Care sunt costurile?

Costurile standard pentru contractele de economisire-creditare sunt compuse din:

•    Comisionul de deschidere  a carui valoare, care de regula este 1% din suma contractata

•    Comisionul de administrare a contului, al carui nivel este similar cu cel perceput de banci la conturile curente.

Fata de aceste costuri se pot percep comisioane pentru servicii suplimentare, ce depasesc procedurile normale de derulare ale contractului si se efectueaza doar la solicitarea clientului. Comisioane suplimentare se percep pentru modificarile aduse unui contract precum: divizare contract, cesiune contract sau schimbare varianta de contract.

In etapa de creditare, cel mai important cost este cel cu dobanda aferenta creditului. Aceasta este fixa pe toata durata imprumutului, astfel se poate estima inca de la semnarea contractului care va fi costul total cu dobanda pana la final. Prin urmare, nu exista riscul ca dobanda atractiva de la inceput se fie apoi majorata, asa cum se intampla uneori la creditele ipotecare si imobiliare.

In plus, mai apare un comision la acordarea creditului, care are o valoare similara cu cele percepute de banci la creditele imobiliare si ipotecare. De asemenea, se mai plateste o asigurare de imobil si una de viata.  

Un aspect de remarcat este ca rambursarea anticipata este permisa oricand, fara nici un comision penalizator.

CITESTE MAI MULT

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Ai nevoie de un credit?