La finele anului 2017, s-a produs liberalizarea totala a pietei de energie electrice pentru consumatorii casnici, astfel ca din 2018 intreaga energie provine doar din piata libera.
Acest aspect a dus la cresterea concurentei in piata, cu un impact posibil de scadere a preturilor platite de consumatori. Liberalizarea are ca efect cresterea interesului din partea unor jucatori noi de a intra in piata, astfel ca populatia va fi impulsionata sa schimbe furnizorul de energie electrica.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai multCompara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso
Consumatorii pot alege furnizorul de gaze naturale, dar nu toate ofertele lansate pana acum sunt suficient de atractive pentru a ne starni o dorinta irezistibila de a migra de la actualul furnizor.
22 Iunie 2020 | Utilitati
Pretul platit de populatie pentru energia electrica si gazele naturale consumate nu va putea depasi 68 de lei/MWh timp de trei ani. Guvernul a luat decizia de a plafona tarifele pentru consumatorii casnici prin Ordonanta 114/2018. Pretul la gaze si electricitate va fi plafonat si pentru firme, insa dupa o formula mai complicata.
9 Ianuarie 2019 | Utilitati
Factura la curent electric nu mai trebuie privita ca un act unilateral al furnizorului de electricitate. Acum avem posibilitatea sa reactionam daca avem senzatia ca platim prea mult pentru acest serviciu, prin schimbarea companiei cu care lucram. Demersul este gratuit pentru consumator. Ce presupune aceasta schimbare?
7 Noiembrie 2018 | Utilitati
Pretul energiei electrice, care influenteaza preturile la producator, creste continuu. Pe bursa de profil OPCOM pretul de livrare s-a dublat zilele acestea fata de inceputul lunii august.
23 August 2018 | Utilitati