Cum pot renunta la contract?

Cel mai simplu mod de renuntare la un contract de leasing este achitarea anticipata a imprumutului. Pe langa soldul ramas de plata, clientul trebuie sa plateasca si un comision de penalizare. In primul an de derulare a contractului, clientul nu poate apela la aceasta solutie, deoarece legea impune ca durata contractului sa fie de minim un an.

O alta solutie este cesionarea contractului catre un alt beneficiar. Acesta va trebui sa indeplineasca insa conditiile de eligibilitate practicate de finantator la acel moment. Stabilirea pretului de vanzare la care se face cesiunea este un aspect destul de dificil. De regula, se porneste de la valoarea de piata a masinii (tinand cont de numarul de km parcursi, vechimea masinii), din care se scade soldul imprumutului ramas de achitat. De multe ori, aceasta varianta nu este una avantajoasa pentru vanzator, deoarece se pierde o mare parte din contravaloarea ratelor deja platite.

Inapoierea masinii la compania de leasing nu este o solutie de a renunta la contract. Chiar si in cazul in care bunul este vandut, este posibil ca valorificarea acestuia sa se faca in pierdere, fara acoperirea integrala a datoriei. In acest caz, societatea de leasing va efectua demersurile necesare impotriva fostului utilizator pentru acoperirea pierderii.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus