Cum aleg domeniul de activitate?

Inceperea unei afaceri necesita un efort financiar deosebit, astfel ca este necesar sa ai o motivatie puternica pentru a reusi. Totodata, trebuie sa ai cunostinte foarte bune in domeniul de activitate ales si sa ai capitalul necesar pentru demara afacerea.

Pentru ca afacerea sa mearga, este nevoie ca produsele sau serviciile oferite sa satisfaca o anumita categorie de clienti. Prin urmare, este foarte important sa cunosti care sunt competitorii si ce avantaje si dezavantaje va avea afacerea ta comparativ cu acestia.


Problemele generale ale afacerii la care trebuie sa gasesti solutii sunt urmatoarele:

-    de ce vor avea clientii nevoie de produsele tale?
-    care sunt clientii-tinta?
-    care sunt produsele oferite (exista produse pe care clientii s-ar astepta sa le primeasca si nu le poti oferi)?
-    cum vei comunica cu clientii?
-    unde va fi localizata firma?
-    de unde vei cumpara marfurile?
-    care va fi programul de lucru?
-    cati angajati vei avea si care va fi salariul lor?
-    cine se va ocupa de vanzari, preluare comenzi, contabilitate, marketing, livrare?
-    cum iti vei promova afacerea?
-    care sunt atuurile si punctele slabe ale competitorilor?
-    de ce produsele tale vor fi percepute diferit de catre clienti?
Raspunsurile la aceste intrebari constituie prima parte a planului tau de afacere – Descrierea afacerii. Noteaza intr-un fisier modul in care intentionezi sa rezolvi fiecare aspect de mai sus, apoi poti trece la etapa urmatoare.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Microcredite

Microcreditele sunt solutii de finantare concepute de banci pentru firmele de dimensiuni mici. Banii se primesc de multe ori in cel mult 24 de ore de la depunerea documentatiei. Solutiile de microfinantare sunt destinate in general intreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an. Totul despre microcredite in Ghidul complet

Garantii financiare

Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile

Restructurare credite

Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus