Consumatorii trebuie sa indeplineasca cateva conditii pentru a face tranferul de la un furnizor la altul:
-  sa detina un aviz tehnic de racordare sau certificat de racordare valid emis pentru locul de consum;
- sa fie detinatorii legali al locului de consum (act de proprietate sau de inchiriere/comodat);

Etapele schimbarii furnizorului de energie electrica sunt:

I. Consumatorul trimite fie o cerere de oferta furnizare a energiei electrice catre noul furnizor pentru care opteaza,  cu informatii privind denumirea companiei, consumul lunar mediu estimat (MWh), nivelul de tensiune in punctul de delimitare (110 kV, 20 kV, 10 kV, 6 kV sau 0,4 kV), fie o copie dupa ATR (avizul tehnic de racordare).

In baza datelor primite, se va face oferta de pret care va fi trimisa consumatorului.

II. Incheierea contractului de furnizare

Dupa ce consumatorul si furnizorul convin asupra clauzelor contractuale si a pretului, se incheie contractul de furnizare.

III.  Rezilierea contractului cu actualul furnizor de energie


Rezilierea contractului vechi de furnizare se face in baza unei notificari standard, care va fi pusa la dispozitie odata cu modelul de contract si va fi transmisa furnizorului actual de energie electrica, Operatorului de Distributie a Energiei Electrice de care apartine locul de consum al clientului, precum si noului furnizor.

Toate actele se completeaza cu cel putin 21 zile inainte de data intrarii in vigoare a contractului cu noul furnizor.

IV.  Furnizorul actual verifica situatia facturilor ramase de plata si transmite raspunsul sau consumatorului, Operatorului de Distributie a Energiei Electrice si noului furnizor, in termen de 3 zile lucratoare de la primirea notificarii de reziliere.

V. Noul furnizor de energie electrica, la solicitarea clientului si in baza contractului de furnizare incheiat cu acesta, se ocupa de incheierea contractelor necesare pentru asigurarea serviciului de distributie si/sau de transport.

Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisa perceperea oricaror taxe sau tarife legate de parcurgerea acestuia. De asemenea, schimbarea furnizorului nu implica modificari de ordin tehnic.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Microcredite

Microcreditele sunt solutii de finantare concepute de banci pentru firmele de dimensiuni mici. Banii se primesc de multe ori in cel mult 24 de ore de la depunerea documentatiei. Solutiile de microfinantare sunt destinate in general intreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an. Totul despre microcredite in Ghidul complet

Garantii financiare

Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile

Restructurare credite

Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai

Ai nevoie de un credit?