Cat este prima de stat?

 Sistemul de economisire-creditare este unicul sistem bancar care beneficiaza de sprijin financiar din partea statului. Clientii bancilor pentru locuinte primesc o prima din partea statului la sfarsitul anului calendaristic.

Prima de stat reprezinta, in prezent, 25% din sumele economisite pe parcursul unui an de un client. Valoarea primei nu poate depasi insa echivalentul in lei a 250 euro.

Pentru a beneficia de o valoare mai mare a primei de la stat, se poate incheia cate un contract pentru fiecare membru al familiei. Astfel, se poate realiza un contract suplimentar pe numele sotului sau sotiei, si chiar pe numele copiilor, neexistand nici o restrictie legala in acest sens.

De exemplu, o familie cu un copil care economisiste 3.000 euro intr-un an, poate primi de la stat 750 euro pe an daca incheie trei contracte, fata de 250 euro daca ar semna unul singur.

Prima de la stat se acorda doar cetatenilor romani cu domiciliul stabil in Romania.

Repartizarea primei de la stat in conturile de economisire ale clientilor se face dupa aprobarea si primirea ei de la ministerul de resort. Conform legii, acest lucru se intampla in al doilea trimestru al anului urmator efectuarii depunerilor.

Dupa perioada minima de economisire de 5 ani, indiferent daca se solicita un credit sau nu, sumele economisite si prima de la stat se pot utiliza in orice scop, nu doar in scop locativ.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Ai nevoie de un credit?