Cum imi pot finanta activitatea curenta?

Finantarea activitatii curente se face in general prin credite pe termen scurt. In mare parte, bancile pun la dispozitia intreprinderilor doua tipuri de produse : linii de credit si credite pentru capital de lucru.

Linia de credit functioneaza la fel ca descoperitul de cont atasat la card, in cazul persoanelor fizice. Banca aproba un plafon de finantare, din care firma poate retrage bani atunci cand are nevoie. Dobanda se calculeaza doar la sumele utilizate, iar ramubursarea banilor se poate face oricand. De obicei, linia de credit se aproba pentru intervale de 12 luni, dupa care se poate prelungi pentru o noua perioada.

Desi este foarte flexibila la rambursare, linia de credit are dezavantajul ca suma imprumutata este mai redusa. Pentru a obtine mai multi bani, intreprinderile pot apela la credite pentru capital de lucru. Acestea se acorda pe perioade de cel mult 12 luni, destinatia uzuala fiind, in general, achizitionarea de materii prime sau reducerea decalajului dintre incasari si plati.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Garantii financiare

Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile

Restructurare credite

Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus