In ce conditii se restructureaza creditul?

In actuala conjunctura economica, restructurarea unui credit la care firmele intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor.
 
Solutia este acceptata de banci si prin prisma evolutiilor pietei imobiliare. Cum preturile bunurilor aduse in garantie s-au redus simtitor, garantiile nu pot fi valorificate la un pret care sa asigure recuperarea creantelor bancilor.
 
Pentru a apela la solutia de restructurare, agentii economici trebuie sa demonstreze ca intampina probleme financiare. Schemele de relaxare a rambursarilor pot fi aplicate atat la solicitarea clientului cat si la sugestia bancilor.
 
In orice situatie in care apare o solicitare a restructurarii unei facilitati de credit, trebuie sa existe o colaborare transparenta si onesta intre banca si client. Bancile vor efectua o noua analiza si vor verifica capacitatea de rambursare viitoare. Concomitent va avea loc si o evaluare a riscului suplimentar indus de restructurarea facilitatilor de credit.
 
Planul de restructurare agreat cu debitorul bancii trebuie sa se bazeze pe elemente si documente care sa prezinte clar modalitatile de depasire a dificultatilor temporare, cum ar fi:
  • identificarea unor noi piete de desfacere
  • reducerea costurilor
  • maximizarea vanzarilor
  • diversificarea activitatilor
  • concentrarea pe activitatile cu profit ridicat
  • implicarea mai mare a asociatilor/actionarilor,
  • un management al afacerii mai performant.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Microcredite

Microcreditele sunt solutii de finantare concepute de banci pentru firmele de dimensiuni mici. Banii se primesc de multe ori in cel mult 24 de ore de la depunerea documentatiei. Solutiile de microfinantare sunt destinate in general intreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an. Totul despre microcredite in Ghidul complet

Garantii financiare

Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile

Plan de afaceri

Planul de afaceri este foarte important atunci cand te decizi sa incepi o afacere. Cum faci un plan de afaceri, cum aleg domeniul de activitate, analiza break-even, cum poti imbunatti performantele si care este investitia necesara in Ghidul complet Plan de afaceri.

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus