Cum se calculeaza taxele vamale si accizele?

Pentru contractele incheiate inainte de aderarea Romaniei la UE (1 ianuarie 2007), taxele vamale si comisionul vamal, se platesc la sfarsitul contractului de leasing. Ele se calculeaza la valoarea reziduala a contractului, fara a putea cobora insa la mai putin de 20% din valoarea de achizitie (costul fara TVA si fara taxe vamale).

Taxele se calculeaza pe baza tarifelor existente la data achizitionarii masinii. De exemplu, daca masina a fost cumparata in 2005, taxa se stabileste pe baza Tarifului vamal de import si a Codului si Regulamentului Vamal valabil la data intocmirii declaratiei vamale de import. Conversia in lei se face la cursul valabil la data importului - cel inscris in declaratia vamala de import.

Procedura este similara si in cazul accizelor, aplicandu-se cota de impozitare prevazuta de Codul Fiscal la data importului. Baza de calcul este formata de aceasta data din valoarea de achizitie.

Pentru contractele incheiate dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, daca autoturismele sunt fabricate in comunitate, nu se mai platesc taxe vamale. Pentru masinile fabricate in afara comunitatii, taxele se platesc la inceputul contractului de catre importator si se includ in pretul de achizitie al bunurilor.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus