In ce conditii se restructureaza creditul?

In actuala conjunctura economica, restructurarea unui credit la care firmele intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor.
 
Solutia este acceptata de banci si prin prisma evolutiilor pietei imobiliare. Cum preturile bunurilor aduse in garantie s-au redus simtitor, garantiile nu pot fi valorificate la un pret care sa asigure recuperarea creantelor bancilor.
 
Pentru a apela la solutia de restructurare, agentii economici trebuie sa demonstreze ca intampina probleme financiare. Schemele de relaxare a rambursarilor pot fi aplicate atat la solicitarea clientului cat si la sugestia bancilor.
 
In orice situatie in care apare o solicitare a restructurarii unei facilitati de credit, trebuie sa existe o colaborare transparenta si onesta intre banca si client. Bancile vor efectua o noua analiza si vor verifica capacitatea de rambursare viitoare. Concomitent va avea loc si o evaluare a riscului suplimentar indus de restructurarea facilitatilor de credit.
 
Planul de restructurare agreat cu debitorul bancii trebuie sa se bazeze pe elemente si documente care sa prezinte clar modalitatile de depasire a dificultatilor temporare, cum ar fi:
  • identificarea unor noi piete de desfacere
  • reducerea costurilor
  • maximizarea vanzarilor
  • diversificarea activitatilor
  • concentrarea pe activitatile cu profit ridicat
  • implicarea mai mare a asociatilor/actionarilor,
  • un management al afacerii mai performant.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Microcredite

Microcreditele sunt solutii de finantare concepute de banci pentru firmele de dimensiuni mici. Banii se primesc de multe ori in cel mult 24 de ore de la depunerea documentatiei. Solutiile de microfinantare sunt destinate in general intreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an. Totul despre microcredite in Ghidul complet

Garantii financiare

Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus