In cazul programului Rabla Clasic, prima de casare de la stat este acordata la achizitia unui autovehicul nou doar in cazul in care cel vechi – rabla - a fost casat la un centru autorizat.

Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. In primul rand, autoturismul predat pentru casare trebuie sa fie mai vechi de 8 ani.


In cazul in care autoturismul este predat spre casare de catre o institutie publica, vechimea minima este de 5 ani.

De asemenea, autotusimul vechi trebuie sa fie in stare de functionare si sa contina urmatoarele componente esentiale:

•    Motorul
•    Sasiul
•    Trenul de rulare
•    Caroseria
•    Echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator (daca au fost prevazute din fabricatie).

In 2020, prima de casare este 6.500 lei si se acorda doar pentru achizitia unui autoturism nou, al carui sistem de propulsie genereaza emisii de maxim 120 g CO2/km, respectiv 125 g CO2/km pentru motociclete.

Prima de casare poate fi cesionata catre o alta persoana de proprietarul rablei, cu ocazia inscrierii in program de catre beneficiar.

O persoana poate fi achizitiona mai multe autoturisme prin programul Rabla Clasic, cu conditia de a preda o masina veche la casere pentru fiecare achizitie.

Prima de casre se scade din pretul de achizitie (cu TVA), urmand ca diferenta sa fie achitata de catre cumparator din surse proprii.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Ghid leasing auto

Mod de functionare: masina in leasing nu este a ta, ci apartine finantatorului. Doar la finalul contractului devii propietar. Diferentele fata de credit tine de dreptul de propietate asupra automobilului. Raspunsul la toate intrebarile despre periaoda de finantare, avans, valoare reziduala, costuri, inmatriculare si renuntare la contract in capitol

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noiembrie 2021 | Auto

Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus