Finantarea activitatii curente se face in general prin credite pe termen scurt. In mare parte, bancile pun la dispozitia intreprinderilor doua tipuri de produse : linii de credit si credite pentru capital de lucru. Linia de credit functioneaza la fel ca descoperitul de cont atasat la card, in cazul persoanelor fizice. Banca aproba un plafon de finantare, din care firma poate retrage bani atunci cand are nevoie. Dobanda se calculeaza doar la sumele utilizate, iar ramubursarea banilor se poate face oricand. De obicei, linia de credit se aproba pentru intervale de 12 luni, dupa care se poate prelungi pentru o noua perioada. Desi este foarte flexibila la rambursare, linia de credit are dezavantajul ca suma imprumutata este mai redusa. Pentru a obtine mai multi bani, intreprinderile pot apela la credite pentru capital de lucru. Acestea se acorda pe perioade de cel mult 12 luni, destinatia uzuala fiind, in general, achizitionarea de materii prime sau reducerea decalajului dintre incasari si plati.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai multCompara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso
Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile
Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai
Planul de afaceri este foarte important atunci cand te decizi sa incepi o afacere. Cum faci un plan de afaceri, cum aleg domeniul de activitate, analiza break-even, cum poti imbunatti performantele si care este investitia necesara in Ghidul complet Plan de afaceri.
Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.
1 Septembrie 2020 | IMM
Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.
29 Iulie 2020 | IMM
IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.
29 Aprilie 2020 | IMM
Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
6 Septembrie 2018 | IMM