Ce credite exista pentru investitii?

Cumpararea de utilaje, echipamente, masini sau imobile necesita atragerea unor sume importante de catre intreprindere. Pentru aceste necesitati, bancile le pun la dispozitie credite pentru investitii, care se acorda pe perioade mai indelungate pentru a reduce efortul financiar necesar la rambursare.

Durata de finantare la imprumuturile de acest fel ajunge pana la maxim 10 ani. De cele mai multe ori, exista si o perioada de gratie de 6-12 luni, iar suma acordata poate acoperi integral valoarea investitiei. Utilizarea banilor este monitorizata de catre banca, astfel ca firma trebuie sa prezinte dupa fiecare tragere documentele care atesta ca sumele au fost cheltuite conform intelegerii contractuale.

In cazul achizitiei sau constructiei de cladiri, bancile au conceput credite imobiliare pentru microintreprinderi. Perioada de rambursare este extinsa la 15 ani pentru a permite imprumutarea unor sume mai mari, fara a exista un avans minim.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Garantii financiare

Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile

Restructurare credite

Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus