acordarea creditului, care are o valoare similara cu cele percepute de banci la creditele imobiliare si ipotecare. De asemenea, se mai plateste o asigurare de imobil si una de viata.  

Un aspect de remarcat este ca rambursarea anticipata este permisa oricand, fara nici un comision penalizator.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus